Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lico palaczki

czy po skórze twarzy widac, ze ktoś pali dłuższy czas papierochy?

Polecane posty

Gość lico palaczki

czasami mam wrazenie, że palacze maja wypisany swój nałóg na twarzy

Gość A K I M A
Nie zawsze widać.

Gość NIE WIEM CZY WIDAC ALE
NA PEWNO CZUC - PALACZE OKROPNIE SMIERDZA :O

Gość lico palaczki
no bo ja papierochy palę już prawie 15 lat :( teraz rzucam, ale tylko dlatego, że mam paskudną skórę :(

Ja palę od 13 lat, przy odpowiedniej pielegnacji nie idzie po cerze poznać że się pali papierosy :) Tylko trzeba o nią dbać :D

Gość lico palaczki
ja dbam. Zawsze dbałam. Popatrzyłam tylko na zdjęcia sprzed paru lat. Mam taka wiotką i szara skorę. Mam wrazenie, że się postarzałam szybciej niż inni :P

Czasami widac, ale jak ktoś wyjątkowo dba o cerę, to wtedy później u niego to następuje.. ale z reguły skóra na twarzy jest wiotka, zszarzała, czasami zażółcona, gorzej z zębami, są pożółkłe..

Gość lico palaczki
odpowiednie odpowiednie. Miałam piękną skórę jak byam w ciaży (bo nie paliłam :( ) Każdy się zachwycał :)

Gość swawolny gienio
ale macie najebane w tych pustych czerepach durne baby

Sranie w banie :P Nie mam problemu z żółtymi zębami, a wg Twoich obliczeń powinno być już dawno widać :) Jak jeden ząb mi się złamał w tamtym roku, i musiałam dorabiać całego zęba, to musiał być z masy o najjaśniejszym odcieniu (porcelany w sensie), a nie o ciemnym czy żółtawym :) A to Ci dobierają do koloru Twoich zębów :P

Gość lico palaczki
gienio, osiołku, wypad z tematu :P

Gość Navya
widac po ilus latach.. niestety to nie bez konsekwencji

Gość Navya
choc ja nie pale ,ale znam kobiety co np palily od wielu lat

Gość lico palaczki
zębole u mnie ok :) Fakt faktem - przestaje palic :) Wrzucam do słoika codziennie 10 zł + 10 zł męza (też rozstaje się z nałogiem). Przez miesiąc 400-600zł :( przepalamy

Moja mama pali od zawsze, i też nic nie widać, a swoje lata już ma :) W sumie może to też genetyka w moim przypadku że nie widać :)

Gość lico palaczki
chyba genetyka. U mojej mamy widac. Ale ona nie dużo pali (za to dlugo).

Rzucałam w tym roku (ale ze wzgl. zdrowotnych), po 3 miesiącach zaczęłam znowu, bo to co wydawałam na fajki szło na jedzenie, w sumie 2x więcej niż przepalałam to przejadałam, i nie poszło w biust, tylko w brzuch i pupę... Jak zobaczyłam 10 kg więcej na wadze to się załamałam i wróciłam do palenia. Pewnie następne podejście będzie jak będę się na dziecko decydować ;) Wiec przy rzucaniu uważaj z jedzeniem, albo kup sobie jakies tabletki z chromem na zahamowanie apetytu.

Gość lico palaczki
ja zawsze z zarciem uważam, bo mam tendencję. Kupiliśmy z e-fajki. Niby nikotyna jest, ale trucizny nie ma. Daje radę :)

Efajki są słabe, bo się nie kończą - tzn palisz i palisz i nie wiadomo czy już się napaliłaś i ile nikotyny wciągnęłaś.

też mam efajkę ;) Jakby to porównać obrazowo - masz czekoladęLindtza i wyrób czekoladopodobny, bez cukru i smaku, tylko z kolorem :P Znaczy efajka to taki substytut, ale nie zastąpi normalnych...

tez mi sie wydaje,ze widac. Ja widze po swojej mamie - skore na twarzy ma zniszczona i brzydka. Ma siostre rok starsza,nie palaca,i ladniej wyglada od mojej mamy. A mama naprawde o twarz dba - jakies kremy,maseczki itp. A jednak widac roznice.

Gość robi się tzw.
"twarz palacza" :-)

Gość lico palaczki
e-fajkę ja palę wtedy, gdy mam ochotę na papierosa. Wydaje mi się, że ciągnie do normalnych, ale gdy tylko parę razy machnę - ochota na dymek mija. Ja palę e-fajkę tyle czasu, aż mi ochota przejdzie na palenie :) A jeśli chodzi o smak itp. trzeba znaleźc odpowiedni liquid :) Ja mam teraz taki, który łudząco smakiem przypomina moje fajki :)

Gość nie można rozpoznać
wiadomo, że palenie szkodzi skórze, ale oprócz papierosów na naszą skórę ma wpływ sto tysięcy innych rzeczy, jak geny, kosmetyki jakich używamy, czystość otoczenia, poziom naszych hormonów itd. Ja rzuciłam palenie ponad rok temu i co? Mam trądzik jak miałam, różnicy w kolorze skóry też nie widać. Nie przesadzajmy.