Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jw833

wysokie cisnienie

Polecane posty

Witam:) Kobietki powiedzcie mi czy któraś z was miała wysokie ciśnienie w ciąży obecnie jestem w 17 tygodniu,i się trochę martwię,jest jakiś sposób żeby je obniżyć oczywiście oprócz tabletek??pomóżcie;?(

Gość fhgjkl
co to znaczy wysokie? ile masz konkretnie?

Gość fhgjkl
lekarz powinin jak najszybciej przepisać Ci dopegyt. nie bój się go stosować - jest bezpieczny w ciąży. ja go biorę chyba od 17 tc. teraz jestem w 34. tu nie ma miejsca na domowe, babcine sposoby. ciśnienie trzeba chemicznie obniżyć, bo jest to bardzo niebezpieczne zarówno dla dziecka jak i dla matki.

we wtorek sie do niego wybieram i mu powiem o tych tabletkach a one są na bazie ziól czy nie? ;) on chciał mi przepisać relanium.

Gość eeeeeeeejjjjjaaaaaaaa
chyba chory relanium na cisnienie jeszcze w ciazy glupek

no dlatego się nie zgodziłam ale mówił że jakaś dwójeczka to niewiem czy to są jakieś słabsze? nieznam sie jestem pierwszy raz w ciąży;(

Gość fhgjkl
ja wiem, że w ciąży na obniżenie ciśnienia zawsze przepisuje się dopegyt. to lek starej generacji, ale za to skład jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. nie jest całkiem źle. bo masz dość dobre rozkurczowe, które nie powinno przekroczyć 90. mówi się, że jesli po 20 tc. ciśnieniedochodzi do 140/90 to jest to już niedotlenienie malucha. ale jeśli już teraz masz takie wartości, to trzeba liczyć się z tym, że będzie tylko gorzej, więc lepiej już teraz unormować.

jam mam 125/80 i tez sie obawiam a jeszcze tylko miesiac do porodu

dziekuję,bardzo mi pomogłaś;-)we wtorek obowiązkowo zgłaszam się do lekarza,nawet zaczełam pić melise bo myślałam że to pomnoże ale d...

Chciałabym mieć takie ciśnienie mnie sie wydaje że masz bardzo dobre;)

Gość fhgjkl
ja mam takie i wyższe regularnie po dopegycie. też rodzę za miesiąc przez cc. właśnie w związku z ciśnieniem lekarz nie pozwolił mi rodzić sn.

Gość fhgjkl
idealne ciśnienie w ciąży powinno wynosić 100/60 - 110/70. A więc powinno być znacznie niższe niż normalnie.

Gość fhgjkl
nie ma za co. powodzenia :)

dziękuje jeszcze raz,odezwe sie po wizycie u lekarza i napisze co mi powiedział;):pozdrawiam was serdecznie;)

chcialabym obnizyc ale jak moj lekarz nawet nie pomysli

Gość gość
Szukałam ciśnieniomierza przez stronę http://rankingcisnieniomierzy.pl/ i myślę że wybrałam dobrze. Mierzy szybko mankiet wygodnie lezy na ramieniu nie zsuwa się nie dociska za mocno. Wzięłam model z 2 miejsca w rankingu.