Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba wybrałam zły kierunek

za późno dla mnie na studia medyczne?

Polecane posty

mam obecnie 22 lata, w przyszłym roku będę miała licencjat z biochemii ale chciałabym iść na medycynę jednak. czy nie będę 'za stara'? maturę zdawałam nową ale bez matematyki. biologia, rozszerzona, 94% chemia, rozszerzona, 90% fizyka, rozszerzona, 88% angielski, rozszerzony pisemny 96% ustny rozszerzony 100% polski, podstawowy pisemny 84%, ustny 100%

Gość lisbeth_salander
Nigdy nie jest za późno! Powodzenia! :)

Gość tak to jaaaaaaaaa
kujon jakich mało 😴 nie, nie jestes za stara.

Gość ttttrrreeeqqquuueee
Za stara??? :o dziewczyno, masz dopiero 22 lata! To kiedy bylas mloda jak nie teraz?? :o Ja mam 30 i zaczynam w tym roku uzupelniajace studia magisterskie i wogole nie mysle ze to za pozno.

Gość dzis
mam 21 lat, właśnie zaczynam 3 rok medycyny także powiem Ci z pierwszej ręki - nie ma szans zebyś była najstarsza na roku :P naprawdę medycyna to kierunek na który często idą ludzie zdeterminowani, którzy kilka razy poprawiali maturę, żeby się dostać (niektórzy bardzo inteligentni, po prostu czasem szwankuje "klucz"), są ludzie, którzy tak jak Ty studiowali coś innego i zmienili także bez skrupułów próbuj!!! powodzenia

za stara - same studia 6 rok plus rok stażu więc będę miała 30 lat jak skończę a gdzie specjalizacja - kolejne 6-7 lat? poważnie nie byłabym najstarsza na roku? rodzice mnie dopingują ale ja sama nie wiem..

Gość Czaczka1209
Na naukę nigdy nie jest za późno! Ja jestem teraz można powiedzieć świeżo upieczoną studentką, zapisałam się do almamer na fizjoterapię i szczerze, cieszę się jak dziecko. Ponoć na uczelniach są ludzie w różnym wieku, nie wszyscy idą na studia od razu. Chciałam być kiedyś lekarzem, ale niestety niektóre widoki nie są dla mnie. A fizjoterapia jest naprawdę super ciekawa.

Gość urocza studentka
Ty masz 30 i zaczynasz studia 2 stopnia... powiem ci, że ja ma 40 i właśnie zaczynam studia 2 stopnia i to na stacjonarnych, na państwowym uniwersytecie. Byłam już na studiach 2 stopnia na prywatnych ale z braku funduszy musiałam je przerwać. Straciłam pracę i dlatego poszłam na dziennie. Nie ma to jak studia za darmo. Juz dość się napłaciłam za naukę na prywatnych, teraz będę mieć studia za darmo . Mnie też się należy darmocha.

Gość tacikka
Na naukę nigdy nie jest za późno! Ja zaczynam teraz magisterskie na almamer na fizjoterapii. I wiem, że chciałabym iść właśnie w tym kierunku, jednak zależy mi na tym żeby robić to co lubię. Chciałabym za 2 lata skończyć studia i mieć dobrą pracę. Wydaje mi się, że jest to możliwe. A najmłodsza też nie jestem, mam 28 lat!

Gość 3123123
moja kolezanka jak miała 25 lat skończyła atronomię i poszła na medycynę... niedługo kończy..

No co ty! Nigdy nie jest za późno na naukę ani na studia. :) Zwłaszcza takie. Masz świetne wyniki z matury, idź na tę medycynę bo będziesz żałować. Znam ludzi, którzy nie poszli teraz są przed 30 i bardzo żałują, że na medycynę nie poszli. Ja studiowałam równie długi kierunek i nasz dziekan mówił, że zna ludzi, którzy 10 lat studiowali i są teraz świetni w swoim zawodzie, pomimo, że tak późno kończyli.

Gość Oczywiście że idź
Z takimi wynikami dostaniesz się niemal na 100%, punktowana jest zazwyczaj matematyka LUB fizyka, więc bądź spokojna. Poza tym będzie Ci łatwiej po biochemii, może nawet jakieś przedmioty Ci przepiszą?

O Kochana..ale Ci zazdroszczę wyników matury:) Sama marzę ciągle o medycynie, mam 20 lat.. Jednak tak piekielnie brak mi mimo wszystko motywacji, nie czuję się na siłach pisać matury z chemii.. bo fizyka jeszcze by uszła. Przerażają mnie te studia ilość nauki. Ty natomiast jestes w temacie:) Masz tak świetnie zdana maturę! Kończ licencjata i nie zastanawiaj się nawet - rekrutuj na studia:):):) Zazdroszczę! Ja nie mam tyle odwagi no i chyba predyspozycji...chociaż to marzenie wielkie.

Gość aga_cia
Mogłam tylko marzyć o takich wynikach z matury! Ale też całkiem nieźle mi poszło, z polskiego miałam np 89%. Z matmy gorzej, z biologii 78%. Zapisałam się na studia na prywatną uczelnię i nie żałuję. Jestem na fizjoterapii, już wiem, że praktyki będę miała załatwione, bo uczelnia zapewnia. No i mam nadzieję, że z pracą w przyszłości będzie dobrze!

Gość judgementcrematorium
Odpuść sobie lepiej skoro w sieci Interbnet zaczynasz zdania z małej litery!

Gość oopfpdsfdsfdsfsdf
ne marnuj sobie życia, dobrze ci radze.

Gość brain_dead
Powinnaś mieć wszystko na 100% jeśli lekarzem chcesz być! Istnieje selekcja naturalna! Chorób się nie leczy! Kto ma paść to niech umrze!