Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeopomocpilne!

Potrafi ktos niemiecki, blagam o pomoc.

Polecane posty

Gość proszeopomocpilne!

Musze napisac na jutro gdzie bylam na wakacjach, ile tam bylam i co robilam(zwiedzalam). Gdyby ktos chcial pomoc to powiem tylko, ze bylam w Gdansku, reszte mozna samemu utworzyc :)

Gość njknkj
do roboty leserze:O

Gość proszeopomocpilne!
jak do roboty? nie mam pojecia o tym jezyku!

Gość turkusova..
to zacznij sie uczyć

Gość turkusova..
poszukaj na tej stronie tam są różne prace

Gość napisz po polsku zdania
a Ja Tobie moge na niemiecki przetlumaczyc. przeciez nikt nie bedzie za Ciebie wymyslal.

Gość proszeopomocpilne!
Moje wakacje spedzilam nad morzem w Gdansku. Pojechalam tam z najlepszymi przyjaciolkami- Dominika, Magda oraz Ewelina. Bardzo sie ciesze, ze dopisala nam pogoda, codziennie swiecilo slonce, dlatego tez wrocilam bardzo opalona. Gdansk jest pieknym miastem, przez te 2 tygodnie zdazylam zwiedzic wiele ciekawych miejsc.

Moje wakacje spedzilam nad morzem w Gdansku. Pojechalam tam z najlepszymi przyjaciolkami- Dominika, Magda oraz Ewelina. Bardzo sie ciesze, ze dopisala nam pogoda, codziennie swiecilo slonce, dlatego tez wrocilam bardzo opalona. Gdansk jest pieknym miastem, przez te 2 tygodnie zdazylam zwiedzic wiele ciekawych miejsc. Meine Ferien habe ich am Meer in Danzig verbracht. Ich bin mit meinen besten Freundinnen namens Dominika, Magda und Ewelina dahin gefahren. Ich bin froh, dass wir schoenes Wetter hatten. Jeden Tag schien die Sonne und ich bin braungebrannt zurueck gekommen. Danzig ist eine sehr schoene Stadt und in den zwei Wochen konnte ich sehr viele interessante Plaetze besichtigen. nie zapomnij umlautow.

nawet nie podziekujesz?:-O

Meine Sommerferien verbrachte ich in Danzig an der Ostsee. Ich fuhr dahin mit meinen besten Freundinnen - Dominika, Magda und Ewelina. Ich bin froh darueber, dass wir dort schoenes Wetter hatten, jeden Tag schien die Sonne deswegen kam ich auch schon gebraeunt.. Danzig ist eine sehr schoene Stadt, in den zwei Wochen dort koennte ich viele Interessante Orte besichtigen.

Same bledy Mychol. stylistycznie i gramatycznie. Niemcy tak nie mowia. na to sie mowi "gebrochenes Deutsch." nie ucz dzieciaka glupot.Mieszkam od 25 lat w de. wiec chyba wiem co pisze. Szczegolnie ostatnie 2 zdania zle napisane.

skoro błędy w polskim robisz to mało prawdopodobne że w niemieckim nie 🖐️ choćbyś mieszkala tam i 125 lat :P 😴

"Same bledy Mychol. stylistycznie i gramatycznie. Niemcy tak nie mowia. na to sie mowi "gebrochenes Deutsch." nie ucz dzieciaka glupot.Mieszkam od 25 lat w de. wiec chyba wiem co pisze. Szczegolnie ostatnie 2 zdania zle napisane." Nastepna najmadrzejsza sie znalazla :) ja juz ciebie nie chcialam poprawiac nie mam zamiaru sie wymadrzac a jak mowia niemcy i pisza tego typu opowiadania w klasach 1-10 nie musisz mnie pouczac, bo wiem doskonale mieszkajac w DE rowniez kupe lat. 25 lat temu to i stylistyka sie nieco roznila gdyby Panna taka obeznana byla to i o tym by wiedziala ;) 🖐️

Dyrektorke 🖐️ ja nie wiem jak taka wielka Dama zyjaca 25 lat w DE moze napisac AM MEHR (????)

Gość proszeopomocpilne!
mychol dzieki wielkie! moglabym sie jakos odwdzieczyc? ;)

Ty mnie poprawiac buhahaaaaaaa :D na smierc sie zasmieje chyba :D od dziecka tu mieszkam i bym Cie wysmiala gdybys ze mna tak rozmawiala :D to sie duzo nauczylas przez tyle lat. Dyrektore nie odzywaj sie lepiej :-O jak na to ze od dziecka miszkam w de. to moj polski jest w porzadku :DUwielbiam takich Polaczkow zawistnych i glupich :D Nie umie a bedzie innego uczyl :D Dla informacji : jestem nauczycielka ! Zegnam 🖐️ "deswegen kam ich auch schon gebraeunt.." co to ma byc??? :D "koennte ich viele Interessante Orte besichtigen. koennte??? keine weiteren Kommentare🖐️

nie klam ze sie urodzilas w DE skoro nawet nie wiesz co to znaczy OE napisane jako kOEnnte :o z klamcami nie mam zwyczaju rozmawiac wiec zegnam 🖐️ a autorko tak gwoli scislosci ''kam ich schoen gebraeunt'' :) a nie schon jako już :P

wlasnie koennte jest w tym zdaniu nie prawidlowe bo oznacza : MOGLABYM a nie moglam. KONNTE oznacza moglam durniu. Ze to ma byc Umalut to ja wiem i dlatego krytykuje. koennte=moglabym zwiedzic wiele ciekawych miejsc...mmmhh.. jasneeee :-O na opalenizne nie mowi sie gebraeunt tylko braungebrannt.. idz poucz sie jeszcze troche :P

Umlaut mialo byc*

gebrannt sie odnosi do SPALONEJ skory jak juz lub do spieczonego miesa kobieto :o gebraeunt to opalona NORMALNIE skora ale na ciebie szkoda czasu i tak wiesz wszystko najlepiej :D

aha i z ostatnim zdaniem fakt ze konnte tam powinno byc tak mi sie napisalo niechcacy to e po prostu a jak pozniej mi to pokazalas to myslalam ze chodzi tobie o sens tego slowa w ogole nie cofalam sie do swoich zdan wstecz takze nawet nie zauwazylam literowki.

jak piszesz gebraeunt to lepiej napisac gebraeunte Haut bo tak jak piszesz gebraeunt mowi sie na mieso n.p kurczaka.. jak napiszesz braungebrannt to wiadomo ze chodzi o opalenizne. ale nie ma sprawy, piszcie jak chcecie🖐️

dziekuje za Twoje pozwolenie :D🖐️ lessi a są takie? ;) ja mieszkam kawalek za miastem w sumie i nie narzekam :)