Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fadgadsa

Współczuje ludziom bez ambicji - ludziom bez studiów

Polecane posty

Gość fadgadsa

Wspolczuje ludziom ktorzy swoja edukacje zakonczyli na szkole sredniej. Zamiast ksztalcic sie, zdobywac wiedze to prosto po maturze poszli do pracy. W koncu ukonczenie liceum to tak jakby czlowiek skoczyl podstawowke lub gimnazjum a ukonczeniu technikum to tak jakby czlowiek zawodowke skonczyl. Przykro mi jak widze takich ludzi, ludzie bez ambicji.. godnych potepienia i pozalowania.

Gość bolko podlaski
hydraulik z Polski zarabia lepiej niz polski inżynier. Poza tym wchodzimy w czasy, w których wykształcenie nie będzie synonimem wysokich zarobków. Teraz studia robi co drugi Polak, a na tylu z wyższym wykształceniam nie ma poytu. Jest popyt na malarzy, hydraulików czy elektryków ...

Gość ja też współczuje tym nieukom
ale cóż teraz tumany zarabiają więcej ale za 10 lat to my wykształciuchy będziemy mieli kase.

Gość ojeeeezu znow sie zaczyna
"bolko podlaski hydraulik z Polski zarabia lepiej niz polski inżynier. Poza tym wchodzimy w czasy, w których wykształcenie nie będzie synonimem wysokich zarobków. Teraz studia robi co drugi Polak, a na tylu z wyższym wykształceniam nie ma poytu. Jest popyt na malarzy, hydraulików czy elektryków ..." ale za 5-10-15 lat dalej mam dyplom i sie moge rozwinac, a hydraulik wciaz bedzie te same rury robil. nikogo nie wysmiewam, tylko nie rozumiem tego gadania i magistrach i innych. kazdy jest wartosciowy, a nam magistrom papier tez sie przyda, nie boj sie. zalezy od dziedziny i branzy. hydraulik nie wsiadzie do merca i nie pojedzie na konferencje, bo raczej nie bedzie sie umial wyslowic porzadnie, ale za to instalacje polozy wzorowo, a magisterek nie bedzie umial urry wymienic. i tyle. kazdy ma swoje miejsce na tym swiecie i przestancie pierdolic juz.

Gość no tak, ale
ktoś to robic musi. ktos musi czyscic kominy, robic hydraulike, sprzatac klatki, sprzedawac pieczywo. zawód jak zawód. jeden mniej lub bardziej ambitny.ale czy to wazne?

Gość Ona w t-shecie w kwiatki
Ja mam wyższe wykształcenie i nie moge znaleść pracy. Żałuje ze nie poszłam na studia zaoczne i odrazu do pracy

Gość zdet
A co ma wspólnego ukończenie szkoły z życiem uczuciowym. Chyba ci się tematy pomyliły pani wykształcona

Gość HotCore
Zazdroszczę ludziom bez studiów - którzy mieli odwagę wziąć się za życie zaraz po maturze, kiedy większość marnowała kase rodziców jeszcze przez 5-6 lat. Zazdroszczę zaradności i dojrzałości ...

Gość Mnie autorko możesz
nie współczuć. Skończyłam tylko technikum drzewne, wykonuję pracę którą lubię i zarabiam powyżej średniej krajowej. Czy nie miałam ambicji, aby ukończyć studia? Szczerze mówiąc - nie. Wolałam pracować za grosze w pracowniach konserwatorskich ucząc się zawodu, teraz na brak pracy nie narzekam. A studia? Kto wie? Ostatniego słowa nie powiedziałam.

Gość wiesz co autorko ?
Są takie zawody jak: sprzątaczka, kominiarz, piekarz, mechanik, itd.itd. ..... i do wykonywania tych jak i innych zawodów studia są nie potrzebne a i bez tych ludzi nie miałby Ci kto posprzątać biura, naprawić limuzyny i upiec Ci ciepłych bułeczek na śniadanie - więc ..... szanuj ludzi i ich zawody i przestań się wywyższać !!

wiesz co autorko?? jest takie przysłowie,że mądrości i kultury w szkole nie uczą...to życie ćie nauczy ile warte są studia jak z dyplomem wyższej szkoły siądziesz na kasie w supermarkecie żeby na chleb mieć.Chyba że znajomości masz lub dupy masz to wtedy praca będzie, a jakże...

Gość 98392839
Rzadko przebywam w tym dziale, ale zauwazyłam, że ludzie zakładający tu topiki sa znacznie bardziej sfrustrowani niz reszta... czyżby nieudane życie uczuciowe???? Nikt was nie kocha.. :p

Gość do autorki :):):):):)
a Ty autorko tak się szczycisz studiami bo uczysz się na którejś uczelni z Ivy League? Jeżeli nie, to nie masz się czym chwalić bo naprawdę nie masz czym :)

Teraz papier uniwersytecki jest malo warty, masz za duzo ludzi z takim papierem i bardziej sie oplaca poswiecic 3-5 lat na prace i miec doswiadczenie dzieki ktoremu mozna zalorzyc firme i zatrudnic takiego magistra po studiach

Gość jasne jasne a potem
pracownik ma wyzsze wyksztalcenie, niz jego szef. sam tak mam, a moj szef wali gafe za gafa...

Gość wrena
ale nadal pozostaje twoim szefem :classic_cool:

Gość Tomasz Strachelek
Zostańcie pracownikami niefizycznymi najlepiej!

Gość cafe afogato
studia studiom nie równe , bo czym jest np zajebista turystyka czy zarządzanie i marketing ? a czym jest prawo i studia techniczne?

Gość to zależy wszystko
jeju ile tu frustracji :( i leczenia kompleksów na kafe , jestem mgr inż nie wyśmiewam nikogo ale lepiej zawsze mieć to wyższe (konkretne wyższe) , nawet pomaturalne niż sama matura , nie wiem czy są jeszcze takie szkoły ale zawsze to coś i trochę łatwiej zawsze w życiu, można iść na zaoczne studia i pracować, można iść na indywidualny tryb nauczania jak się ma średnią powyżej 4 i indywidualnie ustawiać sobie zaliczenia.Wcale to nie jest takie trudne tylko trzeba poświęcić trochę czasu i pracy ale warto nawet w każdym wieku.Nic na przeszkodzie nie stoi

Gość do fubar
magistrowie i inżynierowie też zakładają firmy , jednoosobowe i takie które zatrudniają sporo pracowników. widze ,że się twoje kompleksy odzywają , z braku wykształcenia

nienawidze takiego wywyższania się. żal mi tych ludzi którzy myślą ze jak mają papierek są lepsi od innych. ps jestem na 3 roku studiów.

Gość Franek Strzelba
mi autorka też nie musi współczuć :)... ja po ukończeniu technikum i napisaniu matury otworzyłem własną firmę która wypaliła... i to jak... i do prowadzenia firmy nie potrzebuje dyplomu magistra a zarabiam więcej niż niejeden znajomy-magister... każdy zawód jest ważny a autorka tym tematem pokazała jak bardzo płytko myśli i jak bardzo jest ograniczona umysłowo wywyższając się ponad wszystkich... przynajmniej będziesz wykształconą bezrobotną :)

Gość gjh
Jak dla autora technikum jest jak zawodówka to pozdrawiam serdecznie :)

Gość cafe afogato
nie oceniam ale mam wrażenie ,że autorka chce sobie podbudować ego i poleczyć kompleksy mgr

Gość czasem mam wrażenie
że wszystko zależy od szczęścia w życiu bo nawet doktoranci siedzą na bezrobociu a nie jeden pan prezes ma tylko maturę

Gość dzisiaj znowu pada deszcz
zalujesz, że masz skonczone LO, a nie technikum? przeciez do technikum ida tumany, które się nie dostały do LO...

Gość Na prawdziwe studia
przyjmowanoby świrów na punkcie określonej dziedziny wiedzy,ile takich uczleni jest w Polsce.

Gość fhsyuhds
technikum > LO

Gość co za tępaki
ten/ta,który/która założył ten to wielki/wielka wieśniara/wieśniak - tępa/tępak ja mam 2 kierunki studiów a pracy brak, mój mąż jest managerem, bez studiów i zarabia tyle ile na oczy nie widziałaś, jesteś tępa/tępy lecz sie sz****