Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pink-later

bardzo się boję że jestem w ciąży

Polecane posty

Gość pink-later

Witam was, chciałabym zasięgnąć waszej rady bo nie umiem już na to spojrzeć sama trzeźwym okiem. Otóż biorę tabletki antykoncepcyjne, ale od dwóch miesięcy miałam plamienia przy końcu opakowania tak gdzieś jak były 4-3 tabletki do końca. No i w necie wyczytałam, że to oznacza, że trzeba zmienić tabletki na mocniejsze, ale antykoncepcja jest cały czas zachowana. Byłam u lekarza, mam już nowe mocniejsze tabletki i zaczynam je brać w przyszłym miesiącu. Ale zmartwiłam się ponieważ dziś dostałam plamienia, z tym że na to plamienie wynikające ze słabości moich tabletek jest jeszcze za wcześnie, bo mam 7 tabletek aż do końca. A równo tydzień temu był seks do konca i bardzo sie zmartwiłam, ze to plamienie implantacyjne. Bo po prostu pomyślałam, że skoro tabletki nie trzymają mi cyklu i musze zmienić, to moze też nie zabezpieczają jednak tak dobrze :( choć wszędzie znalazłam informacje, że z antykoncepcją jest w takim wypadku ok. Stosuje też od 2 dni globulki clotrimazolum, nie wiem czy od nich moze być plamienie? Pomóżcie, poradźcie...

Gość pink-later
ech, niektore tematy mają tyle odpowiedzi, a ja już pare razy tu zakładałam różne wątki na różny temat i zawsze jak jedna odpowiedź sie pojawiła to cud :(

Gość ......................ppp.....
pomogłabym ale nie mma zielonego pojecia nic nie jest 100% bezpieczne,pozostaje czekac i sprawdzic testem ciazowym jesli normalny @ sie nie pojawi a globulki raczej nie maja nic do plamien one sa na stany zapalne upławy itd o ile dobrze pamietam

Nie martw się, ja mam przy każdych tabsach plamienie, począwszy od tych za 10 skończywszy na tych za 60zł , dlatego nie biore już. Jedynie nie miałam plamenia po Microgynom cos takiego , ale były baaaaaaardzo mocne. Nie masz sie czym przejmować :)

Gość pink-later
I co, normalnie seks do końca uprawiałaś z tymi tabletkami i było ok? Globulki to wiem, ze na infekcje są bo własnie je po to dostałam, ale zastanawiałam sie czy własnie to leczenie nie mogło wywołac plamienia, nie wiem tego

zawsze do końca :) W ciąże nie jest tak łatwo zajść. Narazie w ogóle sie nie zabezpieczamy i jest ok. Może skorzystaj z ring'a nie będziesz miała takich problemów.

Gość pink-later
No troche mnie pocieszyłaś, a test moge zrobic najwcześniej za tydzien, więc zobacze może sie przez ten czas ktoś jeszcze tu wypowie, dzięki w każdym razie!