Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 6-latki w szkole

6-latki w szkole, był protest, co dalej???????????????????????????????

Polecane posty

Gość 6-latki w szkole

czy ktoś wie czy w tej sprawie coś się ruszyło? mieli walczyć, żeby 6-latki nie musiały iść do szkoły.

No i politycy postawili na swoim - w 2011/12 rodzice jeszcze wybierali gdzie chcą posłać dzieci, ale w2012/13 6-latki obowiązkowo lądują w szkołach. Kto by się tam przejmował opinią społeczną, niezadowoleniem rodziców, nieprzygotowaniem szkół do przyjęcia tak małych dzieci itp.Przecież ONI wiedzą co jest dla nas najlepsze, prawda? :/

Gość bukaaa
póki co ustawa obowiązuje. PiS twierdzi, ze jak wygra wybory, to wycofa się z tego pomysłu. Nie wiem tylko czy to ma sens, bo pięciolatki już do zerówki poszły, a duzo sześciolatków w tym roku poszło do pierwszej kalsy, aby uniknąć tłoku w przyszłym.

Gość njhilhiu
i brdzo dobrze, tylko w Polsce dzieci tak pozno zaczynaja udukacje, czesto w wieku 6 lat maja pierwszy kontakt z rowiesnikami, gdzie np. w hiszpanii przedszkole jest obowiazkowe dla 3 latkow. Wiadomo, ze I klasa 6 latkow nie bedzie wygladala tak jak kiedys, czyli 7 lekcji w lawkach, bedzie wiecej zabawy, wiec o co wam chodzi?:O

Ja wysłałem 5 latka do szkoły. Chciał to niech chodzi. O co to zamieszanie?

Gość niech kroś pomoże
No ale 5-latka MUSIAŁEŚ wysłać w tym roku. Obowiązek zerówkowy!! A skoro Twój 5-letek będzie w przyszłym roku 6-latkiem w szkole to miałeś obowiązek wysłać go w tym roku do zerówy. Wiem bo mój syn też ma 5 lat i chodzi obowiązkowo do zerówki. Specjalnie posłałam go do szkolnej (nie przedszkolnej), żeby później był w klasie z dziećmi z zerówki. A nie za rok trauma bo wszystkie dzieci zżyte a On odludek, nowy z innej placówki.