Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgwegweg

ludzie są naprawdę tacy głupi?

Polecane posty

Gość fgwegweg

Wczoraj była awaria na Allegro, a ja prowadzę dość dużą sprzedaż, miałem wczoraj do przygotowania ok. 50 przesyłek. W MS są w osobnych folderach rzeczy już opłacone (do wysyłki), jak i jeszcze niezapłacone, i przede wszystkim adresy. Powiadomiłem dziś wszystkich ludzi mailem że wysyłka będzie dopiero w poniedziałek, bo nie mogłem wczoraj przygotować wysyłek. Już dwa maile dostałem o treści mniej więcej "co ma wspólnego awaria z wysyłką mojej paczki!?" Ręce opadają.

Gość kazookie
Wyjaśnij wszystko cierpliwie i uprzejmie mailem tym, którzy się dopytują. To są twoi klienci :)

Gość fgwegweg
Kutas Światowida > :O Skąd tacy ludzie się biorą?

Gość kazookie
Zaczyna sie od tego, że plemnik zapładnia jajeczko i powstaje zygota itd...

Gość fgwegweg
:)

Gość wczorajszy
Ja też prowadzę sprzedaż na allegro i mimo awarii wczoraj nadałam ponad 50 przesyłek. Ale każdy organizuje sobie to inaczej. Ja zaraz po zaksięgowaniu wpłaty robię listę adresów i nie potrzebne mi do wysyłki allegro. Jednak ważne, że poinformowałeś tak naprawdę w weekend paczki i tak by nie szły więc ludziom to bez różnicy i tak się nie skapną kiedy ją nadałeś. Bo wysyłając w poniedziałek priorytety będą już we środę.

Gość fgwegweg
Ja nie robię list, po to jest Menedżer Sprzedaży. "i tak się nie skapną kiedy ją nadałeś" Skapną - po dacie na pieczątce.

Gość wczorajszy
ale czy ktoś będzie dociekał dwa dni w te czy w te :o? nie przesadzajmy. Co innego gdyby paczka opóźniała się tydzień, ale nie dwa dni.

Gość fgwegweg
Rozumiem, ale wole być fair - skoro zapowiedziałem wysyłkę na dziś, a na listach byłaby data poniedziałkowa, to muszę o tym uprzedzić.

Gość wczorajszy
Zresztą co się przejmujesz info nadałeś. O awarii allegro raczej każdy wie i nie jest to Twoje widzi mi się. Więc tak ludzie są głupi więc się nimi nie przejmuj.

Gość katarzynnkaa
Oj żebyście wiedzieli, że niektórzy wykłócają się nawet o 1 dzień.Sprawdzają skrupulatnie datę na kopercie.Z reguły są to początkujący na allegro.

Gość allegro..
ale dzisiaj piątek przecież możesz dziś nadać przesyłki czemu masz czekać do poniedziałku? dziś na allegro wszystko działa.

Gość fgwegweg
Ponieważ mam do przygotowania, łącznie z dzisiejszymi wpłatami ok. 80 przesyłek. A mieszkam w małym mieście, gdzie poczta jest czynna do 15.30. Jest niewykonalne by wszystkie paczki dziś przygotować.

Gość ola poszla do przedszkola
ja też sobie czesem sprawdzę datę na kopercie. Czasami od daty wyslania pieniedzy jest roznica kilkudniowa. Ale nie jestem kłótliwym czlowiekiem wiec sobie tylko pomysle a i tak wystawiam pozytyw jesli towar mi pasuje. No, ale fakt sa upierdliwi ludzie.

Gość katarzynnkaa
allegro.. >> trochę wyobraźni!! :D kim on jest, maszyną?

Gość ola poszla do przedszkola
masz przesyłek 80 czyli 80 ludzi, a pretensje ma tylko dwoje tak wiec nie ma sie czym przejmowac. :) zawsze na iles ludzi trafi sie jakis niekumaty bałwan, ale takie zycie.

Gość fgwegweg
Nie no, jasne :) I tak im już grzecznie wytłumaczyłem.

Gość katarzynnkaa
Mi czasami zdarza się klient, który oczekuje że pobiegnę na pocztę tego samego dnia, gdy wpłacił (a teoria jest taka, że jako firma mam 30 dni na wysyłkę, na aukcji mam jednak zapis że max do 5 dni). A co większe kwiatki - oczekują że pobiegnę od razu, tylko dlatego że napisali "wpłaciłem dziś na poczcie, może pani już wysłać". I są na serio oburzeni gdy się nie zgadzam.

katarzynnkaa zdarzyło Ci się, że wysłałaś komuś zamówienie po 3 tygodniach? :o Obym nigdy na Ciebie nie trafiła na Allegro :o

Gość katarzynnkaa
Czytaj - max. 5 dni

Gość katarzynnkaa
Jeśli chodzi o 30 dni, to firma ma prawnie tyle czasu na wysyłkę. Trzeba się z tym liczyć, kupując u firmy.