Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlascicielka łobuza

Mój 5-miesięczny pies kradnie poduszki, ucieka i chowa się za kanapą

Polecane posty

Gość wlascicielka łobuza

dopiero kiedy złapię jego albo poduszkę i powiem "zostaw" to (z nosem prawie w podłodze jakby z żalu że zabawa się kończy) oddaje. Jak nauczyć go nie zabierania się do nie swoich rzeczy? 😡 Dodam, że zabawek ma sporo, codziennie wychodzimy na spacer, wszystkie podstawowe komendy łapie już od 8 tygodnia, jest bystry i ewidentnie widać, że chce po prostu wymusić uwagę i zachęcić do zabawy, ale już mnie irytuje kiedy te poduszki są później omemlane, co chwilę muszę je prać, a na dworze porywa wycieraczkę i raz na jakiś czas "odbija mu" i dewastuje skalniak biegając później z tymi korzeniami 😡

Gość Vadic Quo kociaku
Pas. Dostanie pare razy po tylku to sie nauczy ze nie powinien!

Gość lola _lola
Nie bij pieska prosze tak robia tylko okrutni ludzie

Wiesz, ale on może z innych powodów porywać tę poduszkę za kanapę :P Mój pies się w kocu tak zakochał, i kiedyś pod moją nieobecność go "zgwałcił" - i niestety koc do wyrzucenia... A psiaki tak mają że się wyładowują w pewien sposób na przedmiotach (albo na nodze ;) ), zwłaszcza jak coś pachnie im fajnie...

Gość wlascicielka łobuza
Nie bije go, jestem zwolenniczką pozytywnych metod tresowania. Nie wiem tylko jak nauczyć go tych rzeczy:( Da się w ogóle? I jeszcze jedna rzecz - ucieka mi przez bramkę kiedy ktoś wychodzi i nie zdąży za sobą zamknąć 😠 Piesek na dźwięk otwierającej się bramki leci niczym torpeda i ucieka. Kosztuje mnie to co prawda plasterek szynki, ale co jeśli coś mu się w końcu stanie?:o Pogryzie go jakiś pies albo potrąci samochód:o Jak ujarzmić tego demona 😡

Gość wlascicielka łobuza
Nie nie, seksualne pociągi tutaj jeszcze nie wchodzą w grę - jest za młody, sika jeszcze jak suczka :p Ruchy kopulacyjne zaobserwowałam tylko raz jak miał 3 miesiące i jak wywnioskowałam po kilku lekturach: nie miał co ze sobą zrobić ani gdzie rozładować emocji.

Z tą bramką to chyba każdy pies który jest wyprowadzany na smyczy tak ma - mój mimo tego że biega do woli po ogródku, na dźwięk otwieranej bramki kojarzy spacer i jest od razu gotowy - za bramą, a potem szukaj wariata... Nawet na szynkę czy na jedzenie nie przyjdzie, tata musi autem wyjechać i go do auta zwabić (bo uwielbia z tata jeździć :D ) i dopiero wtedy... Trzeba bramki pilnować, i jak goście wychodzą od Ciebie to psa trzymać przy nodze, nie ma innego wyjścia, a z czasem może sam załapie...

No ale mój koc załatwił jak miał 6 miesięcy, i to naprawdę 'załatwił', bo koc mokry był, fuuuj... Brałam przez 3 worki na śmieci i momentalnie do śmietnika :o Psy są pod tym kątem obrzydliwsze niż suczki niestety :(

Gość wlascicielka łobuza
Kurczę, no to nieciekawie. A gdyby nauczyć go pod bramką "siad", "zostań" otworzyć bramkę, zamknąć (jeśli nie ucieknie:D) i nagrodzić?

W mieszkaniu mój się tak nauczył - mówię zostań, to siedzi przed progiem, a ja wychodzę sama za otwarte drzwi. Ale na polu niestety sobie nie da nic a nic powiedzieć :/ Możesz spróbować, a nóż widelec na Twojego podziała :) Moja cholera jest nieprzekupna i nie daje się omamić przysmakami, normalnie diabeł a nie pies ;)

Gość wlascicielka łobuza
O matko, to chyba pochowam te poduszki całkowicie, do czasu kastracji:o

Gość wlascicielka łobuza
To mój chyba przekupny jest bardzo, w domu tresuje go na zwykłej suchej karmie którą normalnie dostaje jako posiłki:D Na spacerze kiedy idzie na smyczy nie chce niczego. Jedynie kiedy ucieka, szynka-zbawicielka działa (przynajmniej na razie :o):D

Gość Groosia,.
Moja diablica ma 15 miesięcy i do dziś kradnie skarpetki, jeśli się ich nie schowa. Najbardziej lubi takie noszone (1 dzień- aby nie było wątpliwości :p ) Uwielbiała kraść wszystko, co noszone- potrafiła wygrzebać majtki czy biustonosz i go wymymłać a czasem nawet zjeść! Wygląda to tak, że łapie coś w paszczę i stoi na rozkraczonych nogach, łep nisko i patrzy z uśmiechem na swojej mordce. Jak podejdziesz- odskakuje i ucieka pod ławę albo za łóżko. Oduczyłam ją krzycząc: nie wolno! I tak około tysiąca razy. Poskutkowało na tyle, że teraz kradnie tylko skarpetki. Ja widzę, że ona wyraźnie chce się bawić.

Gość sexi blondiD***
Ha ha słodki temat :)

Mój szczeniak też jest nieznośny i wydaje mi się że na to nie ma lekarstwa. On jest mały i tak jak małe dzieci uwielbia broić i nie da się go całkowicie oduczyć nieposłuszeństwa. Mój psiak wykopuje ziemię z doniczek , obgryza krzesła, kradnie poduszki , wynosi buty do ogrodu i kiedy na niego krzyknę jest spokój ale na jakieś 15 min a potem dalej to samo... chyba musisz to zaakceptować i poprostu pokochać :P

Gość wlascicielka łobuza
Dziś porwał moje japonki - "za karę" ja zaczęłam zbierać jego zabawki z ogródka i złożyłam w jedno miejsce na tarasie, stoję przy nich z założonymi rękami i patrzę na niego - on patrzy na mnie - po chwili odrzucił klapeczka w bok i co zrobił? Wygrzebał jeszcze jedną, nieodnalezioną przeze mnie zabawkę i zadowolony z siebie, odłożył na moją "karną" kupkę, cwaniaczek 😡 :D