Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllllegro

PROBLEM Z ALLEGRO PROSZE O POMOC

Polecane posty

Gość alllllegro

otóz chciałam kupic jakis tam przedmiot na allegro i odebrac go osobiscie, przechodze do przelewania kasy na konto (za pomoca internetu) sprawdzam dane itp ale cos mi się tam nie zgadzało i przerwałam ta wpłate, pojawił mi sie status aukcji "odrzucona" :/ sprawdziałam jeszcze raz wszystko i tak jakby rozpoczełam nowa akucje tego samego przedmiotu wpisałam ten kod sms co przychodzi aby wpisac go podczas przelewu i myslałam ze kasa juz została wysłana do tamtej babeczki. ale ta nowa aukcja nadal ma status rozpoczęta (juz od 3 dni) jakby w ogole kasa do niej nie dotarła/ w tej aukcji ktora została odrzucona zleciłam wypłate na moje konto zwrot pieniedzy. niby ma to status "zakonczona" ale kasy nadal nie ma na moim koncie. nie wiem co mam robic juz sie pogubiłam czy moze mi ktos doradzic co sie dzieje i co zrobic. sorry ze tak chaotycznie napisałam ale jestem bardzo zdenerwowana. dodam ze jestem poczatkujacym uzytkownikiem allegro :( prosze o pomoc

Proponuję napisać do Sprzedającego i napisać jaki masz problem, czy pieniądze wpłynęły.

Gość alllllegro
ze sprzedajacym nie ma kontaktu, napisałam do niego wytłumaczyłąm problem a dostałam wiadomosc typu "zapraszamy do naszego sklepu internetowego" zero odpowiedzi na moje pytanie

Gość alllllegro
a czy to ma jakies znaczenie ?

Gość alllllegro
moj nick widnieje wsrod kupujacych

Czyli kupiłaś. Chciałaś zapłacić przez któryś z banków? A czy masz skonfigurowane konto z "Płacę z Allegro"? Pobrało Ci kasę z konta?

Gość alllllegro
tak chciałam zapłacic za posrednictwem banku i mam skonfigurowane konto. pobrało mi kase

Gość alllllegro
teraz sama sobie mam za złe ze anulowałam gdyby nie to to chyba by wszystko było ok. cos mi sie z adresem nie zgadzało a miałam to odebrac osobiscie. ale teraz widze ze to był moj bład

Miałam kiedyś podobny problem. Od tamtego czasu płacę poza Allegro, wtedy wiem że nic nie pomyliłam i wszystko jest dla mnie jasne :p

Może zadzwoń do tej apteki nim cokolwiek znów zepsujesz? Zapytaj czy wpłata dotarła na konto.

Gość alllllegro
eh poczekam jeszcze do jutra, jak nic sie nie zmieni to spróbuje uzyskac ponownie jakies informacje od sprzedawcy/ niby fortuny nie strace, ale sam fakt ze kasa gdzies zniknęła :|

Wczoraj allegro miało atak hakerski i mogą być problemy... Mi ludzie popłacili a w ogóle mi wpłaty się nie pokazały, nie dostałam nawet maili że ktoś wybrał sposób dostawy i płatności... Warto zadzwonić dziś i się dopytać!