Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leszek katowice

po powrocie do kraju nie poznaję mojej dziewczyny

Polecane posty

Gość leszek katowice

z B. jestem od trzech lat. o jej ciąży dowedziałem się, jak umowa za granicą była podpisana, nie było możliwości wycofania się i rezygnacji. B. powiedziala, ze da sobie rade pod moja nieobecnosc, ja przesyłałem jej pieniadze i pomagałem jej jak mogłem. wyjechalem, kiedy była w drugim miesiącu ciąży. w UK pracowałem osiem miesięcy, do PL wróciłem w międzyczasie w swieta wielkanocne. kontaktowlaismy sie telefonicznie, od wielkiego dzwonu przez skypa. w lipcu urodzil sie moj synek. przedwczoraj wrocilem do Polsk i jestem w szoku! synka mam cudownego, ale B. nie poznaje:o przytyła okropnie, ubiera sie w dresy i wyciągniete koszulki , wlsoy am tluste, oczy podkrazone, ja wiem ze dziecko zabiera sporo czasu, ale umycie wlsoow czy delikatny makijaz i spilowanie paznokci tak duzo nie zajmuja:o ma 22 lata a wyglada na 40! straciłem ochote na seks, przytyla z 15 kg, brzuch ma w rozstepach, piersi rozciągnięte, odrosty. jestem przerazony:o zarabiałem na nasze wesele, ale teraz sie zastanaiwam czy to ma w ogole sens. wiem, ze to wyglada jakbym byl skurwielem, ale postaiwcie sie w mojej sytuacji. pierscionek zareczynowy zakupilem w UK, chciałem go dac B. kiedy wrócę. przeraża mnie to wszytsko!

Gość CoDwieGłowyToNIeJedna
widocznie brakowało jej motywacji do dbania o siebie

Gość leszek katowice
mowie jej, zeby zadbala o siebie. ma obdarty lakier, przepocone dresy, zapomniala o depilacji:o kiedy zrwacam jej uwage jest zla, mowi, ze moze ja urodze dziecko, skoro jestem taki mądry. ale moglaby schudnac. zanim wyjezdzalem byla w sam raz. wazyla moze z 60 kg przy 165 cm, naprawde wygladala ladnie, ale teraz chodzi i je:o nie odzywa sie do mnie, albo placze i robi wyrzuty. jestem tu pare dni a juz nie mam sily

Gość fresh_star
Może warto się wybrać między ludzi? Jakiś mały rodzinny wypad do zakopca, czy gdzieś... pewnie ostatnio jej życie stało się bardzo monotonne. Warto trochę odciążyć ją w pracach domowych.

Gość dsfdsf
dajcie spokoj. facet ma racje. po prostu jej sie nie chce, a jej motywacja jak kazdego człoweika musi byc wniej samej. jezeli dziewiczyna ladnie wyglada bo chce zdobyc faceta to trzeba od takiej uceikac jak najdalej. dziewczyna powinna dbac o siebie dla samej siebie, wtedy nie ma takich sytuacji.

Gość a co!
była sama przez całą ciąże, sama zajmuję sie dzieckiem to nic dziwnego że jest zaniedbana, jakby miała pomoc w osobie szanownego tatusia to może by się ogarnęła! co do kg to wszystkie baby tyją, w końcu schudnie jak będzie czuła wsparcie a nie wyrzuty, to nie motywuje, wręcz przeciwnie

Nie rozumiem twojej kobiety. Mój mąż również był na emigracji (3lata), ja siedziałam z dzieckiem.Do głowy mi nie przyszło, żeby się zapuścić. Odrosty jeszcze rozumiem - w czasie ciąży i karmienia piersią odradza się stosowanie koloryzowanie włosów.Ale reszta? Najgorsze jest to,że ona nie widzi/nie czuje motywacji do zmiany tego stanu rzeczy. Jeszcze rozumiem te dresy i nie umyte włosy jak była sama, ale dla męża o siebie nie zadbać... Może dopadła ją depresja poporodowa - poczytaj o niej trochę w necie.

Gość katarzynnkaa
rozumiem że możesz mieć pretensje o przepocone ciuchy, tłuste włosy, ale po pierwsze: - o nadwagę? minęło dopiero 1,5 miesiąca po porodzie, daj jej trochę czasu na schudnięcie!! sądziłeś że jak dziecko już wyjdzie z brzucha, to kobieta w sekundzie zyskuje dawną sylwetkę - przede wszystkim: o rozstępy, obwisłe piersi - przecież to NIEZALEŻNE OD NIEJ!! a te wszystkie kremy to pic na wodę! jedyne co może pomóc to laserowe usuwanie rozstępów i operacja plastyczna biustu

*odradza się koloryzowania włosów :) Może czuje się opuszczona, niekochana - to nie musi mieć realnego odzwierciedlenia w twoich uczuciach czy twoim zachowaniu.Może czuje się mniej kobieco ze względu na nadmiar kg...Kurcze, można zgadywać do jutra. Spróbuj ją dowartościować. Zorganizuj kolację - świece, może kwiaty - niech się do niej przygotuje (pierwszą lepiej w domu, żeby w lokalu wstydu wyglądem nie przyniosła). Podrzućcie komuś szkraba, wyjdźcie do kina/teatru czy choćby tylko we dwoje na spacer.Albo powiedz,że dzisiaj ty zajmujesz się dzieckiem, a ona niech idzie pogadać z jakąś psiapsiółą przy kawie. Możesz też kupić jej jakiś fajny ciuszek w odpowiednim rozmiarze, by poczuła się mimo nadwagi kobieco. Niech wyjdzie z domu, pójdzie do ludzi.

Gość knjkjkjk
1,5 mc po porodzie chce laski ha ha i dlatego wole byc sama niz trafic na takie cos:o

Ze swojej strony musisz też zaakceptować,że ciało kobiety się zmienia po porodzie. Pewnie - są takie kobiety, które nawet po 3 ciąży wyglądają jak z wybiegu - tu w grę wchodzi kwestia genów.Takie egzemplarze są naprawdę w mniejszości. Ona też musi zrozumieć,że niekoniecznie będzie wyglądać tak bosko jak przed ciążą.Musi polubić siebie na nowo. Twoja kobieta przez jakiś czas nie miała w tobie fizycznego oparcia, musiała sama przebrnąć przez m.in.poród - pewnie to zostawiło jakieś ślady w jej psychice (jeśli jest wrażliwa). Brakuje jej czasu dla siebie - małe dziecko (zwłaszcza jeśli karmi piersią) jest szalenie absorbujące, coś o tym wiem. Może dobrym pomysłem będzie jakiś karnet na wodny aerobic lub tego typu zajęcia - odpocznie od dziecka, pobędzie wśród dorosłych ludzi, porusza się, więc będzie szczęśliwsza (endorfiny zaatakują :) ) i może pomoże jej wrócić do wymarzonej sylwetki.

Gość no to sie nasluchałam
" ja wiem ze dziecko zabiera sporo czasu, ale umycie wlsoow czy delikatny makijaz i spilowanie paznokci tak duzo nie zajmuja ma 22 lata a wyglada na 40! " wiesz co zrozumiesz to jak urodzisz dziecko debilu i bedziesz musiał npodolac wielu rzeczom naraz... poki co nie ograniesz i zamiast jej dupe zawracac idz na "piękne" dziwki które nie wiedza co to dzwiganie twojego bachora w brzuchu przez 9 miesiecu :) "straciłem ochote na seks, przytyla z 15 kg, brzuch ma w rozstepach, piersi rozciągnięte, odrosty. jestem przerazony zarabiałem na nasze wesele, ale teraz sie zastanaiwam czy to ma w ogole sens." za to ona mazy abys znowu zrujnował jej figure (i tak juz zrujnowana) twoim fiutem i kolejnym bachorem abys mógł pozniej jej mowic jaka to brzydka jest... " wiem, ze to wyglada jakbym byl sk**wielem, " bo jestes :) "ale postaiwcie sie w mojej sytuacji. pierscionek zareczynowy zakupilem w UK, chciałem go dac B. kiedy wrócę. przeraża mnie to wszytsko!" a ruchanie cie nie przerazalo :) było pomyślec wczesniej czy chcesz laske do ruchania (idz na dziwki) czy kobiete która kochasz bez wzgledu na wszystko i dziecko ... jak tak to mozesz sobie wsadzic ten pierscionek w dupe i spadac na piękne dziwki :) Podpisała zmeczona matka, z roztepami była piękna "dziwka "

Gość knjkjkjk
nie nie piersi jej wisza lepiej ja rzuc a dziecko do domu dziecka i wszyscy szczesliwi;)

Nie oczekuj bóg wie czego. Ale delikatnie nakłoń ją do większej dbałości o wygląd - niech to zrobi dla samej siebie. Naszykuj jej wieczorem ciepłą kąpiel z pianą, wstaw do łazienki kilka świeczek - niech sobie posiedzi i odpocznie.Jeśli dasz radę wstaw cd i włącz kawałki, które lubi. A ty spędź czas z maleństwem :)

Gość knjkjkjk
niech da jej czas:o dziecko troche podrosnie i ona bedzie miala czas na wszystko:o

Gość g4t43434
Wytłumaczcie mi, jak można mieć do kogoś pretensje że ma rozstępy?

Gość knjkjkjk
no mowie ze traci czas :o ja zostawic dla ladniejszej a dziecko do domu dziecka i po problemach:D a i pierscionek z uk sie nie zmarnuje :) nowa dostanie

Z własnego doświadczenia - należę do szczęściar, które szybko po porodzie wróciły do formy i figury (geny).Ale podejrzewam,że wiele rzeczy bym olała, gdyby partner mnie nie wspierał.Do tej pory pamiętam jego słowa tuż po wyjściu z sali porodowej,że mnie kocha, że jestem dla niego piękna i wspaniała.Z tym "piękna" w tamtym momencie wiem,że kłamał :P ale było to cudowne z jego strony. Moje ciało się zmieniło, może nie bardzo, ale jednak - dla niego nadal jestem najpiękniejsza. To mi dało niesamowitą siłę do pokonania wszelkich trudności. Gdyby mi wytykał mankamenty (w dużej mierze niezależne ode mnie) to pewnie w połączeniu z szalejącymi po porodzie hormonami skończyłabym jak twoja kobieta - smutna i zaniedbana.

"a i pierscionek z uk sie nie zmarnuje nowa dostanie" piekne... "wiesz daje ci ten pierscionek z UK (wow) bo miałe go pierwotniedac takiej lasce ale urodziła mi bach0ora i zbrzydła w zwiazku z tym ja olałem... wyjdziesz za mnie ...kocham cie bo sie myjesz :)"

Gość niedobrze_mi
przeraża mnie to wszytsko!" No kurwa, się wie! Też by mnie przerażało 100 kilogramowe monstrum, w przepoconych dresach, tłustych włosach, cycach do podłogi, zwałach tłuszczu i skórą pooraną rozstępami. a że to Twoja kobieta, której zrobiłeś bachora? A pierdol to, estetyka jest najważniejsza.

Gość herey34
Rozumiem gdyby przytyła 50 kg, ale 15? To zmiana prawie niezauważalna dla przeciętnego faceta - widziałby tylko, że kobieta się trochę zaokrągliła, ale na pewno nie byłaby dla niego spasłą, ohydną świnią, której się brzydzi.

"A pie**ol to, estetyka jest najważniejsza.' dobrze...pierdole cie w takim razie... teraz uroda najwazniejsza...zaden pasztet do mnie sie nie zblizy

Gość jioji
no coz, skoro przysylales jej kase, to miala za co kupowac tony jedzenia sie obzerac

Gość margo ******
mi ten topik wygląda na prowo kolejny facet, który żali się , że żona o siebie nie dba, nie gotuje, NIC nie robi!!!! A on biedny charuje w pocie czoła i nic z tego nie ma!

Gość moim zdaniem to nikt
margo czy ty jestes Gosia J. ?

Gość margo ******
Nie. Ja nie jestem Gosia. A kto pyta i dlaczego?

Gość pytałam bo mam koleżanke
Gosie J. która sie podpisuje margo i wstawia gwaizdki. sorry, po prostu myslalam, że spotkałam znajomą.