Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Livia Sava

Problem z kotkami.

Polecane posty

Gość Livia Sava

Od 7 miesięcy mam kotkę syberyjską Daisy, dziś kończy rok. Wczoraj przyjechała do nas nowa kotka syberyjska imieniem Elea. Daisy jest obrażona na wszystkich domowników i bardzo fuczy na Eleę, nawet chciała ją drapać. Mała kotka jest smutna, chce przytulać się do Daisy, ta jednak potrafi jedynie na nią burczeć. Dziś rano Daisy dała mi się przytulić ale później była nie do zniesienia, wciąż drapała, fuczała, warczała... Czy to jest normalne na początku? I czy kotki mogą kiedykolwiek się polubić?

Gość pani zootechnik
To jest jak najbardziej normalne! Wczesniej kot byl tylko jeden i nie musial dzielic sie swoim terytorium ani opiekunami, teraz zjawił się ,, intruz,,. Potrzeba czasu aby kot zaakceptował wspólokatora :)

Gość Livia Sava
Tylko jak myślicie, jak dużo będzie trzeba tego czasu?

Gość terkotka
Moja kotka urodziła młode i jej starszy syn (z przed roku) warczał na młode i dziwnie je wąchał, ale po jakimś czasie je zaakceptował i juz nie warczy

Gość bbbbbbbbbbbbbb
moja kumpela przygarnęła małego kociaka, a w domu była dorosła i despotyczna kotka.Na początku też syczała, warczała i była wrogo usposobiona, wszystko trwało może z tydzień.Teraz młoda włazi jej na głowę i terroryzuje seniorkę.Polubia się na bank, bądź cierpliwa i dobrej myśli.Koty nawet lepiej trzymać niepopjedynczo, bo maja towarzystwo i nie nudzą się.

Gość Livia Sava
Dziękuję Wam za te słowa. Od razu mam więcej nadziei.