Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak zyc no jak

I jak tu zyc w tej Polsce?

Polecane posty

Gość jak zyc no jak

Pracuje na caly etat, zarabiam 960zl, mam 6zl/h umowa zlecenie. Z tego oplacam 500zl pokoj 100zl szkola, 60zl karta miejska, 30zl wlasne wydatki na najpotrzebniejsze kosmetyki, 10zl karta do telefonu-wykupuje tylko pakiet smsow zeby chociaz do kogos pisac... i zostaje mi 260zl na miesiac na jedzenie..cale wakacje szukam innej pracy, ale jedynie co sie odezwali to z pracy na kasie za 5,80zl/h i nic wiecej, a szukam wszedzie i nigdzie mnie nie chca!ogloszenia do ktorych wysylalam cv widzialam ze na nowo sa dane!nie rozumiem tego, wyslalam do nich cv i nie odezwali sie do mnie a na nowo dali do internetu jest to przykre...nie wiem jak ma byc dalej, na nic nie moge sobie pozwolic, jest juz praktycznie jesien, potrzebna mi kurtka i buty a ja nie mam za co kupic, na rodzicow pomoc tez nie mam co liczyc, bo sami ledwo co wiaza koniec z koncem, co to za zycie ze wszystkiego trzeba sobie odmawiac i trzeba sie niezle nagimnastykowac zeby na wszystko starczylo?pewnie zaraz beda pytania o internet ze skad mam?otoz nie pisze ze swojego komputera z tylko z komp z biblioteki bo swojego nie mam... p.s probowalam rowniez sie zalapac do prac dodatkowych ale wszedzie wielkie zero:-( pisze tu tylko bo chcialam sie tylko wyzalic...

Gość ooijio
a ty myslisz, ze za granica jest lepiej? Skoro pracujesz za minimalna pensje, to znaczy, ze kwalifikacji zadnych nie masz, wiec na zachodzie tez mialabys minimalna pensje, czyli ok. 800 funtow (lub 800 euro). Oplacenie pokoju - 400L chyba, ze chcesz mieskzac w melinie z 8 osobami. Za granica tak samo zostaloby ci te 260 funtow na jedzenie, z ta roznica, ze za ta sume kupilabys troche wiecej, ale co z tego, jak wiekszosc taniego jedzenie w uk to syf.

Gość jak zyc no jak
mam ukonczylam dwuletnia szkole kosmetyczna bo kazdy mnie namawial do tego kierunku ze prace znajdziesz bez kierunku i teraz widze...

Gość ooijio
ukonczylam dwuletnia szkole kosmetyczna no faktycznie, zajebiste wyksztalcenie..

Gość ooijio
a co do internetu, to akurat moim zdaniem niezbedny wydatek dla osob z mala iloscia pieniedzy

Gość jak zyc no jak
a myslisz ze nie chcialam isc na jakies studia wyzsze?chcialam i to bardzo tylko wszedze brak pieniedzy

Gość ja niestety aby jakoś zwiazac
koniec z koncem pracuje w kilku miejscach, takze w łykendy, nie korzystam z urlopów od lat, z jednej pensji trudno nastarczyć, dobrze ze na razie zdrowie mi dopisuje i mam jeszcze siły :(

Gość jak zyc no jak
ale nie mam komputera wiec codziennie chodze do biblioteki i stamtad szukam i wysylam cv

Gość ooijio
tylko wszedze brak pieniedzy studia dzienne sa bezplatne, tylko trzeba sie na nie dostac

Gość jak zyc no jak
tak sa bezplatne, tylko na jedzenie, akademik tez trzeba miec pieniadze i wszyscy mi mowili ze za co sie utrzymam idz na kosmetyczke prace znajdziesz bez problemu lub otworzysz swoj zaklad a ja glupia sie posluchalam:-(

moze spróbuj sie ogosić, że wieczorami albo w łykendy (jeśli masz wolne) będziesz pilnowac dzieci albo pomozesz przy opiece osoby starszej

Gość jak zyc no jak
probowalam jako opiekunka, kelnerka, pomoc przy sprzataniu ale nigdzie mnie nie chca...juz nie wiem co mam zrobic zeby dostac lepiej platna prace

Gość ooijio
nie zwalaj odpowiedzialnosci za swoje decyzje zyciowe na innych. Ludzie moga ci cos podpowiadac, ale od ciebie zalezy co ostatecznie bedziesz robic. Skoro chodzisz do jakiejs szkoly, to wakacje masz wolne, wiec moglas pojechac na 3 miesiace do pracy za granice (przy sezonowej pracy masz czesto zakwaterowanie, wiec jestes w stanie weicej odlozyc) i potem w ciagu roku dokladac sobie do zycia z tych pieniedzy.

Gość ooijio
takze w łykendy trudno zeby osoba tak piszaca dostala lepsza prace niz na kasie:O

jesli mieszkasz w małej miejscowości to faktycznie mozesz miec przechlapane drugie co mi przyszło do głowy to moze masz niepoprawnie zredagowane cv

Gość A ja nie wiem o co chodzi
A moja córka chce zapindalać w sklepie za 1200 płacąc 400 za współmieszkanie a na swoje ?, nie chce :O Prowadzę firmę, dochody z niej to około 10 tys miesięcznie, możliwość rozwoju, otwarcia swojego oddziału , itd. A ona ? NIE WIDZĘ SIĘ W TYM :D No i zapindala !!!

Gość ooijio
dziwne, ze pracujesz na caly etat i masz umowe zlecenie. Moze sprobuj wyslac cv do castoramy, cos mi sie obilo o uszy, ze tam placa ciut wiecej niz minimalna pensja, czyli mialabys z 1200zl na reke.

tez znam osoby, które nie chcą włączyć się do rodzinnego biznesu, jako argument podają, że "nie każdy się do tego nadaje" a ja bym chciała ale nie mam na razie takiej mozliwości, chyba ze się gdzie wzenię :P

Gość jak zyc no jak
w ubiegle lato pracowalam przy zbiorze owocow wiec mialam kase na szkole, ale w te lato nie moglam wyjechac, w miedzyczasie musialam jezdzic do babci bo prawie cale lato byla w szpitalu i musialam sie jeszcze opiekowac wujkiem bo jest niepelnosprawny a nie mial kto inny sie nimi zajac...

zatrudnianie na podstawy umowy zlecenia osób, które wykonują pracę w pełnym wymierze godzin a nawet na stanowisku, które wymaga nadzoru i organizacji przez pracodawcę - czyli podchodzi pod umowę o pracę, w dobie dzisiejszych czasów nie jest dziwne, to są tak zwane "umowy śmieciowe" bardzo teraz popularne, jeśli ktoś chce gdziekolwiek pracować nawet za marny grosz musi się na to godzić, inaczej nie będzie miał nawet tego

Gość jak zyc no jak
do A ja nie wiem o co chodzi a gdzie masz ta swoja firme?moze mnie zatrudnisz jesli kogos potrzebujesz?:p

wywieś ogłoszenie na ulicy w popularnych punktach ze jesteś chetna do opieki i pomocy przy dzieciach, tylko uważaj aby cię skarbówka dla przykładu nie namierzyła, za lewe dochody ;-)

Gość jak zyc no jak
tam gdzie pracuje to kazdy na poczatek dostaje umowe zlecenie nawet za caly etat, dziewczyny mi mowily ze dopiero po okolo pol roku dostaly umowe o prace z ta sama stawka godzinowa

Gość jak zyc no jak
nie zwalam odpowiedzialnosci za swoje czyny tylko naprawde zaluje ze sie posluchalam, wiem ze kazdy chcial dla mnie dobrze ale wyszlo inaczej

Gość jak zyc no jak
sprobuje z tymi ogloszeniami trzeba czepiac sie wszystkiego;)

no i trudno, teraz kazdy musi mocno kombinowac zeby jakos sie odnalezc, musiałabys miec skonczoną informatykę na szanowanej polibudzie i uciec do duzego miasta aby miec szanse na trochę lepszą prace, cała reszta absolwentów innych dziedzin też cienko przędzie i studia na wiele im sie nie zdały pomysl co jeszcze mozesz zrobic, na pewno nie wykorzystałas jeszcze wszystkich mozliwosci

jak jesteś młoda, silna i zdrowa to jeszcze wiele przed toba i sobie poradzisz, kazdy ma chwile zwątpienia ale nei można sie łatwo poddawać

Gość jak zyc no jak
dzieki za rady:-)tylko nie wiem co moglabym jeszcze zrobic

zapytaj czy mozesz zostawic swoje ogłoszenie w bibliotece, do której chodzisz

Gość jak zyc no jak
takze w łykendy trudno zeby osoba tak piszaca dostala lepsza prace niz na kasie a tu bys sie zdziwil moja znajoma pracuje na kasie i w jej sklepie jest dziewczyna ktora jest po chemii! i tez pracuje na kasie..