Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamkajuzehhhh

No i co ja mam dawać 15 mies corce jesć???

Polecane posty

Gość zalamkajuzehhhh

Takie wybredne dziecko że mam dość!!!! Mleko Nan waniliowe rano i wieczorem wypije 90ml :( Zadnych owoców nie chce-wypluwa wiec kupuje jej słoiczki ktore jeszcze toleruje banany,morele,jablka itp z jogurtem zje cały duży słoik na obiad zupki-zje rosół, szpinakową i zadnej wiecej Zje jeszcze ziemniaka,kluske, pulpeta i wszystko nie ma co probować z rybami co mnie przeraża! no i z przekasej zje prażynki solone i flipsy kukurydziane. A obiad je godzine czasu,trzyma w buzi jak jej sie zechce połknie a jak nie wypluje :( mam dość!

Gość MamaKajtka....
to dobrze ze Twoja cokolwiek jeszcze zje bo mój 13 miesiecy i wyobraz sobie ze je tylko mleko 3 razy po 200ml, ewentualnie przecier owocowy zrobiony przeze mnie tzn miksuje rozmrozone owoce maliny, wisnie, morele, truskawki + 2-3 łyzki naturalnego jogurtu i z butli to zje ok 180-200ml. Finito!!!! do 10 miesiaca jadl obiady takie jak my bo nigdy nie jadl sloiczkow a od momentu jak skonczyl 10 miesiecy nic i tez juz nie mam sily KAZDA PROBA PODANIA OBIADU konczy sie tak samo albo odrwaca glowe albo pluje dalej jak widzi i juz mnie KURWICA strzela. Podobnie jest ze sniadaniem nie chce juz kanapek, musli kaszki nic a nic jedynie mleko. Na szczescie morfologie ma dobrą i co ja mam zrobic?

Gość zalamkajuzehhhh
no rzeczywiście masz gorzej :( Moje koleżanki mówią mi że zacznie jesć, jak nie teraz to nauka w przedszkolu,one z wlasnego doswiadczenia to wiedzą :) takze to jest pocieszające.Rzeczywiscie w grupie jest inaczej.Tylko jak matka-martwisz sie żeby miało wszystko w "dupce" :) ale co zrobic?zmuszac?bez sensu,chyba czekać...

Gość znudzonanr12345
a długo tak nie je?

Gość zalamkajuzehhhh
moja corka wazy 9kg a ma 15 mies, troche mało ale z sitaki nie wypada, staram sie jak moge ale co... moja dostawala zupki do roku ze slika Hipp i jadla,potem probowala naszego jedzenia i tez smakowalo.ale zaczela wybrzydzac i tak mam do dzis...

Gość znudzonanr12345
to nie je prawie nic 3 miesiące czy np 2 tygodnie? może musi się przegłodzić, a może skok rozwojowy, a wtedy dziecko nie interesuje sie jedzeniem, tylko zdobywa inne umiejętności?

Gość MamaKajtka....
ja juz sie poddalam codziennie od tych prawie 3 miesiecy walcze o to zeby zjadl obiadek, troche wrzyw, miesa ale codziennie konczy sie tak samo pediatra tez rozklada ręce. Za 2 miesiące idzie do żłobka i nie wiem co będzie sie działo. Ja juz mam dość.

Gość znudzonanr12345
a moze dajcie dzieciom łyżeczki i nich same jedzą, może to je zainteresuje, a wy w tym czasie też hop coś do buzi

Gość MamaKajtka....
nie działa wezmie łyżeczke i wywali na ziemie a to co jest w miseczce czy talerzyku rozmemła i tez wyrzuci

Gość MamaKajtka....
takze moje dziecko od prawie 3 miechow jest na mleku i przecierze z owocow, nawet nie chce danonkow czy monte a to raczej dzieci dosc chetnie jedzą. W ogole od tego czasu jak tylko zobaczy łyzeczke to jest histeria wiec te "posilki" je z butli

Gość znudzonanr12345
a mięso w kawałeczki i na talerzyk? niech je palcami moze, sama nie wiem

Gość MamaKajtka....
kochana probowalam WSZYSTKIEGO !!!!! ale on nic nie chce czasami zje taka zwykłą bułeczke jak dam do rączki ale to są 3-4 kęsy i koniec reszte rozkruszy po dywanie. Ja juz to zostawilam juz nawet planuje nie dawac mu obiadkow nie probowac bo to bez sensu zawsze konczy sie tak samo.

Gość znudzonanr12345
kurcze to rzeczywiście dawaj mu mimo wszystko, ile zje

Gość MamaKajtka....
najgorsze ze moje dziecko umie grysc, do tej pory tzn do 10 miesiaca nie mialo z tym problemu jadł obiady nigdy nie byly to jakies super ilosci, raczej niewiele ale jadl tak samo jak sniadanie, jadl jajko gotowane ok 1/2 czy 3/4 albo pół kromki chlebka z maslem i wędliną a teraz masakra. Przerzucil sie calkowicie na butelke i to mnie martwi najbardziej ale co ja mam zrobic?

Gość babuszka....
niektore dzieci sa po prostu niejadkami. nic na to sie nie poradzi. trzeba co jakis czas sprawdzic, czy nie potrzebuje witamin w postaci suplementow, zmuszac nie ma co. moj siostrzeniec ma juz 9 lat i od zawsze byl niejadkiem, do tej pory tak ma. moj synek natomiast 18 miesiecy je wszystko, takze to nie rodzica chyba zasluga, a potrzeby dziecka. moja siostra jest super mama, predzej sobie wiecej bym zarzucila, a jest jak jest. przeczekac, probowac podawac inne, konsultowac z pediatra i tyle. nie zmuszac. byc moze jedzenie w grupie pomoze. co jeszcze moze pomoc, to wspolne posilki i siadanie do stolu razem z dzieckiem.

Gość znudzona12345
no właśnie zbadaj czy nie ma czasem anemii, jak wyniki ok, to niech narazie dalej jedzie na butli, nie ma wyjścia

Gość babuszka....
jak moj synek czasemw wybrzydza, to sadzamy na stole misia i on go karmi na niby, a pozniej sam wklada te lyzeczke, widelec z jedzeniem do swojej buzi. mowie do niego, choc nakarmimy misia, a teraz ty sam... dziala. ale tak jak pisalam wyzej, on raczej z tych jedzacych dzieci, po prostu czasem ma gorszy dzien.

Gość babuszka....
a moze zeby ida? w tym wieku to moze byc przyczyna skoro wczesniej dziecko jadlo.

Gość znudzona12345
no mój też czsaem zabawa jest w garaż, łyżeczka garażuje w buzi u synia

Gość znudzona12345
no ale 3 miesiące mój nie jadł kilka dni jak czwórki wychodziły, ale zeby 3 miesiące? no nie wiem

Gość MamaKajtka....
Wnyniki ma w normiae robilismy mu badania 3 tygodnie temu jak bylismy na bilansie po skonczonym roku, nie ma anemii. Jest bardzo żywym i energicznym dzieckiem, bardzo towarzyskim, uwielbia inne dzieci. Zyje nadzieja ze jak pojdzie do żłobka to zobaczy jak inne dzieci jedzą to i sam zacznie bo inaczej sie zadręczę.

Gość babuszka....
kazde dziecko jest inne, o tym trzeba pamietac. mozna podac cos na apetyt, pediatra powinien cos doradzic, ale to nie zawsze pomagda

Gość znudzona12345
acha, to musicie niestety uzbroić sie w cierpliwość

Gość MamaKajtka....
zęby raczej nie wyszly mu wszystkie jedynki, dwoki i czworki wiec ma 12 zębow.

Moja kolezanka miała ten sam prblem,tylko dziecko troche starsze,bo 2,5 roku.chodziłą od lekarza do lekarza,mały nie miał anemii,ale jeść zupełnie nie chciał.Chudy był jak szczypiorek.Az któregos dnia w akcie desperacji odstawiła mu mleko mm.Problem wciagu jednego dnia zniknął.Mały dostawał tylko przetwory i mleko krowie przed snem.Tylko ,ze on był troche starszy niz wasze dzieciaczki. W przypadku dziecka 15 m mozna spróbowac. Pamietam,ze byłao juz tak zle,że musiała mu zupy moksowac.Teraz maly je za dwóch.

Gość D.BillI
tez bym próbowała obciąć mm

Gość MamaKajtka....
ale jak mam 13 miesiecznemu dziecku nie dawac mm? jest na to za male

Gość D.BillI
a ma skazę białkową, czy coś? jak nie, to może spróbuj podać zwykłe mleko?

Do mamy kajtka .Mojej szwagierki dzieci same odrzuciłay mm jak tylko skonczyły rok i zupełanie normalnie sie rozwijały.W tej chwili maja już 8 i 11 lat.Piły mleko krowie i nic im nie było.