Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciocia_2

Ząbki

Polecane posty

Gość Ciocia_2

Czy to normalne, ze dziecko ząbkuje w trzecim miesiącu życia? Kiedy wasze pociechy zaczęły ząbkować? Z gory dziękuję za odpowiedzi :)

Gość Ciocia_2
To mniej więcej tak jak moj bratanek :) nie slyszalam, zeby dzieci tak szybko ząbkowaly takze pytam. Kocham go jak swoje :) dziękuję za odpowiedz i prosze o więcej ;)

Gość a jestes pewna ze to zabki?
Dzieci w 3 miesiacu się bardzo ślinią i pchają sobie łapki do buzi, rodzice często mówią, ze to ząbkowanie, ale to nie prawda. To po prostu taki etap.

Gość khjghjgjhg
moja ma 9 m-cy i dopiero pierwsze zęby się wyrzynają. Podobno jednak dziąsełka swędzą i bolą bardzo wcześnie - już od 3 m-ca mniej więcej ;) Im później zęby się pojawiają tym lepiej...

Gość wiem z wlasnego doswiadczeni
moja córka miała dokładnie 3 miesiące i 2 dni jak wyszedł jej pierwszy ząbek, dziś ma 1,5 rokiu i ma ząbków 18 :) Lekarze twierdzili że to za wczesnie,a ja przeczuwałam że idą jej zęby,w koncu to drugie dziecko. Więc TAK możliwe :)

Gość Ciocia_2
Czytałam, ze podobno dzieci, ktore szybko ząbkuja sa zdrowsze.. Owszem mały wpycha rączki do buzi, ale to praktycznie od urodzenia. I ostatnio rodzice zaobserwowali cos jakby początek zabka ;) marudny niby jest.. Wizyta u lekarza powinna wszystko wyjaśnić, ale pytam z czystej ciekawości i oczekuje odpowiedzi doświadczonych mam :)

Gość znudzonanr1
nie, to nie jest takie normalne normalne ząbkowanie przypada na początek 8 miesiąca, więc co tu zdrowie ma do rzeczy?

Gość znudzonanr1
może być ząbek a może pleśniawka, albo tzw. perełka

Gość wiem z wlasnego doswiadczeni
Kazde dziecko ząbkuje w innym czasie,na to nie ma reguły.Najwazniejsze zeby ząbkowaly bezboleśnie,przynajmniej z umiarem.Moja corka strasznie przechodzila,kolki-ząbkowanie,długo sie budzial i musialam zawsze cos jej dać na ból. A ja czytalam ze im puzniej ząbki tym lepiej-chodzi o próchnice, ja akurat nie mam z tym problemu mimo smoczków i herbatek granulowanych,to zalezy od genów.

Gość znudzonanr1
no właśnie ja tez myślę, że później to lepiej ze względu na próchnicę

Gość Ciocia_2
Ile ludzi tyle opinii.. :) no nic pozostaje czekać na diagnozę lekarza, bo rodzice debiutują w swojej roli :)

Gość znudzonanr12345
no kto debiutuje to debiutuje ja napisałam wszelkie mozliwości nie musi być od razu ząb

Gość zalamkajuzehhhh
lekarzci powie- że to za wcześnie na ząbki :) zobaczysz, ja mysle ze sprobuj postukać lyżeczka,jak cos stuka tzn ze ząbek :)