Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aurela86

Do kiedy butelka?JAK ODUCZYĆ?

Polecane posty

Gość Pajacowa z Trzebnicy
Ja nie do konca sobie umiem wyobrazic, jak to dziecko 'pije mleko z flachy i juz, bo musi i chce' - tak jak dorosli pala fajki. Palenie fajek jest zle i picie mleka w nocy z butelki przez starego byka tez. Jak dziecko sie budzi w nocy na zarcie, to powinno sie mu dac bardziej sycaca kolacje. A jak sie jednak obudzi - to podac wode. I sie nie zrazac

każde dziecko ma swoje przyzwyczajenia i czuje sie bezpiecznie gdy dane czynności są powtarzane. Mysle , ze przed snem powinnaś podać dziecku jeszcze cos do picia, moze masz suche powietrze w mieszkaniu lub dziecko Cie potrzebuje, spróbuj je uspokoić łagodnym głosem, pogłaszcz, jak trzeba to weż do swojego łóżka i gdy zaśnie odłóż go z powrotem.

Gość Mrówka zzz
Moja córka ma 3 lata i 4 miesiące i nadal pije z butli tyle że w dzień. Jakieś 2 miesiące temu przestała budzić się na mleko w nocy. Gdy ja próbowałam oduczyć to nic nie pomagało aż kiedyś zjadła coś z grilla a na spanie wołała mleka i zwymiotowała. Tak się wystraszyła że przestała się budzić w nocy. Dodam jeszcze że ona bardzo mało je.

Gość EiD
Moja niunia ma 3 lata i 3 m-ce i też pije mleko modyfikowane z dodatkiem kaszki rano i wieczorem poza tym bardzo mało je w ciągu dnia, gdy próbowaliśmy odstawić mleko i nie dałam rano to nie zjadła wiele więcej niż normalnie z porannym mlekiem. To straszny niejadek i myślę, że przynajmniej to mleko ją jakoś podtrzymuje :) tylko ta butelka ze smoczkiem to w tym wieku już lekka przesada... Pediatra mówiła, że jeśli dziecko lubi mleko to nie ma przeciwwskazań aby nie podawać

Gość do kiedy ci pasuje i dziecku
ja pilam mlezko z kasza z butli na kolcje do 6 roku zycia zeby mialam zdrowe zgryz tez. Moja corka ma 2 i pol roku i rano na sniadanie piej mleko lub kasze z butli, czasem jak nie zje kolacji to tez butle dostanie na wieczor, ale sporadycznie. dodam,ze poza tym je wszytko w kazdej konsysytencji i umie tez pic z kubka. jesli myjeice dziecku zeby i poza butla raz cyz dwa razy dziennie, je teznormalne posilki to raczej nie ma sie czego bac.

Gość bombeczka1606
Hej dziewczyny! :) mój synek ma 2 atka i 3 m-ce i dziś postanowiłam że kończymy z butelką. do 8 m-ca mały był na piersi.Po odstawieniu nie było mowy o piciu mleka w nocy. pił tylko w dzień 3-4 razy, a poza tym kaszka,zupka, jogurcik. no i jakieś 5 m-cy temu okazało się że ma pr*****cę butelkową na górnych 1-kach i 2-kach.Dodam że ząbki są myte 2 razy dziennie od pierwszego ząbka. No i od czego ta próchnica, skoro w nocy nic nie pił? nie mam pojęcia. a dla przykładu powiem wam że moje kolezanki, które mają dzieciaki w podobnym wieku myją ząbki swoim pociechom jak im się przypomni... no i gdzie tu sprawiedliwość? na to reguły ne ma :( a dziś nalałam wody do wszystkich 4 kubeczków kupionych "przy okazji" i czekam aż synek skusi się na choćby jeden łyczek. Wierzę że będzie dobrze :) pozdrawiam :)

Gość gość
ponad 2 lata pił tylko z butelki, soki też?

Gość gość
Mój synek ma 2 lata skończone, pije z buteli w dzień i w nocy, oczywiście super sobie radzi z gryzieniem, sam już je ły żeczką odkąd miał kilka miesięcy, ale lubi butelkę. W nocy musi jeść, bo jak nie, to płacze a ja też chcę spać, bo ile można nie spać w nocy, a tak napije się choćby wody i śpi. Mówi całymi zdaniamizgryz ma przepiękny, zdrowe ząbki...