Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ingeborg z domu Jana

2 pytania do mam 2 latków

Polecane posty

1) czy jak dziecko zrobi kupe to wycieracie czy od razu myjecie? 2) czy podajecie 2 letnim dzieciom kaszki typu nestle, hipp, bobovita a jeżeli tak to jak często. Pytam się bo moja mała chyba od nich tyje;]

Gość kdkjdjdfjdjd
1. wycieram a później myję 2. nie podaję

Gość matka i zona 123
ja mam 17 miesieczne dziecko i on nie je kaszek typu bobita itp od skonczenia roku. je platki normalne na sniadanie. pupe mu wycieram chusteczkami nawilzonymi. ma myta podczas kapieli wieczornej.

Gość dOm!n!ka
1. wycieram chysteczką nawilżoną - mały sygnalizuje swoje potrzeby i robi na sedes więc nie ma potrzeby myć. 2. jak jadał kaszki wymienione przez Ciebie to dostawał je 2x dziennie na śniadanie i kolacje ale od niedawna wprowadziłam zwykłe mleko i nie jada już tych kaszek

1.wycieram chusteczkami nawilżajacymi dla dzieci, a wieczorem myje 2. podaje kaszke nestle sinlac na kolacje

Hej. 1) Zawsze wycieram chusteczką nawilżoną więc potrzeby mycia już nie ma. 2) Synek odkąd skończył 1,5 roku nie chciał takich kaszek. Potem jadał czasem manne na zwykłym mleku z owocami, ale od nie dawna też jej nie chcę więc nie podaje. Mleko spożywa w postaci kakao lub mleka z płatkami.

dzięki ja do tej pory myłam, a ze córka czasami robi kupe 2/3 a czasami 1 raz wiec tego mycia sporo i chyba wycieranie husteczką bedzie zdrowsze nie narusze flory bakteryjnej wiec co zamiast kaszki podac na śniadanie?

Jeśli masz na myśli posiłek mleczny to może sama zrób kaszke- właśnie manne na mleku i dodaj jakiś owoc albo platki z mlekiem. Mój synek zjada przeróżne rzeczy. Kanapki z szynka, serem, pasztetem, dzemem (do dzemu kubek kakao). Jak nie kanapki to parowka, jajecznica, jakis jogurt/serek. A mleczko z platkami uwielbia.

chusteczką ;*

Mój 22 wrzesnia konczy 2 latka -kopkę i siku robi na nocnik, ja raczej myję pupę, do tego się przyzwyczaiłam, nigdy nie miał odparzonej - kaszę na mleku modyfikowanym je 2 razy dziennie, samego mleka nie pije, nie chce na pierwsze śniadanie zjada, jajecznicę, kanapki, twarożek, parówki-bardzo rzadko

Gość dOm!n!ka
u mnie najczęściej: kasza manna lub kukurydziana, płatki ryżowe, owsiane lub jęczmienne na zwykłym mleku a od czasu do czasu jajko na miękko/jajecznica lub naleśniki plus mleko/kakao

Gość ja tam mam wszystko i wszystki
ja się podłączę, bo właśnie też nie wiem co dawać już...chodzi o to, że moja b.lubi te kaszki nestle na mleku, więc nadal je rano i wieczorem (23miesiące ma), a potem na lunch - kanapke/jajecznicę/parówki/itd... , później obiad...na podwieczorek budyń/kisiel/owoc/jogurt/serek/itd..., no i na wieczór na noc tą kaszkę...też jest drobna, waży niecałe 12kg, szczuplutko wygląda...próbowałam ją oduczyć tych kaszek i robiłam mannę z owocami czy musli, płatki kukurydziane, ale ona nie chce tego jeść:/ poczekać jeszcze z kilka miesięcy aż sama się odzwyczai?

ja myślę, że jeszcze te pół roku do 3 lat mogą spokojnie jeść kaszki jak smakuje, ważne jest to aby dawać dziecku wszystko

A moja od nich tyje:D no dosłownie 2 lata i prawie 14kg i 90 cm wzrostu, duża jest, nie jest gruba tyllko duża i cięzka:)

i tak się zastanawiam na kaszkami, może makaron na mleku, ryż na mleku bo dziecko powinno pić jeszcze mleko w tym wieku.

Gość wycieram papierem a pozniej
chusteczka nawilzana, kaszek nie je bo nie lubi

mój ma 91,5 i wazy 13,200 ale na grubasa nie wygląda a jak u was dziewczyny z mową waszych brzdąców???

Gość 14kg to duzo??
przesadzasz kobieto

nie mówie ze dużo, jest tylko ciężka jak biorę na ręce:) Z mową tak sobioe, gada po swojemu, ale tym się nie mrtwię dzieci mówią albo przed 2 rż albo po. Koleżanki córka mówiła pełnymi zdaniami w wieku UWAGA 18 mc. Mama oć do sklepu! Mama dja mi pić! W szoku byłam. Zazwyczaj dziecko zaczyna mówić 2 lata i 2 mc z moich obserwacji. (4 koleżanki mają córki w wieku 3 lat i tylko ta jedna mówiła tak wczesnie)

Mój synek zaczął szybko mówić. Zdania składał już w wieku 16 miesięcy tylko używał dużo słówek po sowjemu. Po 1,5 nawijał już 4-5 wyrazowymi zdaniami. A teraz taka gaduła, że czasem uszy wiedną i marze o chwili CISZY. Ciągle o coś pyta, komentuje, opowiada. Mówi wyraźnie, jedyne co to R nie wymawia i zamiast niego jest J, ale na to ma chyba jeszcze czas. Synek 94 cm i 14 kg (prawie 27 miesięcy).

no u nas zaczyna sklecać zdania, tak od 2 tygodni min chcę iść sam, mama czytaj, już do domu idziemy, robi siku, do sklepu po bulki ale jeszcze nie wszystkie słowa powtórzydo

Gość 2 lata i 3 miesiące
synek :) 1. po kupce wycieram mu pupę mokrymi chusteczkami, podobnie jak za czasów pieluchy, te chusteczki sa dokładniejsze niż zwykły papier, a na mycie nie mam czasu 2. na kaszki sztuczne mały nie chce patrzeć, czasem robię mu zwykłą mannę.... ale generalnie to on woli bardziej dorosłe potrawy.... czyli jak juz mleko to zwykle musli jak reszta rodziny, a nie jakieś kaszki :D

Gość 2 lata i 3 miesiące
a mówi pełnymi zdaniami, mniej więcej od urodzin....

Gość ertyui
Córka 2 lata. Po kupce wycieram pupę chusteczką mokrą - załatwia się już do nocnika Nie je kaszek bobovita, nestle itd i nie pije mleka modyf ani z cyca ;)

Gość mama zaraz dwojeczki
1. Zalezy jaki jest brudny. czasem uwali sie naprawde mocno i wtedy kapiel konieczna ;), a jak tak normalnie to sciereczki wilgotne zalatwiaja sprawe. 2. Moj nie je kaszek juz prawie od roku (ma 2 lata i miesiac). Nigdy ich nie lubil, a j ana poczatku troche mu wmuszalam i namawialam go na te kaszki :o, ale w koncu poddalam sie i przestalam je dawac.

Gość 2 lata i 3 miesiące
a także potrafi już liczyć do 50, rozpoznaje wszystkie literki alfabetu, odmienia przez przypadki, liczy proste ułamki, tańczy brakdance'a

Gość xxxxxxyyy
Corka 2 lata i 5 miesiecy - korzysta z toalety - wycieram z grubsza papierem a dla pewnosci myje szybko pod kranem - jakos samym paierem nie potrafie doczyscic jej pupy - ona sie wierci , ja nie chce na sile by jej nie poobcierac - wygodniej umyc:) Je kaszki -ale nie Nestle bo tych nie lubi - ja tez nie - za duzo cukru - kupuje jej takie dla niemowlat wieloziarniste z pelengo przemialu z dodatkiem suszonych owocow i dodaje do zwyklego mleka krowiego lub sojowego - bardzo lubi takie sniadanie i zamierzam jej dawac jak najdluzej bo sa na pewno zdrowsze i pozywniejsze od zwyklych platkow sniadaniowych - czasem robie jej owsianke, ale te kaszki sa wygodniejsze

1. wycieram chusteczka nawilzajaca (corka nie korzysta z pieluch juz dawno ale z chusteczkami sie nie rozstajemy) 2. Nie, Marianna przestala jesc takie kaszki w wieku 8 miesiecy. Obecnie woli np platki z mlekiem

Gość Mamma Miaa
pupe - wycieram chusteczkami nawilzonymi, dziecko zalatwia sie w na nocniku kaszek nie daje, rano na sniadanie je platki z mlekiem