Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gabimama

co je wasze 6-miesieczne dziecko

Polecane posty

Co je/jadlo wasze 6 miesieczne dziecko.Karmie tylko piersia i daje jedzonko 2 razy dzieniie rano np jablko a w polodnie np marchewke. Moj mamy jest wielki chlopak, pierisa karnie ok 6 razy dzinnie i raz w nocy!

hej ja tez karmilam tylko piersia do 6ms.jak skonczyl pol roczku zaczelam wprowadzac pojedyncze warzywka,ryz i owoce.moj synus jadl juz marchewke,ziemniaczki,jabłaka ,gruszki,kalafior.ja tam sie nie spiesze,najpierw pojedyncze warzywka,czasem owoce,jakis sok marchewkowy.pozniej polacze i dopiero za jakis czas miesko.piersia karmie oczywiscie nadal.mam tez cukinie,ala dam ja do zupki,bo sama robiona na parze nie jest smaczna.czasem daje mu tez kaszke ryzowa,bezcukrowa z moim mlekiem i woda.

musze sporowas kalafior! ja dawalam marchewka, jabko, gruszke i slodkiego ziemniaka a i zielony groszek

Gość cure
Ja od urodzenia karmię sztucznie, więc urozmaicanie diety zaczęło się ok. 4 miesiąca. Nawet wcześniej jadła już owoce, szczególnie jabłka(genialne lekarstwo na kolkę :) ). Ale fakt, mała uwielbia kalafiora od samego początku. I wszystko, co z koperkiem!

ja dawalam zwykle polskie ziemniaczki z ogrodka dziadka,dodałam tylko troszke mojego mleka,zeby nie zapychały malego.wcinal,az mu sie uszy trzesły!

moja na modyfikowanym. Je tak mniej więcej: Rano jak wstaje to mleko potem deserek- słoiczek jakiś (jablko, gruszka, marchewka, owoce leśne, brzoskwinia, winogrona) albo zmiksowany bana z nektarynką lub malinami potem mleko albo zupa. Jak zupa to marchew, ziemniak, pietruszka, kawałek piersi z kurczaka i wywar zmiksowane na papkę, albo jakiś słoik z mięsem, lub jarzynowa. Potem mleko/ zupa w zależności od tego co było wcześniej. potem mleko i do spania. W międzyczasie jej daje trochę herbaty owocowej z bobovity, ale to tak 3 łyczki dosłownie bo bardzo jej sie ulewa tą herbatą. Dostaje też do ręki chrupkę kukurydzianą, skórkę z chleba, biszkopta (ale to nie codziennie)

Gość gość
Mój syn w nocy nie je więc jak tylko wstaje około 6 albo 7 to pije mleko z kleikiem lub kaszką potem około 9 albo 10 je jogurcik malucha potem około 12 albo 13 czasem 14 zależy jak z drzemkami naturalnie obiadek albo słoiki albo robię mu sama około 17 deserek owocowy lub kaszka gęsta i wieczorem przed snem mleko

Gość gość
I oczywiście między posiłkami chrupki kukurydziane albo biszkopty oraz czasem posmakuje czegoś nowego w małych ilościach i herbatkę pije dość dużo nawet Zero soków bo nie przepada za nimi i nie są zalecane