Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszelekekek

kaszel nie do wytrzymania u malucha

Polecane posty

Gość kaszelekekek

dziecko 1,5 roku daję ambrosol ale nie pomaga macie jakies rady? dusi się i męczy okropnie, już nie moge wytrzymac tak się męczy

Gość kaszelekekek
powiedziała - brzydki osłuchała i tyle brać ambrosol kaszel jest suchy ale niemilosiernie ją dusi

Gość kaszelekekek
i od dziecka ja tez się choroba zaraziłam jakoś bo ja tez mam kaszel ale umiem radzić sobie ze sobą dziecko ma 1 raz i nie wiem co dalej podawac

Gość mam3dzieci
ja bym dala syrop z cebuli i acodin (on jest na such y kaszel) no i mam w domu inhalator.

ambrosol podaje się do godz.16,a na noc jakiś przeciwkaszlowy,np Sinecod

Syrop prawoślazowy zeby gardełko nie bolalo. I jak kaszel suchy to Stodal np albo inny taki syrop. Do tego dużo picia - wode, wode z miodem, herbatę. Psikaj do noska wodą morską zeby nawilżać sluzówki, jak masz nawilzacz powietrza to wlącz jak nie masz to powieś mokre ręczniki. Inhalacje mozesz zrobic albo takie "parówki" z wody z solą. syrop z cebuli mozna dac, pyrosal albo lipomal. Tyle mi tak na szybko przychodzi do glowy. Ale powinien to zobaczyc inny lekarz.

Gość kaszelekekek
dyieki spisye naywz i polece do apteki fakt, ten jest wzkrytusnz i po17 nic nie dawalam

Gość kaszelekekek
ojjj przepraszam dzieki spisze nazwy i lece do apteki fakt ten jest wykrztusny i po 17 nic nie dawalam

Gość D.BillI
a ten kaszel to całodobowo, czy jest pora kiedy się nasila?

ale jak jej dajesz wykrztusny to wląsnie rpzez to kaszle. Kto na suchy kaszel wykrztusny syrop przepisał? Bez sensu to jest. Jak dasz teraz przeciwkaszlowy to po prostu sie dzialanie zredukuje. Zamiast apteki idz z dziekciem do lekarza bo ten pediatra dziwny jak nie wiem i chyba ta jego diagnoza nie do konca trafna!

Stodal jest łagodny,na uporczywy,suchy Sinecod najskuteczniejszy,choć nie wiem,czy bez recepty dostaniesz

Lekarze tak przepisują,bo za chwilę z suchego,zrobi się wilgotny,chyba,że to zap.krtani,ale to też wtedy daje się przeciwkaszlowe,trudno coś powiedzieć,zakładam,że byłaś u lekarza,a nie u kowala

Gość kaszelekekek
kaszel całą dobę, tylko sa momenty wyciszenia i momenty napadów dziś noc nieprzespana przed chwila atak, rano az odruch wymiotny i zwróciła nie widze aby jej się odrywało

Nie możesz z nią podejść do lekarza? Nie dawaj jej wykrztuśnych to nie ma sensu bo ją tylko meczy jak sie nie odrywa, heh Poprasowałam :D Jeszcze pościel mi została ale to już na jutro... no i schnie kolejne. A teraz czekam na godz 20 i jadę z Trolką do lekarza, albo wizytę domową zamówię bo coś czuje że to nie jest "niewinne przeziębienie" wrrr. K też kaszle jak szalony, ale on tak na mokro i katar ma, M tylko katar. Prościej będzie jak lekarz do nas przyjedzie niz my do niego :P

Gość kaszelekekek
w sobotę na pomocy doraxźnej ale jesczze wtedy kaszlu nie bylo\ w środe u pediatry z rejonu i dzis u tej samej pediatry od poczatku ona mi sie nie podobala ale to lekarz i przymykalam oko bo ja nie stusiowalam medycyny...

Gość kaszelekekek
to leciec po ten normalny przeciwkaszlowy mówcie prosze bo juz sie ubieram

Gość D.BillI
na suchy kaszel robię syrop z cebuli, dodaję jeszcze czosnku i miodu - jak dotąd prawie zawsze pomagało

to już mozesz na całodobówke jechać teraz. jest po 18. Ja tak robie jak jest akurat jakaś niedouczona pindzia w przychodni to czekam na wieczor i jade na calodobowkę, jak mi sie nadal nie podoba to jadę na drugą (mam dwie i obydwie są rejonowe haha :D) I powiem wam ze nie raz 3 lakarki i 3 rozne diagnozy i wtedy wzywamy nasza prywatnie, heh... Niestety ona nie chce juz przyjezdzac bo co miala zarobic to juz zarobila, kasy jej nie potrzeba, na emeryture się szykuje, ale jak ją pomęcze to czasem się zgadza żeby ja przywisc, w jakiś mega skrajnych przypadkach. W innych "ustalamy" diagnoze przez tel :P:D

Gość D.BillI
wiosenna - no masz zdrowie;) przecież lekarze w Polsce tacy genialni kurde!

U nas by l niedawno kaszel suchy przez 8 tygodni, 2 razy byliśmy u lekarza żeby dziecko osłuchał, pomógł syrop z cebuli i czosnki i syrop przeciwkaszlowy, jak kaszel zaczął się zmieniać na mokry to flegamina dla dzieci i przeszło ale to była tragedia. Miodu nie dawaj dziecku bo tylko podrażnia.

Gość kaszelekekek
kupilam krople sinecod i syrop supremin, z syropu i ja skorzystam mam nadzieje ze szybko malej przynajmniej sie zmienjszy faktycznie... przez ten wykrztusny to sie dusila i przez odruchy wymiotne zwymiotowala...jezu jak ona cierpi ostatnio przez te chorobe postanowilam ze zmieniam lekarza choc to bedzie dla nas utrudnienie ta lekarka jest jakas dziwna, nawet antybiotyk dzis zmienila po 6 dniach bez poprawy i mega cierpienia malucha, a bylam juz 3 dni temu z prosba o zmiane, kontrole i informowalam ze nie ma poprawy a juz powinna byc.... dziekuje WAM za pomoc ps. nawet pani w aptece sie zdziwila

Gość julkajulka33
a jaki miala ten antybiotyk? faktycznie lekarka idiotka:O

Gość kaszelekekek
miala biodroxil teraz dostala ospamox niby mocno chore gardlo, ale nie czopy ropne i kaszel z krtani niby, oczywiscie mega goraczka i katar,

Gość titiritili
Mój miał często nawracający kaszel, nie pomagały antybiotyki. Okazało się, ż eto skurcz oskrzeli i dopiero alergolog przepisała wziewy i pomogło

Ospamox dziala troszke z opoźnieniem wiec tak po 3-4 dniach powinna byc opoprawa. Moi brali go ostatnio- cala trójka. Wczesniej braki sumamed i on dziala od razu od pierwszej dawki, ale opsamox jest słabiutki.

Gość gość
Ja swojemu dwulatkowi na kaszel zawsze daję fosidal, bo za każdym razem naprawdę szybko kaszel mija i ataki są o wiele łagodniejsze. Ale to dopiero można podawać go po drugim roku życia