Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zastanawiająca się-92

Co ja zrobię gdy ktoś mi bliski umrze?

Polecane posty

Gość Zastanawiająca się-92

Wcześniej się nad tym tak głęboko nie zastanawiałam. Co jeśli któregoś dnia umrze któreś z moich rodziców lub dziadków? Nie wyobrażam sobie tego. Nie chcę tego przeżywać, nigdy. Ale kiedyś na pewno to się stanie, no chyba, że ja pierwsza umrę. Nigdy nie umarł mi ktoś bardzo bliski. Kilka lat temu kot-do teraz mam łzy w oczach kiedy o tym myślę. A co jesli umrze ktos z mojej rodziny? ja tego nie wytrzymam, jestem tak bardzo wrażliwa :( nie poradzę sobie :( To musi byc straszne uczucie, kiedy wiemy, ze juz nigdy nie zobaczymy tej ukochanej osoby. Ciężko jest mi nawet o tym myślec

Też tak kiedyś myślałam i mówiłam jak Ty, ale niestety życie toczy się dalej bez tej osoby i czy tego chcesz czy nie musisz znaleźć w sobie siłę by jakoś żyć dalej. Na pewno nie jest to łatwe i nigdy nie będzie tak jak przed...

Gość mój tata umarł 9 lat temu
do dziś się na tym łapię, że jak coś tam się zdarzy, to chcę do niego... zadzwonić i opowiedzieć o tym :( Niestety na przeżycie żałoby potrzeba czasu. Ile? To zależy jak bardzo byłaś emocjonalnie związana z tą osobą..

Gość jak umrze ci ktoś bliski
to pochowasz go na cmentarzu

Gość turkusova..
a po co o tym teraz myślisz nie masz nic lepszego do roboty może zaczniesz jak ci umrze, a teraz.. nie rozumiem..

Gość ja tez nie moge o tym myslec
nawet jak czytalam Twoj watek to zaczely mi lzy do oczy naplywac gwaltownie. nie chce tego.

Gość a ja Wam powiem...
co się robi, gdy umiera ktoś bliski. Uczy się żyć bez niego, bo choć ciężko w to uwierzyć życie toczy się dalej.

Gość turkusova..
o matko to po co o tym myślicie idźcie do psychologa po co mysleć o czymś co się nie wydarzyło i się zasmucać nie rozumiem chyba tacy ludzie mają coś nie tak z głową albo się po prostu za bardzo nudzą

nawet jak czytalam Twoj watek to zaczely mi lzy do oczy naplywac gwaltownie. nie chce tego. sprawdz czy to nie plyn mozgowo-rdzeniowy

ktos wyzej dobrze gada, zdarza misie o tym pomyslec, ale generalnie wpadlabym w depresje ciagle o tym myslac, wiec odganiam te mysli chuj wie gdzie

och, czizas, ales ty kasliwy,normalnie taki iteligencik, ze az sie strach rozmawiac:D

Gość turkusova..
:O