Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co zrobic?

Zgubiłem portfel z dokumentami!!

Polecane posty

Gość co zrobic?

Książeczka wojskowa Dowód osobisty i śmieszne pieniądze w tym portfelu bo było 15 zlotych Co teraz? robiłem zakupy i włożyłem portfel do siatki z zakupami :( jak wrócilem do domu to zobaczyłem że siatka się urwała i pewnie wtedy ten portfel wyleciał, pytałem w sklepach czy przypadkiem nie zgubiłem portfela(jeden z tych sklepów byl zamknięty), chodziłem i szukałem tą ścieżką którą dokładnie szedłem, co teraz powinnem zrobic? na policje chyba nie wypada z tym isc?

Gość co zrobic?
Od razu uprzedze kolejne pytanie to mala miejscowsc, gdzie kazdy kazdego zna. Teraz pozostalo mi liczyc jedynie na to ze ktos ten portfel znajdzie :( i mi go zwroci, ew. jesli zostawilem w jednym z tych sklepow ktory byl zamkniety.

Gość co zrobic?
Poradźcie mi coś? Isc z czymś takim na policję, przecież od razu usłyszę pewnie że to moja wina.

Gość co zrobic?
A co jesli w poniedzialek odzyskam portfel bo np. zostawilem go w sklepie? i jak ja powiem policji to ze zgubilem portfel i sam on wypadl z siatki, moze jeszcze do 10 minut pojde na policje i mam nadzieje ze oni przyjma zgloszenie.

Miałam podobnie, to ktoś napisał do mnie na nk, że znalazł i odebrałam. :D Poczekaj, idź jeszcze do tamtego sklepu. A zgłoszenie na policję co Ci da? Przecież nie zorganizują poszukiwań...

Gość co zrobic?
No wlasnie chodzi oto ze zgloszenie na policje nic mi nie da, dlatego lepiej pojde do tamtego sklepu w poniedzialek a teraz zaloze sobie nk i sprawdze, moze na fb ktos sie do mnie odezwie.

Gość najlepiej było by tylko
zastrzec dowód osobisty

Gość co zrobic?
a to policja by ten dowód zastrzegła?? czy jak?

Gość co zrobic?
Zglosilem juz to, moze do poniedzialku sie znajdzie portfel, mam taka nadzieje.

Gość co zrobic?
Teraz czeka mnie wyrabianie nowych dokumentów? :(

Gość do katolików
Proponuje modlitwe do świętego Antoniego

Gość co zrobic?
A jest szansa ze zwroci mi ktos chociaz dokumenty? pomijam to 15 zlotych :(

Gość dobrze ci radzą idź na policję
policja na pewno nie odnajdzie ci dokumentów, ale w momencie, kiedy ktoś z twoimi dokumentami zrobi jakiś przekręt, będziesz miał podkładkę (pismo z policji) że zgłaszałeś zaginięcie czy też kradzież. Ponadto nikt ci nie wyda nowego dowodu jeśli nie będziesz miał zaświadczenia z policji. Jeśli w poniedziałek odnajdziesz dokumenty, to pójdziesz znów na policję i powiesz że znalazły się, bądź ktoś je zwrócił i policjant zniszczy zaświadczenie, które ci dał. Tak czy inaczej na policję idź koniecznie

Gość co zrobic?
Policjan nie dał mi żadnego zaświadczenia?:O

Gość co zrobic?
A już byłem na policji, odnotował to tylko itd. Ale wątpie by ktoś się pode mnie podszywał i wziął na mnie kredyt czy coś na raty bo w końcu jestem bezrobotny:O

sznasa że ktoś ci zwróci jest niestety znikoma. Ale bywają jeszcze uczciwi ludzie i kto wie... Mnie jak skradziono portfel z dokumentami kilka lat temu, to niestety ani dowodu, ani prawa jazdy, ani innych dokumentów nie odzyskałam do dziś :( Natomiast sama odesłałam znaleziony portfel z dokumentami, kartami kredytowymi (nawet kod pin był na karteczce obok) pod adres z dowodu z informacją, gdzie to znalazłam

jak to nie dał zaświadczenia policjant? To na jakiej podstawie wystąpisz o nowy dowód?

Gość co zrobic?
Powiedzial mi ze mam isc do urzedu gminy i tam opisac dlaczego chce ponownie wyrobic sobie dowod osobisty. Teraz znowu te same procedury, pewnie bede musial szukac aktu urodzenia itp, bo mam gdzies w papierach i jeszcze pewnie bede musial za wyrobienie nowego dowodu osobistego zaplacic. A ksiazeczke wojskowa gdzie sobie mam wyrobic? mam jechac do Krakowa?

książeczkę to we własnym WKU chyba... Nie znam się, nie posiadam czegoś takiego. Dziewczyną jestem :)

to pewnie jakiś policjant "dowcipowy" cię spisywał, bo nie wyobrażam sobie, zeby nie kazał ci się pod niczym podpisać i nie dał zaświadczenia. Ty na komendzie byłeś czy krawężnikowi opowiedziałeś?

Gość co zrobic?
A co to jest kraweznikowy? mowilem to wszystko przez okienko, on nie kazal mi sie pod niczym podpisywac. Mnie ksiazeczka wojskowa wlasciwie nie jest potrzebna ale tam mam pesel, i boje sie ze ktos moze to wykorzystywac przeciwko mnie, to chyba nawet nie ksiazeczka tylko legitymacja

Gość co zrobic?
Tylko nawet jak sobie wyrobie te nowe dokumenty to tamta osoba bedzie miala moj dowod osobisty, legitymacje wojskowa i co ja wtedy zrobie? w kazdej chwili ta osoba moze sie pode mnie podszyc :( i ile kosztuje wyrobienie nowych dokumentow?

no i właśnie w takim też przypadku potrzebne ci to zaświadczenie z policji z datą kiedy zaginęły dokumenty. Bo jeśli ktoś zrobi z nich użytek, to po tej dacie. Więc jesteś kryty, że zgłosiłeś, masz na to dokument z policji i nie odpowiadasz za to, co się zdarzyło z udziałem twoich dokumentów po tym czasie :) Nie mam pojęcia ile kosztuje wyrobienie nowych dokumentów w takim przypadku, bo ja płaciłam kilka lat temu za wydanie duplikatów np prawa jazdy...

Gość co zrobic?
To dlaczego policjant mi tego nie wydal? jutro jest nie zle to bede mogl jeszcze jutro isc, mam w sumie nadzieje ze portfel i dokumenty beda w tym domu chleba gdzie bylem i robilem zakupy. Bo jak juz tam wracalem bylo zamkniete.

mogę ci tylko współczuć, że trafiłeś na policjanta pacana, który cię olał.. A ten dom chleba nie ma jakiegoś telefonu, żebyś mógl zadzwonić i spytać?

Gość zadnego zaswiadczenia nie musi
Ja zgubilam dowod osobisty i wcale tego na policji nie zglosilam normalnie poszlam do urzedu i wyrobilam sobie nowy. Trzeba byl otylk ozaznaczyc we wniosku dlaczego wyrabiam i tyle. I na dodatek za darmo. Co wy z tym zaswiadczeniem to ja nie wiem.

Gość co zrobic?
Tylko ze ja zgubilem dowod osobisty, legitymacje wojskowa(ktora wlasciwie nie jest mi potrzebna) i nie wiem co dalej? przeciez ktos moze to zdobyc i sie pode mnie podszywac, tego sie boje najbardziej.

ale z drugiej strony skoro mówisz, ze to zadupie, gdzie każdy każdego zna, to gdyby ktoś to znalazł i chciał oddać, to już by to zrobił. Przecież nie miał daleko do ciebie a już parę godzin minęło