Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co zrobic?

Zgubiłem portfel z dokumentami!!

Polecane posty

Gość naczelny alkoholik kafe
ja znalazlem kiedys portfel, ale nei odnosilem mimo, ze ulice dalej mieszkal facet. Rzoni sa ludzie. Moga wymyslec, ze bylo w portfolu 1000zl i sie awanturowac. Ja wyslalem poczta anonimowo i tyle. Wiec pewnie do kolesia doszlo po tygodniu

Gość co zrobic?
No wlasnie ale rozni ludzie tutaj mieszkaja, ewentualnie moze zostawilem w tym sklepie ktory dopiero w poniedzialek bedzie czynny, i jestem wsciekly na siebie i mam wrazenie ze takie cos to moglo sie tylko mnie zdarzyc.

Gość co zrobic?
Ja bym byl szczesliwy jakby ktos mi do skrzynki wrzucil dowod osobisty i legitymacje wojskowa, portfel i 15 zlotych moze sobie wziac.

Gość też kiedyś zgubiłam
Na policji trzeba było się upomnieć o jakiś świstek, ale w poniedziałek od razu idź do tego sklepu zamkniętego, a jeśli tam nie będzie to do urzędu miasta. ja kiedyś zgubiłam dowód z portfelem i poszłam do urzędu, pani powiedziała, że wyda mi taki papierek o zgubieniu, ale żebym się wstrzymała z wyrabianiem nowego bo często znalazcy odsyłają. I faktycznie, po tygodniu odzyskałam portfel ze wszystkim, poza pieniędzmi.

Gość też kiedyś zgubiłam
Ja chyba tez bym nie odniosła osobiście, kiedyś znalazłam portfel w toalecie na uczelni, ale nawet nie zajrzałam do środka tylko odniosłam na portiernię. Dopiero potem sobie pomyślałam, że przecież tam mogły być pieniądze i ten portier mógł je przywłaszczyć i mówić potem, że nie było w środku pieniędzy. Najbezpieczniej wysłać pocztą, albo podrzucić do skrzynki.

Gość co zrobic?
U mnie wystarczy wejsc do bloku i wlozyc do skrzynki. Ja juz nawet nie chce tych groszy, najbardziej boje sie o dokumenty, oto najbardziej. Jeszcze pewnie jak bede szedl do pracy (bo czekam na telefon) to rowniez pewnie bede musial pokazac przyszlemu pracodawcy pokazac dowod.

Gość dobrze ci radzą idź na policję
ale napisałeś, że wkładałeś ten portfel do siatki... więc raczej nie zostawiłeś :( No cóż, więcej nie pomogę. Może faktycznie coś się zmieniło jak ktoś napisał, że w jego urzędzie nie żądali zaświadczenia. Mnie ukradziono kilka lat temu w Warszawie. Może u nas jakieś inne zwyczje? Może wszystko zakończy się szczęśliwie i ktoś odda? Powodzenia!

Gość co zrobic?
No i dopiero w domu zauwazylem ze siatka jest rozerwana, ale w tym domu chleba chyba rowniez wyjmowalem portfel, mam nadzieje ze albo ktos mi ten portfel zwroci(sklep jest blisko mojego osiedla) albo znajdzie się w tym sklepie. W innym przypadku będę chyba musial nawet powiedziec o tym w domu.

Gość też kiedyś zgubiłam
Bo to jest tak, że zaświadczenie z policji musisz mieć jeśli dowód został ukradziony i z takim zaświadczeniem chyba nie płaci się za nowy dowód. A jeśli się przyjdzie bez zaświadczenia, bo np. się dowód zgubiło albo zniszczyło to wtedy też wyrobią, ale za pełną stawkę.

Gość też kiedyś zgubiłam
Aha, ja też w Warszawie :) Ale jeśli ukradli to wtedy trzeba opisać całą sytuację na policji i oni wydają zaświadczenie. Ja zgubiłam ewidentnie ze swojej winy, więc... nawet nie szłam na policję tylko od razu do urzędu, bo akurat był tydzień.

Gość tego lata
Policja nie zawsze wystawia zaświadczenia, chyba jedynie w razie kradzieży, np. gdyby Ci tę siatkę ktoś wyrwał. W poniedziałek idź koniecznie do swojego banku z innym dowodem tożsamości np prawem jazdy, paszportem i zastrzeż dowód. Jak się znajdzie to w banku Ci go odstrzegą. Ewentualnie mozesz to zrobić na infolinii banku. To samo z kartą bankomatową jeśli miałeś. Pierwsze słyszę, żeby zaświadczenie z policji było wymagane do wyrabiania nowych dokumentów w UC :O

Gość co zrobic?
Właśnie ja zgubiłem ze swojej winy, nie mam konta w banku, nie mam paszportu, karty kredytowej również nie miałem, jestem bezrobotnym bez prawa do zasiłu, czyli chyba nie byłoby żadnego pożytku z podszywania się pode mnie ale jeśli ktoś by mi chciał zrobic glupi żąrt, dlatego wolałbym żeby te dokumenty były oddane.

Gość 547657373733678658865458547676
ja dwa razy w życiu znalazłem portfel, kase szachowałem (znaleźne), portfel i całą resztę odsyłałem pocztą pod adres z dowodu osobistego 🖐️ tak więc, jest nadzieja, że odzyskasz dokumenty :classic_cool:

Gość co zrobic?
Nic innego bym nie chciał tylko odzyskac dokumenty.

Gość nie martw się o nic
możliwe że ktoś ci w ciągu najbliższych dni zwróci ten portfel.

chlopie - zgubileś dowod - ZGŁOŚ NA POLICJE, prawo jazdy NA POLICJE, karty płatnościowe ZADZWON DO BANKU - ZABLOKUJA!

Gość tego lata
nawet jak nie masz konta to co szkodzi Ci zastrzeć dowód? W każdym banku Ci to zrobią tylko miej inny dokument. Bo co jeśli ktoś weźmie kredyt na Ciebie? Są te chwilówki, prowidenty itp co tylko na dowód dają kredyty.... I przestańcie z tą policją - ona nie daje zaświadczeń, to nie kradzież :O

Gość nie wiadomo czy ten portfel
odnajdziesz :( jeśli do tej pory nikt się nie zgłosił to już nikt ci go nie odda :(

Gość ddfffee
Moze poszukaj jeszcze tego portfelu? :(

Gość co zrobic?
Nikt się jeszcze nie zglosił z dokumentami :(

Gość byłeś w tym sklepie spytać?
:)

Gość gość
Też kilka tygodni temu zgubiłem dowód.Zgłosiłem to na policję bo bałem się, że ktoś weźmie na mnie pożyczkę a że na nowy trzeba było czekać ponad miesiąc to zamówiłem sobie kolekcjonerski z offshoreidcardscom tak od niczego żeby jakiś mieć. Robił robotę xD

Gość gość
Oj dokumenty z offshoreidcardscom robią robotę!Zgadzam się z tym!