Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama od niedawna

co robić z niemowlakiem?

Polecane posty

Gość mama od niedawna

cześć dziewczyny. Mam 11 tygodniowe dziecko. Ogólnie ciężko je czymś zbawić,zająć. Wszystko jest na chwilę. Mało śpi w ciągu dnia,często płacze. Co Wy robicie z takimi dziećmi?

Gość mama od niedawna
żadna mama nie pomoże?

Gość marta ;)
opiekujemy się nimi dbamy o nie karmimy na rządanie przewijamy jak się zsika lub zrobi kupę lulamy przytulamy "rozmawiamy" z nimi kąpiemy Ps. a ktoś ci zostawił dziecko pod opieką?

Gość marta ;)
może ma kolką

Gość mama od niedawna
odpowiedź masz w nicku. A jakieś zabawy?

Gość humbaaa
na ŻĄDANIE1 --nie mamy słownika ortograficznego...:P

Gość marawilla
no wiesz kazde niemowle jest inne i ciezko stwierdzi i doradzic czym sie zabawi...moje dzieci w tym wieku bardzo ciekawily puszaki!!! kazda matka ma swoj sprawdzony sposob na dziecko...maluch moze mardziuc w dzien bo takie malenstwa potrzebuja jeszcze wiele snu w ciagu dnia, moz za malo pi w dzien i jest marudna bo doskwiera zmeczenie.

Gość mama od niedawna
chodzi mi o to jak zająć czymś dziecko. Nie o czynności pielęgnacyjne,karmienie itp

Gość mama od niedawna
dziecko ma właśnie problemy ze spaniem w dzień

Gość może grające
kręcące się pozytywki nad lóżeczkiem

Gość cew we
poczytaj mu słownik ortograficzny 1! :D:D:D

Gość mama od niedawna
lubi karuzele,ale tak jak napisałam na chwilę a ciężko ja czymś zająć przez cały dzień jak śpi bardzo mało

Gość marawilla
moj synek tez tak mial nie chcial spac w dzien ale marudzil bo byl zmeczony wiec raz, drugi uspilam go na ssile i sie przestawil...malenstwo nie rozumie ze na zmeczenie dobry jest sen dopoki ktos mu tego nie pomoze zrozumiec...tak wiec sprobuj takiej metody...u mnie sie sprawdzila..a i konieczne zauwaz co ile mala spi...musisz miec plan dnia...jesli widzisz ze malej chce sie spac co 1,5 lub co 2 godz to gdy nadchodzi ta chwila kladz ja lulu ...

Gość marawilla
to moze kup w aptece takie czopki viburcol???? a probowalas na sile ja uspic???

Gość mama od niedawna
viburcol nie pomaga,a nawet działa odwrotnie. Jak usypiam na siłę to wpada w histerię i ja sie poddaje

Gość marawilla
no to moze skro nie w ta strone to sprobuj ja przetrzymac...tzn zeby sama ze znuzenia poszla lulu gdy juz napwde nie bedzie miala sily...tylko zeby ta metoda dala efekt to niestety trzeba umiec dobrze zabawiac dziecko bo im bardzie zmeczone malenstwo tym bardziej placzliwe

Gość mama od niedawna
no właśnie,tylko ja nie nam pomysłów na zabawy bo mata,bujaczek czy karuzela interesują ja 5 minut

Gość to nie jest dziwne
że dziecko w tym wieku interesuje się czymś tylko przez chwilę. Pokazuj Malenstwu różne rzeczy, tłumacz, rozmawiaj, opowiadaj - ja mojemu dziecku już w tym wieku czytałam bajki, wiadomo że niewiele rozumiał ale coś się działo. Kładź na macie - o ile masz, również na brzuszku. Do tego długi spacer, a na świeżym powietrzu zawsze łatwiej zasnąć. Takie małe dziecko samo się sobą nie zajmie więc to Ty musisz wymyślać mu "zajęcia".

Mój synek był w tym wieku bardzo fajny, kładłam go do leżaczka i patrzył jak gotuję, sprzątam, prasuję, sporo do niego mówiłam, nie uczyłam go noszenia na rękach. Jak miał dość- szliśmy na spacer. Ale wtedy w nocy spał rewelacyjnie, nie to co teraz :) Starałam się żeby w domu był tam gdzie ja, ale w leżaczku. No i czasem mata, wygłupy na łóżku z rodzicami...

Gość D.BillI
dwa spacery dziennie

Moja córka w tym wieku bardzo lubiła muzykę. Potrafiła przez pół godziny słuchać piosenek dla dzieci i wszyscy dziwili się że w takim wieku. Może ty też spróbuj

Gość gość
A ja mam fajny pomysł na spędzanie czasu - chodzimy do Teatru Małego Widza w Warszawie - tam można zabrać nawet roczne dzieci

Gość sklepNC
Jeśli nie wystarcza Ci wyobraźni to może skorzystaj z tych pomysłów w książeczce: http://www.gwp.pl/11566,baraszkujemy-20-prostych-zabaw-z-malutkim-dzieckiem.html

Gość gość
A ja mam fajny pomysł na spędzanie czasu - chodzimy do Teatru Małego Widza w Warszawie - tam można zabrać nawet roczne dzieci