Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotana 11223344

ciąża

Polecane posty

dla nich do szkoły powinny chodzić uczennice a nie dziewczyny w ciąży

to może najwyższy czas, żeby rodzice 'dorośli' i zmienili swoje stanowisko w tej sprawie? wiadomo, że lepiej gdy wszystko jest unormowane -sytuacja finansowa, normalna rodzina tzn mąż, żona, gdy mają swoje mieszkanie, ale w zyciu róznie bywa jak widać. i potępianie każdej dziewczyny, która jest ciązy (uczennicy) jest bez sensu, bo znam przypadki gdzie 18 latka z własnej woli, świadomie podjęła z facetem decyzję o dziecku. i szczęśliwi sa po dziś dzień (dziś ona ma 22 lata)

wiesz co Ci powiem? kazdy rodzic tak uwaza, twoi nie sa jakims wybrykiem natury, sama powiedz, ktory rodzic ucieszyl by sie z takiej sytuacji?? ale rodzice tak mowia poniewaz to nie ich dzieci. latwiej jest oceniac innych. Kochaja cie i nie chca dla ciebie zle, jezeli spotkalo to ich corke byc moze spojrza na sprawe inaczej. powiedz im i niech sie dzieje co chce, innego wyjscia nie masz, sama nie dasz rady i tak jak moniak napisala brzuch zaraz bedzie widac i co powiesz?

przestań się rodzicami aż tak przejmować. Bedziesz miała dziecko, jesteś w ciąży i właśnie zaczyna sie Twoje życie. Z rodzicami przecież do końca życia nie będziesz mieszkała.

nie jestem gotowa na rozmowe z nimi o tym wszystkim:/

no, czasu za wiele nie masz więc nastawiaj się powoli psychicznie na tę rozmowę bo Cie to nie ominie

tylko ze nie dam rady :/

no kurcze ale przecież Ci mówie, za moment będzie WIDAĆ że jesteś w ciąży, i co masz zamiar z tym zrobić?

nie ma szans że mi pomogą oboje pracują, a nawet mi za bardzo nie chcą czego kolwiek dawać.

mi rzadko dają pieniadze, a jak dziecko bedzie mogą się odwrócić i mi nie pomóc:/

dziewczyno, ale rozumiesz, że jesteś w tej ciazy i juz za poźno na takie marudzenie? rodzice i tak sie dowiedzą jak urośnie Ci brzuch, dziecko i tak bedziesz musiala wychować wiec po maturze pewnie pójdziesz do pracy, no nie masz wyjscia, trzeba pogadac z rodzicami i ustalić co dalej robić z tym wszystkim, czy chcecie ślub brać, albo mieszkać razem jak sie dziecko urodzi, no przykro mi wiem że Ci ciężko, ale już nie masz odwrotu