Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna zuzanna

Jestem zbulwersowana zachowaniem kierowcy ZKM Gdynia!!!

Polecane posty

Gość anna zuzanna

Jechalam dzis trolejbusem w Gdyni i zobaczylam coś takiego-na przystanku stał inwalida na wózku ,kierowca otworzyl drzwi i patrzy w lusterka.Inwalida siedzi na tym wózku i czeka (autobusy i trolejbusy w Gdyni maja specjalną wysuwaną rampę dla wózków inwalidzkich,kóra rozklada kierowca).Nagle ten inwalida schodzi z tego wózka i na chwiejnych nogach próbuje wniesć ten wózek!A kierowca siedzi i obserwuje!Jeden pan i ja pomoglismy temu inwalidzie wsiaść a we mnie az sie gotowalo!Podeszlam do kierowcy i sie grzecznie pytam-czy nie powinnien Pan wysunąć rampy,gdy widzi Pan inwalide na przystanku?A on do mnie z mordą ze od tego sa pasazerowie zeby mu pomoc!Nosz kurwa!Wtedy nie wytrzymalam i mu wygarnelam na caly glos ze to jego zasrany obowiazek,ze do cxzego to doszlo zeby niepelnosprawny czlowiek wnosil swoj ciezki wozek do autobusu!Gdy wysiadalam powiedzialam temu czlowiekowi na wózku ,ze jak bedzie wychodzil to ABSOLUTNIE niech nie wstaje z wozka ,tylko wcisnie specjany guzik,ktory sygnalizuje kierowcy ze ma wysiasc i pomoc inwalidzie.Na koniec zadzwonilam na infolinie ZKM (nr byl na rozkladzie jazdy) i opowiedzialam o calym zajsciu.Prosilam zeby uczulic kierowcow na to zeby pomagali inwalidom dostac sie do autobusu a potem z niego wysiaść.Pan na infolini byl bardzo zdumiony zachowaniem kierowcy,powiedzial ze kazdy kierowca MA OBOWIAZEK wysunąc rampe i ze sa w tym kierunku specjalnie szkoleni i ze jak chcę to mogę napisac skarge. Jestem zbulwersowana znieczulicą ludzi.Normalnie az mnie do teraz trzesie jak o tym pomysle!

Gość anna zuzanna
Nie zapamietalam nr autobusu,ktory jest kolo kierowcy ale moge podac nr trolejbusu,przystanek,gdzie wysiadlam i godzine.Chyba napisze bo kierowca mnie tak wkurwil ze szok!

Gość haameryjański
jak jest inwalida to niech sobie z opiekunka jeździ po miescie, albo taksowka wozi. Inwalidzi nie powinni z domu wychodzic nawet tylko trudniania ludziom zycie :O

Gość gth5h5h
zobaczymy jak ty albo ktos z twoich bliskich na wozku skonczy:o to niech siedza w domu zbey ludziom zycia nie utrudniali stac cie na taksowke?? ciesz sie bo z rent inwalidzkich ledwo na chleb starczy!!

Gość haameryjański
jesli ktos sie nie nadaje do normalnego funkcjonowania do do autobusu pchac sie nie powinien. Ilez to razy zbulwersowani ludzie pisali, ze matka z dzieckiem z wozkiem pcha sie do autobusu, zajmuje miejsce i czesto potrzebuje pomocy przy wstawieniu tego wozka. Ludzie, ktorzy sprawnie sie nie poruszaja nie powinni utrudniac innym pasazerom szybkiego transpoetu tylko na nich trzeba czekac. O cala filozofia

Gość anna zuzanna
haameryjański - pamietaj,los jest przwrotny-dzis wysmiewasz sie z inwalidów a jutro sam mozesz nim byc :OZreszta po tym co napisales widać ze jestes mlodym, niedojrzalym jeszcze czlwiekiem.Ale zycie szybo sprowadzi Cie do parteru,zobaczysz :O

Gość gth5h5h
nie martw sie chlopcze hamerynanski:) za jakis czas sam sie przekonasz:D ze czlowiek to delikatny mechanizm latwo uszkodzic

Gość ptasiek nastroszony
powinny byc specjalne autobusy tylko dla inwalidow , kierowca ma zabrana premie za spoznienia wiec sie wkurza, i oszczednosc paliwa a takie wysuwanie platformy duzo paliwa spala

Gość rtyeyhreyRT
To smutne, współczuję takim ludziom, brawo dla Ciebie, autorko, możesz być z siebie dumna.

Gość anna zuzanna
ptasiek nastroszony-kierowca taka platformę,podjazd wysuwa RĘCZNIE więc nie ma mowy o zadnym zuzyciu paliwa.A nawet gdyby byly to platformy elektryczne to przeciez sa one dla ludzi niepelnosprawnych a nie dla ozdoby!

Gość ptasiek nastroszony
powod do dumy? sama nie pomogla a na skarge ze inni nie pomogli leci

Gość anna zuzanna
rtyeyhreyRT- dziekuję Tobie bardzo za mile slowa.Chcialabym zeby kazdy czlowiek zachowywal sie tak jak ja-pomagal innym a nie patrzyl na czubek swojego nosa.Ja jestem wyczulona na chamstwo ludzi a chamem okazal sie kierowca.Wielkiem chamem!

Gość anna zuzanna
ptasiek nastroszony- jak nie pomoglam???Pomoglam wniesc wózek z jedym panem wiec klania sie chyba brak czytania ze zrozumieniem :O

Jeszcze nigdy nie widziałam, żeby kierowca nie pomógł inwalidzie :O Dobrze, że pasażerowie pomogli.

Gość vox
Niedługo będą czekać na noszach aż ktoś ich wniesie do autobusu. Natomiast na wyższe piętro własnego mieszkania zawsze się jakimś cudem dostają. Świat jeszcze długo nie będzie dostosowany do każdego inwalidztwa. I dobrze, bo za inwalidów zacznie uważać się łysego- bo może ciężko choruje na raka, albo w przyciemnionych okularach-bo może to niewidomy ! Nie tędy droga !

Gość zamknij sie z łaski swojej vox
i nie odzywaj w tematach o ktorych nie masz bladego pojecia!a dla autorki duze brawa!

,,anna zuzanna Nie zapamietalam nr autobusu,ktory jest kolo kierowcy ale moge podac nr trolejbusu,przystanek,gdzie wysiadlam i godzine.Chyba napisze bo kierowca mnie tak wk**wil ze szok!,, Proszę podać jeżeli jeszcze pamięta Pani, sprawdzimy.

Gość mjkkkkk
bez takich bulwersacji, polactwo zawsze skore do krzyku i bluzgów, np. "zasrany obowiązek" - prosze sie miarkować i nawet bedac zbulwersowanym, wysławiac sie kulturalnie!!!

Gość królowa śniegu 25
Rety, straszna sytuacja :( Brawo autorko 🌼

Gość gość
Chore!!!!!!

Gość gość
Bardzo dobrze, że o tym napisała. Jeżeli jest platforma to żeby ją używać. Większość kierowców to zwykle prostaki. Palą pety w autobusach i jeżdżą jak wariaci. I to jest ich zasarny obowiązek!!! A tym co wypisują mądrości, że inwalidzi nie powinni wychodzić z domu życzę z całego serca żeby sami na niego trafili!!!!!!!!!!

Gość abadonka77
'Z****** obowiązek 'autobusu : wnosić wózki do autobusu,głupkowato uśmiechać się,pilnować dobrego samopoczucia Państwa Pasażerstwa,wywalać z wozu obszczymurków,bronic do upadłego paniusię przed 'zakochanym',odpowiadać grzecznie na pytania,sprzedawać bilety tym co podpierają czynny kiosk,ściszać gadających nieco głośniej przez komórką,czekać na spóźnione gamonie,gonić poprzedni autobus bo 'przesiadka'(oczywiście bezpiecznie),szukać wolnego miejsca staruszkom,udzielać pomocy choć na pokładzie kilkadziesiąt ludzi,dzwonić po pomoc bo tylko on ma telefon,sprzątać rzygi,na pętli zrobić poczekalnię dla umęczonych życiem,...yyy...ups.Czy to forum o kierowcach miejskich autobusów czy jeszcze czegos nie dopisałam? Nie jestem złosliwa,ale co ludzie sobie czy może kierowcy dopisza do obowiązków? To taki autobus gdzies jeźdźi?

Gość gośkoloć
To trzeba było krowo ruszyć d...sko i pomóc człowiekowi

Gość gość
Dziewczyno pisz tą skargę i się nie zastanawiaj. Podając informacje, o których napisałaś kierowca bez problemu zostanie zidentyfikowany. I mam nadzieję, że ukarany PRZYNAJMNIEJ utratą premii. A wpisami debili tutaj nie ma się co przejmować, obliczone są na wywołanie takiej a nie innej reakcji. Tylko i wyłącznie