Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdef

Administracja

Polecane posty

Gość sdef

Czy ktoś studiuje administrację? Wybieram się na ten kierunek, ale boje się, że sobie nie poradzę... Czy jest ciężko?

Gość turkusova..
a co Cię interesuje w tym kierunku ?

Też w tym roku zaczynam ten kierunek :D myślę, że aż tak trudno nie będzie, chyba prędzej nudno ...

Gość jdkfjdsk
Nie jest ciężko, wszystko kujesz na blache.

Gość gth5h5h
praca po tym jest?

Gość turkusova..
najważniejsze żeby studiować to co się lubi bo potem i tak wiele osób nie pracuje w zawodzie

Dokładnie, a przede wszystkim warto mieć na siebie pomysł i być otwartym na wszelkie doświadczenia, wtedy po każdym kierunku znajdzie się pracę :]

Gość sdef
Ale ja chcę wiedziec czy jest na tym ciężko czy nie? Bo to też wiąże się z prawem chyba...

A skąd ma ktoś wiedzieć co dla ciebie będzie "ciężkie" a co nie! Jak będziesz w miarę systematyczny/a i będziesz się przykładać, to nie powinno być problemów. Każde studia są trochę wymagające, neizależnie od kierunku, dlatego też trzeba po prostu wybrać co się lubi:]

Gość sdef
Ja wybieram tylko dlatego żeby na coś iść, chciałam iść na pedagogikę ale nie ma już naborów...

Gość turkusova..
to nie lepiej spróbować na to co chcesz będziesz się męczyć na tej administracji jeśli tego nie chcesz studiować.. może idź za rok

No jeżeli idziesz tam bez żadnego przekonania, to rzeczywiście może być kiepsko :( na administracji jest trochę prawa, trochę takich "zapychających" przedmiotów typu socjologia, organizacja pracy biurowej.... :D

Gość gość
Ja nie studiuje ale robie szkole policealna technik administracji Jak narazie mam bardzo dobre oceny wiec idzie przeżyć Czekam cierpliwie na 2 rok i egzaminy :)

Gość turkusova..
to już lepiej jakbyś poszła na psychologię juz bardziej podchodzi pod pedagogikę niż administracja

Gość gość
Czy ja wiem odnośnie wypowiedzi że skoro idzie bo idzie może iść gorzej Ja powiem tak ja chciałam iść na psychologie ale wiem że potem ciężko z pracą bo psychologów dużo jest więc z rozsądku poszłam na administrację i na koniec wyszłam z samymi 5 więc nawet jak się nie lubi to idzie uczyć się dobrze a nie kuć na blachę

Gość sdef
O to chodzi, że chcę iść na studia, ale nie mam jakiś tam wymarzonych, po prostu chcę coś studiować a ta administracja nie jest chyba taka zła. Najwyżej magistra zrobię może z pedagogiki... I wtedy bym mogła np. uczyć w szkole bądź przedszkolu?

Gość turkusova..
no to jak chcesz uczyć to chya lepiej na psychologię żeby mieć podejście a administracja i pedagogika nie mają ze soą nic wspólnego.. dlaczego nie ma już naboru za późno złożylas papiery ?

Gość administratywista
KTOŚ DO KATOWIC NA ADMINISTRACJE SIE WYBIERA? !! ??

Gość sdef
Jeszcze nie złożyłam. Jest dodatkowy nabór i tylko na administrację zaocznie bo tak muszę. Ja to sama nie wiem czego chcę... Bym chciała studiować ale się boję, że nie poradzę z tą nauką... Niby jestem zdolna ale nie lubię się uczyć:(

No to może zastanów się nad jakąś szkołą policealną czy czymś w takim rodzaju? Po co robić coś, co nie sprawia przyjemności? Męczyć się? Szczególnie, że sama dokładnie nie wiesz co chcesz robić

Gość administratywista
11daisy Zareklamuj swoją stopkę. Ile na tym zarabiasz i jak?

Gość sdef
Juz zrobiłam studium kosmetyczne... A teraz chcę iść na te studia, bo czuję się jakoś niedowartościowana... Taka niedokształcona.

Mania, to że tobie poszło dobrze, nie znaczy, ze koleżance też musi... Wszystko zależy od osoby :]

To skoro masz już studium kosmetyczne, to nie lepiej rozwijać się w tym kierunku? Robić jakieś kursy, poszukać pracy? To ci się może bardziej opłacić niż "papierek" Administratywista -> chodzi tu o to, by zainstalować sobie na kompie taki program i mieć go jak najczęściej włączonego. Jest to malutkie okienko, nic nie przeszkadza, a wyświetlają się na nim reklamy. Im dłużej je "oglądasz" tym więcej punktów zdobywasz, które na początku każdego miesiąca zamieniane są na dolary. Można zdobyć więcej punktów zapraszając znajomych, czytając płatne maile, są też gry. Pieniądze są przelewane, gdy uzbierasz 20$. Ja mam ten program zainstalowane całe wakacje, choć ogólem z 1 miesiąc w ogóle nie włączałam kompa, to i tak mam już 4$ :D ale mam mało poleconych:(

Gość njjhvb nb
11daisy tez ide na Uwr ;d

Gość gość
11daisy Zgadza się ale swoją wypowiedzią raczej chciałam podkreślić to że jest to możliwie :)