Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyyszlastudentka

Czy uniwersytet kardynała stefana wyszyńskiego w warszawie jest płatny?

Polecane posty

Gość przyyszlastudentka

Próbowałam również wyszukać w googlach, ale nie widze zakładki opłaty na stronach.

Gość odpowiadacz
Studia dzienne są bezpłatne na tej uczelni.

Gość przyyszlastudentka
Naprawdę? Kurcze, to bardzo dziwne, bo praktycznie każda szkoła wyższa poza UW posiada płatne studia dzienne. Chyba że ja po prostu nie znalazłam takiej ;)) Może Ty się orientujesz, gdzie jeszcze nie płaci sie czesnych?

Gość przyyszlastudentka
A Akademia Obrony Narodowej w Warszawie ?;))

Gość odpowiadacz
O tej uczelni nic nie wiem. Generalnie bezpłatne są studia dzienne na wszystkich uczelniach państwowych + 2 uczelnie katolickie, tzn. UKSW w Warszawie właśnie i KUL w Lublinie.

Gość przyyszlastudentka
ok, dzięki bardzo ;) a orientujesz się mniej więcej czy cięzko jest się dostać na Uniwersytet Kardynała Wyszyńskiego? I jaki jest tam poziom, jak później patrzą na papierek ukończenia szkoły? oczywiście najpierw złoże papiery na UW, ale to najlepsza uczelnia w Polsce, więc nie zdziwie się jak mnie nie przyjma, dlatego rozpatruje inne opcje i szukam szkol w Warszawie, gdzie nie trzeba placic.

Gość odpowiadacz
Trudno mi powiedzieć. Znam dwie osoby, które startowały tam na prawo (w różnych rocznikach). Jedna się dostała, druga nie. Ta, która się dostała, bardzo się udzielała w okresie licealnym w "imprezach" związanych z Kościołem. No i miała siostrę katechetkę. Ale nie wiem, czy to miało jakieś znaczenie. A, jeszcze jedna znajoma dostała się tam na polonistykę, bez żadnych dodatkowych "bonusów", w normalnej rekrutacji.

Gość odpowiadacz
A ciebie jakie kierunki studiów interesują?

Gość przyyszlastudentka
Stosunki międzynarodowe lub europeistyka bądź też socjologia.

Gość odpowiadacz
Socjologia jest też na Akademii Pedagogiki Specjalnej im.M. Grzegorzewskiej w Warszawie. Jeśli nic się nie zmieniło w ostatnich latach, to też studia dzienne powinny być bezpłatne, a uczelnia z dużym doswiadczeniem i dobrą renomą.

Gość przyyszlastudentka
Dzięki ;) A jeśli chodzi o jakieś 'imprezy' związane z kościołem to u mnie nie wchodzi w gre. Jestem raczej srednio wierzaca i nie chodze do kosciola ;p

Gość Lalkazjednymokiem
Uksw jest całkowicie PAŃSTWOWA uczelnia jedynie w toku studiów jest wykład o kardynale Stefanie Wyszyńskim i niektórzy wykładowcy to księża. Nie jest to uczelnia katolicka jak się powszechnie uważa i Twoje osobiste przekonania i wierzenia są całkowicie nieistotne. Wiem bo sama tam studiuje i jestem bardzo zadowolona