Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pryszczateek

Co polecacie na trądzik i przebarwienia potrądzikowe?

Polecane posty

Gość pryszczateek

Mam 18 lat i problem z trądzikiem. Generalnie zaczęło się, kiedy miałam 16 lat, ale to było kilka krosteczek. Zeszłej zimy zaatakowało mi policzki maksymalnie. Od tamtego czasu wyskakują mi na nich czerwone, bolące krostki, ktore po naciśnięciu pękają i to bardzo boli. Po tym zostają czerwone plamki, które znikają mi baardzo długo i ygląda to nieestetycznie :( Nigdzie indziej na twrzy nie mam problemu z tradzikiem tylko na policzkach. Stosowałam wiele kosmetykow, ale jak skutkowala to na krotki okres czasu. Może wy znacie jakieś metody na pozbycie się tych świństw? Może coś z jakiś droższych zabiegów czy kosmetyków? Bo te wszystkie maści do 50 zł stosowałam. Proszę pomóżcie.

Gość Victor jest zaradny
polecam maści > 50zł

Gość ..klepsydra..
jeśli nic nie pomaga to izotek. poczytaj sobie forum izotek.pl , są też zdjęcia osób przed i po kuracji

Gość ahaaaaaaahahhh
acnederm, triacneal

Gość hmhmmhmmnowlasnie
przemywaj twarz poranny moczem po tygodniu sa efekty

Do Pryszczatka Na trądzik jest kilka sposobów . Leczenie antybiotykiem doustnym o nazwie Tetralysal i maśc na noc o nazwie differin.Leczenie powinno trwac 3miesiące.W pierwszym miesiącu 2Xdzienne1tabl ,a następne dwa miesiące 1tabl dzienne Teraz jest dobra pora roku żeby zacząc leczenie, gdyż w czasie leczenia trzeba unikac słońca.Po maści skóra jest wysuszona dlatego trzeba ją myc specjalnym delikatnym mydlem kupionym w aptece np.cetaphil lub inny i nawlżac.Cera powinna się poprawic już po 1,5 miesiąca leczenia .Efekty leczenia nie są na zawsze ale trądzik wycisza się na najblższe 9 do 12 miesięcy.Lepiej leczyc teraz trądzik niż pużniej się męczyc z bliznami ,gdyż są bardzo trudne do leczenia wtedy skutkują jedynie specjalne lasery C02 . Drugim sposobem leczenia są kwasy na twarz ,2-3 razy w okresie jesiennym,koszt jednego kwasu ok 250zł rozjaśniają przebarwienia zmieniają PH skóry ,ale trzeba się liczyc z wyłączeniem z normalnego funkcjonowania bo skóra się złuszcza przez kilka dni. Trzeba chronic twarz przed słońcem i dużym mrozem, dlatego dobra pora na kwasy to jesień Ktoś ci polecił IZOTEK taka kuracja to ostatecznośc ,zostawia po sobie duże skutki uboczne łącznie z nieodwracalnym wpływem na błony śluzowe narządów wewnętrznych .

Gość mnie podziałało nie raz
no scar