Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drrglenne

Ból głowy po antykoncepcji - Rigevidon

Polecane posty

Gość drrglenne

Witam Dostałam od gina rigevidon na uregulowanie nieprawidłowej miesiączki. Mam brac 2 tabletki dziennie przez 10 dni. Trochę inaczej niż przy antykoncepcji. Strasznie się źle czuję - boli mnie głowa, mdli mnie, jestem potwornie zmęczona, sflaczała, nawet ciało mnie boli. Czy to normalne że przy zażyciu antykoncepcji pierwszy miesiąc, tak źle się czuję. A może powodem jest ta końska dawka. Jak się czułyście po proszkach anty pierwszego miesiąca???

rigevidon to ogólnie mocne tabletki, a jeszcze podwójna dawka, możesz mieć od tego takie skutki uboczne i jak dla mnie to jest wystarczające do odstawienia ich... nie wiem co za lekarz Ci tak zalecił, bo generalnie to bedzie działać póki bierzesz tabletki, jak odstawisz pewnie znowu bedziesz mieć nieregularne więc sie męczysz bez sensu moim zdaniem, może zmień lekarza

Gość drrglenne
Brałam luteinę na wywołanie i zamiast miesiączki miałam plamienia ok 12 dni. Na usg okazało się że mam niezłuszczoną śluzówkę i dostałam rigevido na 10 dni. Mam odstawic i w ciągu ok 3 dni ma byc miesiączka. Chodzi by @ sie pojawił bo idę na zabieg do szpitala i musi byc wykonany w 10 dc. Ale najpierw muszę dostac @ by wiedziec kiedy jest 1dc. stąd też taka dawka i ten lek. Ale strasznie boli mnie głowa. To nawet nie jest konkretny ból, tylko takie otępienie, zmęczenie. Czuję się okropnie. dziś biorę 7 dzień i mam jeszcze do czwartku, ale nie wiem czy dam radę. Zastanawiam się żeby wziąc dziś 1 tabletkę na noc.

Gość drrglenne
Cycki mam napięte jak baranie jajka, mdli mnie.

no skoro musisz to się przemęcz jeszcze 3 dni, nic Ci na to nie poradze

Gość drrglenne
Nie 3 dni tylko jeszcze 5 dni po 2 tabletki. Bo dzisiaj jeszcze nie brałam. Ale zastanawiam się czy po przedawkowaniu hormonów czy takich objawach nie może dojśc do jakiejś zapaści czy cos takiego, czy nie można wylądowac w szpitalu? Bo niby na ulotce jest napisane ze gdy to czy tamto należy przerwac. I zastanawiam się jak się nie przerwie to co? Czy ktoś miał czy słyszał o jakiś powaznych skutkach brania tabletek?

Gość Kasia .....................
bol glowy podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej jest sygnalem alarmowym, ale Ty nie przyjmujesz jej nawet "klasycznie", bo lykasz po 2 piguly... Co tez nie jest zwyklym zaleceniem. Mozesz zadzwonic do swojego lekarza i zapyytac co powinnas teraz robic, gdy masz tak niepokojace objawy?

Gość drrglenne
Wzięłam wczoraj mimo wszystko 2 tabl, ale dzisiaj czuję się lepiej. Jak na razie nie bolała mnie głowa właściwie wcale, więc chyba się przemęczę do czwartku. Ale dziękuję za porady.