Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

assert

dieta oparta na elementach terepii gersona

Polecane posty

witam! Z dniem jutrzejszym rozpoczynam dietę która ma na celu: 1) spadek wagi 2)oczyszczenie organizmu 3)zmiane nawyków żywieniowych i podążanie w kierunku raw food Mając 34 lata, jedną ciąże za sobą dorobiłam się sporej nadwagi.Nadszedł czas by zmienić swoje życie . Osoby wtajemniczone w terepie Gersona wiedzą że polega ona w głównej mierze na dostarczaniu składników odrzywczych zawartych w sokach warzywnych i owocowych.Wyszłam z założenia ,że skoro kuracja Gersona leczy i pomaga osobą chorym na raka , to mnie też jest w stanie pomóc uporać się z "bagażem kilogramów " jak też odżywić i odtruć organizm po latach jedzenia junk food. dieta jest stosunkowa prosta dowolna kombinacja warzyw i owoców i wyciśniety z nich sok ,który stanowi główną baze pożywienią . ja codziennie popołudniu bedę zdawac relację z mojej dietki ubytków na wadze oraz z samopoczucia. chętnych zapraszam do sokowania !

Gość Aimeee

Przyznam się, że nie słyszałam o takiej diecie. Zaś z drugiej strony coraz więcej jest opracowywanych tych diet, że człowiek nie jest wstanie za tym wszystkim już nadążyć. Mnie ostatnio zainteresowała dieta oparta o geny Medistore. Nie wiem czy też słyszałaś o niej... Ponoć jest naprawdę skuteczna i co ważne bardzo zdrowa. Wszystko opiera się na tym co każdy z nas ma zapisane w swoich genach, a tak naprawdę są niezwykłe informacje: o choroba,  jakie predyspozycje ma nasz organizm do trawienia czy jak reaguje na niektóre pokarmy. Dzięki tym wiadomością można opracować indywidualną dietę dla każdej osoby.