Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30zł_na tydzien

Jak pzrezyc za 30zł na tydzien

Polecane posty

Gość 30zł_na tydzien

co jesc?

Gość biedronka_bez_ogonka
kanapki...

Gość cisza bo o czym tu pisać
A co masz? Masz jakieś zapasy, czy tylko 30 zł? Jednorazowo, czy co tydzień?

Gość 22334455
a ja mam zero w portfelu,i musze przeżyć do 20 -go

Gość biedronka_bez_ogonka
najlepiej kupić wór kartofli i jeść kartofle :p he he

Gość kameleonka.....
Kupić ziemniaki i gotować kopytka. A do tego sos pomidorowy.

Gość 30zł_na tydzien
mam 30 zł na tydzien, dzem i make, mysle o nalesnikach, kanapkach, frytkach (olej mam stary)

Gość Normalnie...!
W biedronce jest tani chleb. Niecale 2zl. Nie wiem ile dziennie zjesz ale powiedzmy jeden chleb dziennie. To jest 14zl w lodoce cos masz? Do obkladu? Jak cie nie stac na nic to kup tez w biedro tanie maslo i ketchup. Masz niecale 20 zl na tydzien juz. Zostaje 10zl. Mozesz kupic jajka i zrobic jajecznice, gotowane jajka, smazone jajka, albo chleb smazony z jajkiem. Zostaje ci jeszcze 5 zl starczy ci na paczke mielonki z indyka, zostana ci 2zl

Gość hyyyyym
kartofle z tanim sosem pomidorowym, albo frytki właśnie. jak masz mąke to kup male mleko i jajka i nalesniki.

1kg ryżu lub kaszy (ale nie w torebkach), 2 bochenki chleba, 1kg mięsa, 7 pomidorów i jakiś ser na chleb. 30zł to w sumie spora suma. Codziennie możesz sobie jeść 1/7 kg ryżu i 1/7 kg mięsa na obiad, 1/14 z dwóch bochenków chleba, jednego pomidora i to co kładziesz na chlebek. Uwierz mi, wystarczy, a głodna chodzić nie będziesz. Koszt: mięso (schab lub szynka wp) - 13-14zł/kg chleb (2 bochenki) - 4zł pomidory (7szt. - ok 1,5kg) - 3zł 1 kg ryżu lub kaszy - 3zł Ser żółty (1 opakowanie ok. 15 plasterków) - 6zł W sumie wyszło - 29-30zł.

Gość biednaojbiedna
hmmm Wy tez macie tylko na zycie, że wszystko tak wyliczone?

Gość 22334455
ziemniaki to dobra inwestycja,można zrobic frytki,placki ziemniaczne, kopytka,do tego kilka jajeki można jeszcze ziemniaki ugotowc z jajkiem sadzonym a to juz obiad full wypas

Gość kałamarnica bez cyca
teraz warzywa sa tanie wiec na nich bazuj...

Gość maaadar
ja bym chleb i trzymała w zamrażaku, żeby na dłużej starczyło. 3 chleby - 6zł tanie masło - 2zł 4kg ziemniaków - 4zł jajka 10 sztuk- 4zł mleko 350ml - 1,50zł 3 tanie sosy w proszku - 3zł zostaje 10zł na marchewki czy jabłka

Gość no trudno bedzie
Tak naprawde nie wyobrażam sobie zycia za 30 zł a jest nas cztery osoby.też stramy sie oszczedzać. Ale faktycznie ziemniaki to podstawa. Ziemniaki gotowane, pierogi,frytki, placki, kopytka,zapiekanka ziemniaczana z jajkiem i kawałkiem kiełbasy . A po za tym nalesniki , krokiety z kapustą, Rosół nie jest drogi. Kupuję udeczka malutkie za ok 4 zł do tego 3-4 marchewki i makaron zapałki. To wszystko w Biedronie.Rosół jemy jednego dnia a udeczka z ziemniakami np. w drugim dniu :). Mieszanka chińska za 3,99 chyba w Lidlu do tego ryżu 4 torebki i przeprawa do potraw chińskich kamisa no i mamy na dwa dni jedzenia full. A jak jesteś tylko ty to możesz tylko troszkę podsmażyć tych warzyw + torebka ryzu a reszte mieszanki przechowujesz nadal w zamrazarce. Zapiekanki z biedronki po 1,99 są fajne. Tania pizza zamrozona też może byc na dwa dni. grunt żeby wymyslać i nie jeść cały czas tego samego. Może cos wybierzesz z mojego asortymentu :)

Gość no trudno bedzie
aha przypomniało mi się. Zupa pomidorowa - sok pomidorowy w kartoniku za 2,19 , smietana 1,55 , kostka rosołowa do smaku możesz dodac co chcesz np. maggi i to wszystko z biedrony oczywiscie i masz zupe na dwa dni :)

Gość no trudno bedzie
Spagetti tez gotuje na dwa dni . tez jest tani makaron w biedronie i do tego dwa sosy w proszku do spagetti rozrabiam. I to może byc bez mięsa i bez sera też pycha :)

Gość Ktoś zadał pytanie
Ktos zadal pytanie czy zyjemy za 30zl na miesiac, ze sie orientujemy. Kobiety znaja ceny i sa bardziej rozsadne w wydawaniu pieniedzy. Wkoncu zakupy to duza czesc ich zycia. Sa takie dni, ze trzeba malo wydac na jedzenie i sa takie ze mozna wydac wiecej. Sa dni, ze mamy 10 zl na dzien a sa i takie ze 100zl...