Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość admijkloj

Ciąża na urlopie wychowawczym

Polecane posty

Gość admijkloj

Mam pytanie, mianowicie jestem na urlopie wychowawczym i zaszlam w ciążę więc proszę mi powiedzieć czy mogę zrezygnować z urlopu i wrócić do pracy a potem pójść na zwolnienie. Byłoby to dla mnie bardziej korzystne. W takiej sytucaji pracodawca nie może mnie zwolnić? Umowę mam na pełny etat na czas określony do 2014r.

Gość A dlaczego nie?_?
Możesz i zrób to jaknajszybciej, żeby nmie draznic szefa...

Gość Masz umowe na cz. okreslony
Zdajesz sobie sprawę, że prawo prawem,ale o tej pracy mozesz zapomniec?

oczywiscie ze mozesz takie masz prawo .i nie patrz na innych bo i tak będą gadać jaka to ty wyrachowana jestes tak szefa załatwić .miej ich w dupie i patrz tylko na siebie i maleństwo :) pozdrawiam

oczywiscie ze mozesz takie masz prawo .i nie patrz na innych bo i tak będą gadać jaka to ty wyrachowana jestes tak szefa załatwić .miej ich w dupie i patrz tylko na siebie i maleństwo :) pozdrawiam

Gość admijkloj
Ale mnie na tej pracy nie zalezy wiec dlatego pisze bo chce sie upewnic.

Gość admijkloj
dzisiaj jade do lekarza a jutro pojade do pracy prosic o przywrocenie do pracy wiec pewnie dopiero bede mogla zaczac prace od października. oczywiscie nikomu nie powiem ze jestem w cizay. Jak dlugo moge wtedy pracowac?

Gość Masz umowe na cz. okreslony
Jak ci nie zalezy to ok., wyciągnij co Twoje :)

Gość wawianka
Oczywiście ze możesz. Ale po co masz wracać do pracy. Idź prosto do lekarza. Bierz zwolnienie gdzie jest kod B czyli ciąża i 100% wynagrodzenia na Twoim knocie. Też tak planuje zrobić, ale jeszcze chce troszkę poczekać, mam 11 miesięczna córkę i teraz chyba nie dala bym rady opiekowac się nią i wnosić trudy pierwszych miesięcy ciąży. Poczekam aż będzie bardziej samodzielna i dopiero wtedy a Twoje pierwsze dziecko ile ma? I żeby było jasne, do swojej dawnej pracy nie zamierzam wracać. Tak już postanowiłam będąc pierwszy raz w ciąży. Zdrowia życzę.

Gość ale po co
pracować skoro mozesz przerwać wych. i od razu w pierwszy dzień dać L4.

Gość pracodawca i tak się wkurzy bo
za pierwszy miesiąc (33 dni dokładnie) zwolnienia będzie Ci musiał zapłacić...

Gość admijkloj
wlasnie bede walczyc o swoje! a co! mam ich gdzies! moj synek ma 13m-cy a ja jestem w drugim m-cu ciazy. Wlasnie nie wiem jak to bedzie, jak sobie dam rade, synek bedzie mial niecale 2 latka i tu drugi dzidziud ale mam super tesciowa u ktroej mieszkamy wiec mysle ze nie bedzie tak zle;) a to nie wiedzialam ze moge od razu dac zwolnienie i zrezygnowac z wychowawczego. Bo kolzeanka kiedys wlasnie wrocila z urolpu wych. przepracowala chyba 7 dni i przyniosla zwolnienie. Czyli musze pójść do urzedu i tam zrezygnowac z zasilku? Czy najpierw do lekarza po zwolnienie i potem do pracy i do urzedu? Dziękiuje za info:)