Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co rrrrobić

Nocnik

Polecane posty

Gość co rrrrobić

Mój 15 misięczniak traktuje nocnik jak zabawkę, wchodzi do niego , wrzuca zabawki. Nie wiem czy jest sens już Go uczyć załatwiania potrzeb na nocnik? Pediatra i wszyscy w rodzinie mówią, że już trzeba koniecznie a ja mam wątpliwości

Gość lepiej zmień sobie
pediatrę ;/ bo to nie realne by tak pediatra powiedział ;/ każdy pediatra ci powie że w wieku 2 lat dziecko potrafi zrozumieć i utrzymać mocz ;/a tak małego dziecka nie nauczysz chyba ze nauka potwa z 5 miesięcy wtedy tak akurat będzie miał 20 miesięcy .. moja córa nauczyła sie w wieku 2 lat trwało to nie całe 2 tygodnie..a synek jeszcze ma czas ma teraz 17 miesięcy i bawi sie nocnikiem oczywiście do czego służy jak mówie gdzie sie robi siusiu i kupke to pokazuje na nocnik a i tak robi w pampersa...na dziecko przyjdzie czas musi dorosnąć a nie na chama je uczyć bo to bez sensu...

Gość ta co poszła boso
15 msc to jeszcze trochę za wczęsnie moim zdaniem. mój mały zaczął robić na nocnik jak miał 1,5 roku a i tak każdy się dziwił że wcześnie

mój synek ma 21 miesięcy i wczoraj po raz pierwszy załatwił sie do nocnika! starsznie jestem z niego dumna:) wcześniej nie miało to sęsu ponieważ po kapieli zawsze troche biegał bez pieluchy i nieswiadomie robił siku, teraz jest wiekszy i z nim rozmawiam co i jak.

tzn. nocnik był w domu juz jakiś czas,wieczorem po kompieli stawiałam nocnik i mówiłam synku tu jest twój nocniczek tu robi sie i td........ szybko mu sie to nudziło , ale nigdy nie zmuszałam go siedział na nocniku dopuki coś zrobi, tylko gdy chce siusiu to powinien iść na nocnik

Ja sadzam corke na nocnik od kkiedy skonczyla 8miesiecy, codziennie raz albo dwa zrobi siusiu a ja glosno sie ciesze i bije brawo, ona jest z siebie taka dumna:) Wiem ze siusiu robi tak przypadkiem i choc ma 14 miesiecy nie potrafi zakomunikowac ze jej sie chce ale przynajmniej wie do czego sluzy nocnik... czekam kiedy mnie zaskoczy i zawola sama:) Moim zdaniem im wczesniej tym lepiej dziecko sie oswaja i przyzwyczaja do nocnika:)

Gość shfh
nie wiem co to za pediatra ;/ poczekaj przynajmniej do 18 msc a narazie niech sie nim bawi i przyzwyczaja do niego co jakis czas tylko mu przypomnij ze tu sie robi siusiu i kupke ,