Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FITnesisKA

jak oszczędzać prąd??

Polecane posty

Gość gość
Tak warto kupować takie sprzęty no i zmiana oświetlenia na LEDy activejet też dużo daje zaoszczędzić

Gość gość
oszczędzanie prądu wcale nie jest takie trudne. To kwestia odpowiednich nawyków, gaszenia światła (tak w ogóle to warto kupić energooszczędne ledy activejet), wyłączania z gniazdek wspomnianych ładowarek itd.

Gość Bartłomiej Bart
Jak ktoś napisał - oszczędzanie prądu to kwestia przede wszystkim mądrych nawyków. Ale te powtarzane farmazony typu "wyłączaj światło jak wychodzisz z pokoju" można sobie włożyć między bajki, bo wszystko zależy od instalacji i np. rodzaju żarówki. Wszystko jest szczegółowo opisane na http://oszczedzanie-pradu.pl plus widziałem kilka artykułów, w których mają dosłownie checklistę co można poprawić i mieć efekt już w przyszłym miesiącu :)

Gość kingawww1
na poczatek polecam ci sprawdzenie aktualnej umowy. byc moze jak wiele osob masz przestarzale oferty. ja polecam poprownanie np do oferty firmy Axpo - moim zdaniem sa najlepsi i sama z nich korzystam, wiec to moze byc dla Ciebie dobry punkt odniesienia. byc moze sama zmiana dystrybutora zaowocuje znacznymi oszczednosciami :)

Gość gość
Ja na przyklad jakos nie ograniczywalem zuzycie pradu, sasiad polecil mi urzadzenie które samo oszczedza i swietnie sie spisuje Przylaczam link na oficjalna stronę

Gość gość
ile byś nie oszczędzał, gasił żarówki, wyciągał ładowarki z kontaktu to i tak marnie zaoszczędzisz. Popatrzcie na rachunki. Ile płacicie za zużycie, a ile za taryfy, przepływy, opłaty eksploatacyjne, abonamenty itd.......

Gość gość
Zgadzam sie natomiast jest urzadzenie ktore reguluje moc bierną przydatną i sam oszczedzam i to dosyc sporo

Gość gość
gość dziś ile zaoszczędzisz? 5zł? a ile kosztuje urządzenie? sprawdzcie jakie abonamenty płacicie w rachunku i za przesyły aile rzeczywiście za zużycie prądu. masakra.

Gość gość
Najlepiej zakup żarówki ledowe activejet, a jeśli wieczorem masz tańszy prąd to staraj się wtedy np. włączać pralkę i inne rzeczy.

Gość gość
Też szukam sposobów na oszczędzanie, dużo o tym czytam i wczoraj trafiłem przez przypadek na ofertę activejeta, wymiana oświetlenia to niezły pomysł

Gość gość
Trzeba przyznać że sporo osób teraz zaczęło zwracać uwagę na klasy energetyczne jeśli chodzi o sprzęt agd.Tak samo jak i wymiana oświetlenia na bardziej energooszczędne jak te właśnie activejeta ledy

Gość gość
Najlepsze oszczędności, zamiast komputera jakiś laptop Mac mini czy tablet, ja po zakupie smartphone miałem najmniejszy rachunek w życiu. Żarówki Led. Granie na konsoli zamiast PC. I wszystko.

Gość gość
Wiadomo, nie zostawiać wszędzie świateł oświeconych, komputerów, telefonów ładujących się niepotrzebnie itd. U nas w oszczędności pomogła też zmiana dostawcy energii - https://lumipge.pl/Poznaj-Lumi/proces Lepsza stawka po prostu :)