Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

pytanie kulinarne:)

Polecane posty

dalo by rade ugotowac steki z lopatki wieprzowej w winie i smietanie? tzn myslalam o tym zeby je podsmazyc, dodac wino i smietane i moze jeszcze grzyby suszone.... moze to sie tak piec godzine az mieso zmieknie? czy raczej najpierw piec w sosie wlasnym a potem dopiero dodac wino i smietane?

Gość fmrpgmrmgp
ta smietana mi jakos nie pasuje ale nie jestem ekspertka. Wydaje mi sie ze smietana moze sie zwazyc. Ewentualnie dodaj ja na samym koncu

Gość bukaaa
A może zamiast grzybów suszonych daj świeże? W końcu sezon grzybowy w pełni.

no ja tak zawsze przysmazam na poczatku. mieszkalam w DE 2 lata o ile pamietasz i kurki byly w kazdym supermarkecie, fajnie, bo ja uwielbiam kurki.... mmmm... tu tez sa rozne pieczarki te zwykle brazowe, grzyby oyster i inne mieszanki, rozowe, zotle, biale, no ale to nie sa lesne grzyby... juz wole moje polskie suszone :)

z tego co pamietam to byly tez swieze podgrzybki, drozsze od kurek no ale zawsze byl ten wybor, zdaje sie ze z ukrainy :) zreszta w niemczech jest lepsze tez i mieso. ja musze sobie radzic tutaj zeby zwykle marketowe mieso jakos smakowalo.

juzek --> dzisiaj mnie cos wzielo... zrobilam pasztet z watrobki ze smietana (dlatego pomysl zeby reszte wykorzystac do sosu:), wczoraj zrobilam ciasto z pianka i truskawkami wiec dzisiaj bedzie obiad 3 daniowy jak nigdy, jak na domowa zone przystalo!