Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gusiaczek234

wyjechać czy nie wyjechać.l.. :( Jedna wielka kropka i znak zapytania

Polecane posty

Gość hamak z bananem
a ty sam podjebales imie od hiltera, a teraz na kogos ##psioczysz'' :O

ADOLF HITLER NAPISAL: .....mayor of london..... normalnie powalasz na kolana %-) ODP. Ale to chyba nie jest tragiczne. "Ten kraj jest pozbawiony wszelkich zasad. Syf, brud, znieczulica. Nie czuje sie tutaj pod zadnym wzgledem bezpiecznie." cos takiego bo w pl to normalnie sielanka ODP. Pisalam na zadane mi pytanie, czyli co mi sue tutaj nie podoba. wogule zyjesz w londynie jednym z 3najniebezpieczniejszych miejsc w uk brawo nast sprawa jest taka ze to kraina Kuby Rozpruwacza, Piratow etc tu od zawsze tak bylo kraina oszustow , wyzyskiwaczy plantatorow etc uwiez mi ten caly mix ma SENS "Mlodziez, to kompletne dno. Dzis na przyklad bylam z synem w kinie. Nie rozumiem jak grupka mlodych ludzi moze przyjsc do kina i smiac sie w glos, rozmawiac przez caly czas trwania filmu" cos podobnego jestem zniesmaczony.. buehehehehehehh z kad ty sie urwalas ? napewno z kads gdzie nie bylo kina ODP. Do kina chodze przynajmniej raz na 2 tygodnie, czasami czesciej i w niektorych dzielnicach centralnego Londynu tego nie ma. Wczoraj akurat bylismy w kinie w strefie drugiej polnocnego Londynu. Nie moglismy w spokoju obejrzec filmu, a na sali bylo zaledwie 20 osob. "Niby powinnam sie czuc z tym dobrze ale nie czuje sie. Dlaczego? Poniewaz sa to ludzie, na ktorych widok mam zamiar ukryc sie gdzies, zaslonic, udac, ze nie rozumiem co mowia... Nie wiem, po prostu zle im patrzy z oczu. " jak masz paranoje to skontaktuj sie ze specjalista zle im patrzy z oczu nie no masakra napewno nie jestes z wiekszego miasta .. ODP. Pochodze z duzego miasta. Nie mam paranoi. Wiekszosc osob na pewno zrozumie co mialam na mysli piszac o spoleczenstwie polskim w UK. "Ludzie rzucaja smieci na ulice (gdziekolwiek), mimo ze pare krokow dalej jest kosz na smieci. Pluja na ulice bez wstydu" no tak w pl to sami szoruja chodniki przed blokami mieszkancy p 5rano zeby wstydu nie bylo jak ktos na dzielnie zawita tutaj mam dla ciebie kawalek nt sielanki w pl http://www.youtube.com/watch?v=zNev4yAuibc ODP. Jeszcze raz powtorze: pisalam na temat co mnie oburza/nie podoba mi sie w UK. i myslisz mayor ze w USA bedzie ci lepiej skoro tutaj czujesz sie zagoniona i zastraszona bojac sie nawet rodakow ? Pieknie psioczysz na uk ale mowisz ze trzyma cie tu fajna praca to co ty bys chciala ? e ehheheeh nastepna bujajaca w oblokach.. by chciala fajana prace za dobre pieniadze tani dom w dobrej dzielnicy i do tego jeszcze nie wiem zostac corka krola nafty albo dostac czek na fajw miljon mani od nieznanej prababci ODP. Nie psiocze na UK. Nie narzekam. Nie lubie UK, nie akceptuje tego syfu tutaj ale toleruje, bo tu mieszkam i musze tolerowac. Zostalam zapytana o to, co mi sie nie podoba w UK. Nie umiesz czytac ze zrozumieniem.

Gość Mlody jestes i do tego
Pisac poprawnie w jezyku polskim nie potrafisz. Takim jak ty, Adolf, ktorzy na edukacje pluli, to UK sie podoba. Zaczniesz byc uczciwie pracujacym i PLACACYM podatki obywatelem UK, bez mozliwosci uzyskania benefitow, doplat do czynszu, domkow za darmo, to zmienisz zdanie. Ale UK juz niedlugo padnie. Zaden budzet panstwa nie wytrzyma dlugo takiej liczy darmozjadow, ktorzy sa nimi z pokolenia na pokolenie i jeszcze dojezdzaja nowi, co ledwo staneli na plycie lotniska, nie popracowalo, wplacajac stosowone podatki na rzecz danego panstwa, a juz pytaja" co mnie sie nalezy". I ciagna roznej masci lenie, cwaniaki, dziwki, zlodzieje, mechanicy samochodowi, samotne mamuski, mamuski z downami i innymi kalekam,z zamiarem dostac domek za darmo i benefity. A potem ta cala cholota sie oburza dlaczego karetka nie przyjezdza jak ktos ma wypadek? Albo czemu oddzial szpitala zamykaja? Albo dlaczego straz pozarna nie przyjedzie gasic pozar, jak ci sie dom ( nawet ten socjalny) zacznie palic? Albo dlaczego sa dziurawe drogi, albo male emerytury, czy renty. Dlaczego nie ma przedszkoli? Ja im dluzej mieszkam w uk to zaczynam rozumiec dlaczego panstwo polskie traktuje obywatela od samego poczatku jak przestepce. Jezeli nie jestes to udowodnij, mowic to ty mozesz wszystko. Obywatelowi sie nie wierzy, bo z jakiej racji ma sie wierzyc? Tylko dlatego, ze tak mowi? Tylko dlatego, ze "zaszczycil" swoja osoba ten swiat? Zgadzam sie z Mayor z wiekszoscia Polakow, ktorych tu spotykam w zyciu nie zaszczycilabym w Polsce nawet spojrzeniem, a co dopiero z nimi rozmawiac.malo tego, widzialam rozne menty, ale ja sie nie spodziewalam nawet, ze taka tego ilosc siedzi w Polsce. I sa oni nie tylko w Londynie, ale w calym UK. Adolf twoje bledy ortograficzne i sposob pisania swiadczy o tym, ze wlasnie jestes jednym z takich mentow-cwaniaczkow, co to w Polsce nic nie chcial robic, ale mial wielkie marzenia. Brudne ulice i syfiaste klatki schodowe, hordy arabow, cyganow i mlodocianych bandziorow ci nie przeszkadza, bo z takiego syfu pochodzisz i to twoje klimaty.iPhone, tak sie to pisze poprawnie, jest tylko mala pierdolka i nie swiadczy o wysokim statusie w UK, jedynie na tej twojej wiosce, z ktorej pochodzisz to moze robic wrazenie. Ale czlowieku, oszukujesz samego siebie i w ktorym momencie sobie to uswiadomisz. Np jak bedziesz miec rodzine z dziecmi, opcja zabawy dla twoich dzieci, to zabawa na ulicy, bo do najblizszego placu zabaw trzeba dojechac samochodem. Bedziesz placic kredyt hipoteczny za dom, wszystkie oplaty jak nalezy, a do benefitow sie nie bedziesz kwalifikowal, zmienisz zdanie. Zrozumiesz o co nam chodzi. Pieniadze, ktore zarabiasz, tylko troche tuszuja to co widzisz. I o zadnej wdziecznosci wobec UK nie moze byc mowy. Jak myslisz,Adolf dalej wierzysz w okragly stol i te inne bzdury o milosiernym Zachodzie, co to chcial nas tak bez zadnego powodu pomoc nam wyzwolic od komunizmu? Jestes zmuszony mieszkac i pracowac UK a nie w swoim, gdzie sie urodziles, dlatego ze przez lata rzady i biznesy Europy Zachodniej placily lapowki, zebys byl tania sila robocza Brytyjczyka, Niemca, Wlocha itd. To ze nie stac cie bylo w Polsce na iPhona albo wyjazd na wakacje, to po czesci twoja wina, wybierales cwaniakow to rzadu, albo samorzadu, pozwalales na rozne kanciarstwa w kolo siebie ( np lewa rente ciotka sobie zalawila, a ty to przrmilczales), albo sam robiles przekrety ( lewe zwolnienia, praca na czarno). No i miej pretensje do siebie, ze w Polsce takie bagno jest. Jak sie pozwala na patologie to ona sie z czasem rozrasta i dotyka tego, co na nia pozwolil. To tak jak w tej opowiesci o kadzi z winem, kazdy do kadzi z winem ,leje wode, ale chce wyciagnac wino. A najgorsze jest to, ze zasralismy swoj wlasny kraj, a teraz dokladamy ( i to dosc mocno) swoja cegielke, do zasrywania innych krajow. UK to czysta patologia, gdzie wszystko zalatwiane jest w "bialych rekawiczkach", a my do tego dokladamy swoje wlasne metody...

Gość yguooyg
NIe wiem jak jest w UK, ale jesli bardzo chcesz to jedz. Chociaz teraz to i tak wszedzie jest kryzys.

Gość Europa nie jest taka zla
:D Najgorszy kraj na swiecie to USA! :O Mieszkalam tam kilka lat i nigdy wiecej! Tak glupich, plytkich i beznadziejnych ludzi nie spotkacie nawet w dzielnicach councilowskich w UK :D:D:D Patologia brytyjska to maly pikus do amerykanskiej :D Nawet duze, "porzadne" ;-) miasta w USA sa zalane przez latynosow, czarnych i cala ta mieszanke egzotyczna, ktora kradnie, rabuje i oczywicie nie pracuje. Dno! USA to skonczony kraj! Stara, poczciwa Europa jest o wiele lepszym miejscem do zycia - a mam porownianie.

Gość adolf hitler ostatnie starcie
mialem dla ciebie wielka odp ale dostalem bana za zalozenie tematu o zonie dla znajomego ? chyba za to ? i sie skasowala no i w sumie moge ci odp w skrocie nie ja na szkole plulem a ona na mnie wiec teraz koncze edukacje w bardziej cywilizowanym klimacie budzet nie padnie bo emigranci robia za czarnuchow i spadaja do domu i generalnie brud i syf jest wszedzie w pl , ja sie bawilem pod trzepakiem i bylo super ;-) mrowki sie palilo przez kawalek butelki :-D z tymi bandziorami dorastalem w podstawowce liceum i na polibudzie wiec nie straszni mi oni ;-) i na zakonczenie skoro nie podoba ci sie pl ani uk to gdzie ci sie podoba ? czy to tylko takie gdybanie pani gdybalskiej ?

Gość khkjkj
Europa nie jest taka zla - brednie opowiadasz. Pewnie sama/sam nalezales do tej holoty i musiales mieszkac wsrod czarnych i latynosow. Nic dziwnego, jesli sie tu sprzata lub robi inne prace za najnizsza krajowa to masz takie wspomnienia. Trzeba miec dobrze platna prace i mieszkac w bogatej dzielnicy, na ktora murzynow, latynosow i white trash nie stac, wtedy mozna sobie wygodnie zyc i docenia sie mozliwosci jakie daja USA.

Do Młody jesteś i do tego , " matki downow" ??? Wypraszam sobie mówić o moim synku down, to po pierwsze, po drugie mój syn sie tu urodził i ma Brytyjskie obywatelstwo, ja płace tu podatki od 18 lat, wiec myśle ze benefity które mój syn dostaje jak najbardziej mu sie należą.

Gość Europa nie jest taka zla
[zgłoś do usunięcia]khkjkj "Europa nie jest taka zla - brednie opowiadasz. Pewnie sama/sam nalezales do tej holoty i musiales mieszkac wsrod czarnych i latynosow. Nic dziwnego, jesli sie tu sprzata lub robi inne prace za najnizsza krajowa to masz takie wspomnienia." Nie musze mieszkac wsrod czarnych czy latynosow aby wiedziec co sie dzieje wokol mnie. Duze miasta juz dzis w wiekszosc zamieszkane sa przez ludnosc latynoska i czarnoskorych. I zmartwie cie - nie sprztalam i nie robilam zadnej pracy za najnizsza krajowa (jak to ujelas/es) "Trzeba miec dobrze platna prace i mieszkac w bogatej dzielnicy, na ktora murzynow, latynosow i white trash nie stac, wtedy mozna sobie wygodnie zyc i docenia sie mozliwosci jakie daja USA." Mialam dobrze platna prace i mieszkalam w bogatej dzielnicy, zylam sobie wygodnie. Ale mi sie USA nie podoba! Nie chce tam mieszkac i na szczecie juz nie bede! A mozliwosci? Jakiez to daje USA jakich nie mam w Europie? :D Moj maz jest z pochodzenia Francuzem. Zawsze kiedy odwiedzalismy Francje az mnie serce sciskalo przy powrocie do Stanow. I w koncu sie udalo - mieszkamy we Francji, w Europie i jest fantastycznie! USA przy Europie to jak ubrany w markowe ciuchy pacholek na salonach :D

Przeczytalam jeszcze raz co masz do powiedzenia i nie wiem skad masz takie wiadomosci ze pogotowie nie przyjezdza, czy straz pozarna czy ze przedszkoli nie ma, jakies dziwy to sa, tu pogotowie przyjezdza bardzo szybko, policji do wypadku jest wiecej niz trzeba ,straz pozarna tez nie zawodzi , a przedszkoli jest tu od cholery.

mayor --> przegladalam twoje fotki ze stanow, i rzeczywiscie robia wrazenie, widac od razu ze to inny kontynent, strasznie "ucywilizowany" :) no i zawsze tam jest slonecznie :P ogolnie podoba mi sie :) ale wiesz co mi sie podoba w europie? ze gdzie sie ruszysz to masz historie, wlochy, hiszpania, czechy, uk, bulgaria, portugalia, niemcy, szewcja, polska.. setki robiacych wrazenie architektura i bogactwem kosciolow, starozytne budowle rzymskie, srednioweczne zamki.. i mozna tak wymieniac w nieskonczonosc. europa daje tyle mozliwosci.. czego nie doswiadczysz w usa - bo ci sie po prostu znudzi, bo gdzie sie nie ruszysz to w gruncie rzeczy to samo panstwo na przestrzeni tysiacy mil wzdluz i wszez.. ciesze sie ze jestem europejka i moge doswiadczac europy na codzien:)

ZDZ ------> :) 🖐️ Nie jest tak jak myslisz. Co stan to inna pogoda, kultura, dialekt jezykowy. Nie podoba Ci sie w brudnym, nie ciekawym Michigan, zawsze mozesz pojechac do kosmopolitycznego New York. Masz dosc deszczowego Bostonu? Zawsze mozesz wybrac sie do slonecznej Californii. Masz dosc upalnego, zakurzonego Texasu? Wybierz sie do Seattle...i tak bym mogla wymieniac jeszcze sto razy. Stany to tez ciekawa historia (mimo, iz kraj do najstarszych nie nalezy ;) ). Mowie Ci, co stan to inna architektura, inni ludzie, inna mentalnosc. Do Europy zawsze mozna wrocic. New York czy Seattle (jak i inne) niemal granicza z Canada, takze mozna sie wybrac na ciekawe wycieczki do innego kraju. Stany sa okay. :)

Gość żyjąca wspomnieniami
czy rzeczywiście retaz jest az tak nieciekawie,trudno i źle w Anglii ? może kryzys spowodował trudne czasy ale ja pamiętam zupełnie co innego, nie przypominam sobie dyskryminacji, trudnosci ze znalezieniem pracy mozliwości pozwolenia sobie na zycie na normalnym zwyczajnym poziomie, nie martwiąc się jak przezyć do następnej wypłaty