Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kseniaaaaa

Czy poród bardzo boli ?

Polecane posty

Gość Wiki098
Boli i to bardzo...ale jesli nie bedziesz miała boli krzyżowych to dasz radę bo one są najgorsze.

Gość 6519651988789
nie kuzwa, nie boli tylko laskocze, az sie smiejesz do lez

Pierwszy poród, trauma, bolało, personel niezbyt miły, ja przerażona, na nieświadomce, w ogóle nie zdawałam sobie sprawy co się ze mną dzieje. Trudne przeżycie. Ale nie wspominam teraz tego źle. W lutym będę rodzić drugie dziecko i podejdę do tego porodu inaczej, myślę. Jeżeli trafisz na dobrych lekarzy i położne, którzy zechcą poświęcić ci trochę czasu i będę informować cie na bieżąco co się dzieje, to naprawdę zniesiesz ten ból i będziesz dobrze wspominać kiedyś.

Gość izunia26
Nie ukrywam, że to co piszecie jest nieco przerażające....ja niebawem będę rodziła i mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle. Koleżance urodził się zdrowy synek a i poród przebiegł ok. Zachwalała żel położniczy gynotal, podobno jest niezły,sama go zastosuje. Nie chce żeby poród śnił mi się potem po nocach....

Gość mateczka85
gdzieś wyczytałam, że w czasie ciąży, szczególnie ostatnie 3 m-ce, trzeba dużo chodzić na spacery, ile się tylko da, podobno bardzo ułatwia to poród. zastosowałam się do tej porady i pierwszy poród miałam znośny, 5 godzin, trochę bolało, ale nie jakoś bardzo. przy drugim trwało mniej niż 3 godziny i prawie bez bólu, mogłabym od razu urodzić jeszcze dwójkę :D polecam długie codzienne! spacery :)

Gość gość
W czasie porodu wreszcie kobiety moga sie przekonac jak cierpi meżczyzna gdy sie przeziębi...