Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kar.ol.in

napad duszności - utrata przytomności - ciąża.

Polecane posty

Gość kar.ol.in

Witam, szukam juz pomocy na internecie, chociazby jakiejś wskazówki gdzie sie udać i co robić... jestem w 19 tygodniu ciąży. Od poczatku borykałam się z problemami (krwawienia, niedobor progesteronu). Na szczescie wszystko wrocilo do normy az do 16 tygodnia ciazy. Od 3 tygodni przechodze istny horror :( Poczatkowo - myslalam zwykle przeziebienie, leczenie w domu potem wizyta u lekarza internisty - dostalam skierowanie do pulmonologa. Tam zapisane leki na astme bez jakichkolwiek badan ! Zglosilam sie wiec prywatnie do innego pulmonologa tam zapisano mi duomox (uznano ze grypa, ale brak jakis nalecialosci na plucach). Po tygodniowym leczeniu duomoxem nic sie nie poprawilo jest coraz gorzej. Kaszel jest juz nie tylko duszacy w sensie uciazliwy i suchy ale dzis doprowadzil nawet do pelnej utraty przytomnosci z powodu niemoznosci zaczerpniecia powietrza. Podczas kaszlenia czuje jakby kurczenie sie w dole gardla uniemozliwiajace nawet przelkniecie sliny, nie mowiac juz o zaczerpnieciu powietrza. Zwykle po chwili ustepowalo - dzis rano na czworaka staralam sie dojsc do telefonu by wezwac kogos na pomoc, niestety zabraklo mi juz sil i zemdlalam uderzajac sie wglowe. Po odzyskaniu przytomnosci - pojechalam do lekarza. Okazalo sie ze mam silne skoki cisnienia (187/123, 144/115!! a akcja serca dochodzi do 180). Nie wiem juz co robic. Po ekg, po badaniach 3 roznych lekarzy w roznych miejscach uznalo ze DUSZE sie bo sie stresuje ciaza (co nie jest prawda) i ze to przeziebienie i mam leczyc sie cebula. POMOCY. :( bylam juz w sumie u 7 specjalistow.

Gość kar.ol.in
acha dodam ze podczas tych napadow dusznosci (bo to jest chwilka kaszlu, dwa trzy kaszlniecia a potem duszenie sie) nie odchrzakam zadnej wydzieliny ale czuje dodatkowo bol w klatce piersiowej. Naprawde sie boje bo czesto jestem sama w domu i boje sie ze wkoncu sie udusze... a lekarze to ignoruja mowiac ze tak sie zdarza, taki kaszel zostaje po przeziebieniu albo ze si stresuje ciaza....:(::(

Gość D.BillI
znajdź informację o krztuścu i zobacz, czy to może nie to?

Gość Dziwny przypadek
A może przebadaj się w kierunku gruźlicy bo ona ma objawy podobne do przeziębienia i duszacy kaszel

Gość kar.ol.in
byłam badana.... nie mam niczego wirusowego czy bakteryjnego... gruźlicy tez nie...

Gość Dziwny przypadek
A przed ciąża też tak miałaś