Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chuda255

Pomóżcie

Polecane posty

Dot. reklamacji. Oddałam w sobotę buty do reklamacji bo podeszwa pękła i pani w sklepie stwierdziła, że podeszwa nie wchodzi w reklamacje bo to jest część która się zużywa. Że jedynie może przyjąć buty tylko dlatego że podeszwa była odklejona w dwóch miejscach. I mam takie pytanie. Bo ponieważ pani nie wypisała żadnej karty reklamacyjnej ani nie zapytała czy ma być gotówka czy naprawa obuwia bądź nowa para tylko powiedziała, że buty będą gotowe wcześniej niż 14 dni (bo tyle przewiduje reklamacja) i właśnie dlatego mam powody sądzić iż buty będą oddane do szewca a nie do firmy produkującej te buty. Co mogę w tej sytuacji zrobić?? O co zapytać przy odbiorze obuwia?

Jak to były chińskie buty, to się chyba nie spodziewasz że je wyślą do producenta do Chin żeby naprawił? :o Poza tym sprzedawca nie ma obowiązku odsyłać do producenta, może naprawiać we własnym zakresie, a ew. potem producenta obciążyć kosztami. A pęknięta podeszwa wchodzi w zakres reklamacji, jak najbardziej. Nawet jak Ci w cyckonoszu drut wyskoczy to można reklamować i muszą uznać :) Poza tym powinnaś była upomnieć się o kwitek do reklamacji, bo jak potem odbierzesz? Powie Ci że nic takiego miejsca nie miało i sio...