Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monia_aa

szyjka macicy,21 tydzien,3 cm

Polecane posty

witam. Dziś byłam na wizycie,jutro zaczynam 21 tydzień ciąży a moja szyjka ma 3 cm. Czyli jest za krótka. Lekarz zapisał mi nospe,luteine i asmag b. Była któraś z Was w podobnej sytuacji???

Gość mnóstwo kobiet było i w gorsze
j sytuacji najwyżej lekarz założy Ci krążek najważniejsze ,że sytuacja jest pod kontrolą

Gość mnóstwo kobiet było i w gorsze
ale przecież nie z powodu skracającej się szyjki macicy

Gość to jeszcze nie dramat...
ja w 23 tygdniu mialam 1,8 cm i lekarz kazal mi sie oszczedzac ale nie mialam nakazu lezenia non stop. Luteina, nospa i magnez nie spowoduja nieskracania sie szyjki są raczej na skurcze jezeli je masz bo nic o tym nie piszesz. Co powiedzial Ci lekarz? Tak naprawde mniej wazna jest dlugosc a wytrzymalosc szyjki, czy sie rozwiera? mi sie juz do porodu nieznacznie tylko skrocila a urodzilam w 41 tc.

moja byla krotsza na tym etapie. lekarz bedzie ja kontrolowal co wizyta bo czasami dalej sie skraca ( jak np sa skurcze) a czasami ( jak u mnie) nie. oszczedzalam sie,duzo lezalam,bralam leki i szyjka dotrwala do konca.

ja skurczów nie miałam,bynajmniej nic nie czułam. Dodatkowo 1.10 mamy nasz ślub. Mam nadzieje,że będzie dobrze.