Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marry Janne

Czy katolicy sa chrzescijanami????????????

Polecane posty

Zachowuja sie zupelnie inaczej niz chrzescijanie. w coś innego, uznają Maryję, której nie uważali pierwsi chrześciajnie. Robią msze, których u chrześcijan prawdziwych nigdy nie było. Robią przeistoczenia (a w zasadzie wmawiają sobie, że się przeistacza), czczą obrazy, co dla chrześcijan zawsze było zgodnie z Bożymi przykazaniami bałwochwalstwem. U pierwszych chrześcijan jedynym pośrednikiem do Boga był i jest Jezus, który woła wszystkich: "chodźcie do mnie", a katolicy robiąc całą plejadę pośredników, którzy muszą uprosić Jezusa, czynią z niego jakiegoś tyrana. Zwierzchnikiem chrześcijan był zawsze tylko Jezus, a Pocieszycielem i Przewodnikiem duchowym tylko Duch Święty. Katolicy nie uznaja tego i wymyślają sobie ludzkie przewodnictwo papieża. Chrześcijanie zanurzaja ludzi do wody pod warunkiem, że uwierzyli w Ewangelie Jezusa, a katolicy kropią niczego nie świadome niemowlaki, zapisując ich wbrew ich woli do swego kościoła na siłę. Czy katolicy są chrześcijanami, skoro tak bardzo się różnią od pierwszych chrześcijan wiarą, sercem i zachowaniem?

chwała Bogu, że otwiera oczy Polakom na to co dzieje się w KK. Tylko SŁowo Boże. Tylko Jezus. Tylko Jego łaska.

Gość Ooooooooooox
Kazdy wierzy w to co chce xxx A tak naprawde to jest keden Bog do ktorego prowadza wszystkie religie xxx

Chrześcijanie uważają Biblię za natchnione Słowo Boże, które zawiera absolutną prawdę ijest pożyteczne do nauczania ikarcenia ludzi (Jn 17:17; 2Tm 3:16; 2Pt 1:21)

Biblia nie podziela modnego poglądu, jakoby było wiele uznawanych przez Boga możliwości oddawania Mu czci. WEfezjan 4:5 czytamy, że jest „jeden Pan, jedna wiara. Jezus oświadczył: „Ciasna jest brama iwąska droga prowadząca do życia iniewielu jest tych, którzy ją znajdują. „Nie każdy, kto do mnie mówi: Panie, Panie, wejdzie do królestwa niebios, lecz tylko ten, kto wykonuje wolę mego Ojca, który jest wniebiosach (Mat. 7:13, 14, 21; zob.też 1Kor. 1:10).

Smutną mam twarz, mozesz sie z tym nie zgodzić, ale Jezus jest Synem Bozym:) nie Bogiem...Pozatym , gdybym nie uznawala Jezusa, moja wiara bylaby bez sensu....

Mam napisac to samo? Że świadkowie nie są chrześcijanami bo nie uznają Jezusa za Boga? czujesz sie urazona tym? ale prosze Cie przeanalizuj wspolczesne chrzescijanstwo....

Mam co zrobić? Przeanalizować chrześcijaństwo? :D Ty wiesz do kogo to napisałaś :D Moja wiedza na ten tema jest wystarczająca. Moze przeanalizujemy fałszywe nauczanie twojej organizacji?

na jakiej podstawie uwazasz , ze Jezus jest Bogiem? konkrety?

Moze przeanalizujemy fałszywe nauczanie twojej organizacji? Trzymam sie tego czego uczy Biblia:) jesli jest z gruntu falszywa to nie ma o czym rozmawiac....Wyczuwam lekka zarozumialosc z twojej strony, oczywiscie bez urazy:) bo ja takze posiadam wiedze i podobnie jak ty, mam prawo sie tu wypowiedziec...

wybaczcie ze sie wtrace ale Biblia takze mowi ze Jezus jest Bogiem.. nie wiem wiec skad te wasze wahania.. tez zawsze myslalam ze Jezus to tylko syn Bozy dopoki mi ksiadz nie uswiadomil ze jest inaczej

otulona te dziewczyny to fanatyczki nie warto z nimi rozmawiac na takie tamty bo zaraz zamiast myslac glowa beda wklejac fragmenty z pisma swietego.. i caly temat bedzie tak wygladal..

nie ma dowodow na istnienie Jezusa i Maryi? a objawienia? ludzie ktorzy widzieli? to sie nie liczy? a objawienia w Fatimie? nic Wam to nie mowi? a stygmaty? dajcie spokoj, dowodow jest mnostwo

Dużo akurat wiecie na mój temat :D mozecie sobie dopowiadać co tam chcecie, widać dyskusja na poziomie to nie dla każdego. Grunt,że Wy mądrzejsze :) i bardziej merytoryczne w dyskusji jak widzę