Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna mamuśka

kojec dla 9 mc dziecka

Polecane posty

Gość taka jedna mamuśka

Bardzo proszę o radę, mam 9 mc dziecko które niestety nie chce spać w drewnianym łóżeczku gdyż śpiąc kręci się i uderza o szczebelki no i zaraz sie wybudza. Póki co śpi z nami w łóżku chociaż nie ukrywam że mało wygodnie zaczyna się już robić no i w dzień boję się żeby nie spadł z tego łóżka. Mam więc pytanie czy któraś z mam używa dla swojego dziecka kojec do spania ? jeśli tak to jaki ? czy o wymiarach tradycyjnego łóżeczka czy może w kształcie kwadrata ? nie wiem który lepszy. Bardzo proszę o radę

Moja corka tak od 4tego do 9tego miesiaca spala w kojcu HUCK ale o wymiarach normalnego lozeczka potem wymienilam na drewniane duze lozeczko z ktorego potem robi sie zwykle lozko, suprer polecam. Kojec w kwadracie jest maly wydaje mi sie ze dla takiego dziecka za maly.

Gość cure
Słyszałam, że dla dziecka zdrowsze jest drewniane łóżeczko, nawet, jak troszkę się w nim poobija :) Moja córka na początku, jak zaczęła już wierzgać przez sen, to też wybudzała się , przez uderzanie szczebelki, ale już się przyzwyczaiła. :) Koleżanki syn od urodzenia śpi w kojcu i cały już podziurawił :) ale to ogólnie straszny łobuz. Ja mam kojec, ale Mała tylko się w nim bawi, w życiu tam nie zaśnie. :)

Gość taka jedna mamuśka
fajna mama a możesz dać jakiegoś linka jak takie łóżeczko wygląda bo nie bardzo kojarzę ? Z góry dziękuje

Gość taka jedna mamuśka
no własnie tradycyjne łóżeczko jest stabilniejsze ale moje dzieci (ani to małe ani to starsze) nie chcą i nie chciały w nim spać. Starsza córka szybko dostała swoje łóżko no a teraz z synkiem nie wiem co robić W przyszłości chciałam im kupić łóżko piętrowe więc bez sensu byłoby dla niego kupować znowu pojedyńcze spanie. Dlatego myślałam o jakiś kojco łóżeczku

Gość zdrowsze jest gdy dziecko fakt
ycznie zaczyna z niego KORZYSTAĆ czyli podnosić się trzymając za szczebelki itp. my, specjalnie kupiliśmy łóżeczko turystyczne też HAUCK, bo synek był wyjątkowo ruchliwy jeszcze zanim zaczął raczkować czy chodzić;) gdy zaczął się podnosić zmieniliśmy na łóżeczko drewniane materacyk w turystycznym był przełożony z drewnianego;)

Gość gość
Ja również słyszałam że te kojce są raczej dobre w nagłych sytuacjach wyjazdu gdzie dziecko śpi sporadycznie Do codziennego użytku raczej się nie nadają również słyszałam że są nie zdrowe takteż sama nazwa wskazuje turystyczne :) ale decyzja nalezy do mamy :)

Ja mam i łóżeczko drewniane i kojec ( kwadratowy ). Na codzien syn spi w łóżeczku. Jeśli dziecko się obija to wystarczy przywiązać specjalne ochraniacze i po sprawie. Kojca używamy do zabawy, a do snu tylko na wyjazdach. Któraś napisała, że kwadratowy kojec jest za mały dla 9 msc dziecka. Chyba żartujesz dziewczyno! Jest praktycznie dwa razy większy od tradycyjnego łóżeczka.

A nie prościej opatulić łóżeczko w środku miękkim otulaczem? Nie wiem, czy to się dokładnei nazywa "otulacz', ale chodzi mi o takie miękkie jakby ścianki. Ja mam akurat coś na kształt węża, jaki uszyła moja mama i wypchała zawartością większej poduszki. Mam to w środku na okolo łóżeczka i wiem, że cynek np. główką nie uderzy w szczebelki.

Gość taka jedna mamuśka
Bardzo dziękuję za rady chyba jednak faktycznie spróbuję z ochraniaczami na łóżeczko