Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanieeeeeee11111

Wesele ile do koperty? Pomóżcie...

Polecane posty

Gość pytanieeeeeee11111

Pewnie był już taki temat, ale mam pytanie. Otóż idziemy (Czyli Ja. mąż i dwójka dzieci) w sobotę na wesele kuzyna mojego męża. I odwieczny problem ile dać kasy do koperty? Wesele jest na jakiejś wiosce typu świetlica, wszystko z tego co wiem szykują sami. Tylko że 4 lata temu brali kameralny ślub cywilny i wtedy dostali od nas 300 zł i mąż jeszcze kamerował całą uroczystość i później składał film zajmuję się tym dorywczo. Więc ile teraz mamy dać?

Gość efnkfjrei
400-500zl mniej nie wypada. Mnie tak dawali. Wszystko jeszcze zalezy od Waszej sytuacji materialnej bo jesli jestescie biedni to nawet gdy dacie mniej to nie bedzie gafy. Gdybyscie szli sami to inaczej ale jednak sa to 4 osoby. U nas dwie osoby najmniej dawaly 500 z tym ze ja mialam w reastauracji i wesele bylo dosc kosztowne bo mielismy duzo nowosci.

Gość pytanieeeeeee11111
Jakieś propozycje

Gość rerttrrr
ale też tak bez sensu dawać dwa prezenty( i śub cywilny i kościelny), sama nie wiem co bym na Waszym miejscu dala, coś na pewno trzeba ale czy szalec z kasą?

Gość pytanieeeeeee11111
Bo tak trochę wydaje mi się ze jest to naciąganie gości, może się mylę ale wtedy dostali i teraz dostaną.

Gość efnkfjrei
Mnie tez sie to nie podoba no ale nic nie zrobisz. A jakie macie relacje z ta rodzina?

Gość RurkaZmiodem
skoro wtedy dostali 300zł to teraz tez dajcie 300 i już. razem 600zł i tak dużo

Gość pytanieeeeeee11111
Żaden prezent nie wchodzi w grę gdyż do zaproszenia dodali bilecik że najbardziej to chcą kasę. I nie wiem nie chciałabym wyjść na sknerę, dzieci mają 3 i 7 lat i o 20 stej zabiera z sali ich babcia.

Gość chyba ocipialas/es
1200zł?! rodzice chrzestni tyle dają ;/

Gość rerttrrr
Zmyslowa Scarlett -> gdzie daje się tyle w kopercie? :) ja od 4 osobowej rodziny na swoim ślubie tyle nie dostalam.

Gość pytanieeeeeee11111
Relację mamy ogólnie dobre, nawet często się widujemy. Oni są od nas sporo młodsi znaczy o 8 lat.

Gość efnkfjrei
ja uwazam ze 500zl, mniej nie wypada bo badz co badz oni placa za 4 osoby. Takie jest moje zdanie

Gość daj 500 zl
nie bedzie to duzo ale mysle ze na sknere nie wyjdziesz ( wyszlam za maz 2 tygodnie temu wiec jestem troszke w temacie, tym bardziej ze dostalismy prawie same koperty od 120 gosci)

Gość sdjfiujdr
Co to za cennik???? Tyle od dorosłej, tyle od dzieci!!! Absurd jakiś. Każdy daje tyle ile uważa i tyle, na ile go stać. Aleś sobie, Zmyslowa Scarlett, wymyśliła!

Gość pytanieeeeeee11111
Wiem że mają teraz trochę żal bo myśleli że jak wtedy mąż kamerował później złożył film i dał płytkę to i teraz tak będzie. Ale razem zdecydowaliśmy że nie po prostu chcemy się pobawić.