Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanakasiazkolobrzega

Mąż chce dziecko a ja NIE

Polecane posty

Gość nie maz jest starszy
wiem czego chce od życia, chce być szczesliwa z męzem, chce pracować, wracac do domu po cięzkim dniu pracy i żyć z nim...nie potrzebuje wiele do szczescia

Gość cure
Pomyliłam :D Za bardzo się rozpędziłam! ;D

Gość nina 1980
tak to jest jak się dzieci bawią w zakładanie rodziny... bez komentarza

Gość nie maz jest starszy
dajcie spokój, jestem odpowiedzialna, potrafie wszystko robić, nie boje sie ciezkiej pracy, mam zawód itd... chciałam meza to mam, a na dziecko nie jestem gotowa...czy zasługuje na potępienie

Gość Antonella....
Autorko nie znajdziesz tu rzeczowej dyskusji tylko pojada po tobie i tyle ześ nieodpowiedzialna itp a do tego suka bo nie chcesz miec dziecka. Daruj sboie dyskusje tutaj a raczej ujadanie bo z dyskusja to ma niewiele wspolnego. Dal wiekszosci malzenstwo musi byc zwiazane z gromadka dzieci najlepiej min 2 i niekotrzy nie sa w stanie pojąc ze sa malzenstwa ktore nie chca miec dzieci i jest im dobrze razem we dwoje i tyle.

Gość nina 1980
jak ktoś nie chce zakładać rodziny to niech nie bierze ślubu to chyba proste pewnie jeszcze kościelny wzięliście?

Gość Antonella....
nina 1980 a dlaczego ma nie brac slubu? jak ktos chce zalegalizowac swoj związek to czemu nie odrazu musi miec gromadke dzieci? prosze zebys rzeczowo mi to wytlumaczyla pomijając religijne farmazony bo niekazdy bierze slub koscielny mozna wziąsc cywilny? gdzie jest napisane w prawie ze malzenstwo musi miec dzieci bo inaczej slub jest niewazny? alboi takim co nie chcą slubu sie nie udziela?

Gość Orange kod1
Antonella, owszem malżenstwo moze sobie zyc bez dzieci, pod warunkiem ZE OBOJE TEGO CHCA!

Gość Antonella....
Orange kod1 oczywiscie masz racje tu musi byc sprawa jasna i klarowna ze oboje tego nie chca, nie ma mowy o oszukiwaniu ale nie wyjezdzajcie mi tu z testem ze po co slub skoro nie chce sie miec dzieci.

Gość hnhjhy
tylko że ślub wcale się nie równa zgoda na dzieci. może tego nie wiecie ale oprócz religii katolickich pedofilii sa jeszcze inne religie i są ludzie któzy religii nie wyznają i ci ludzie wiążą się ze sobą nie po to by płodzić dzieci bo do niczego innego się nie nadają (jak matki z kafe), a są ze sobą aby wspólnie przejsć przez życie. czy to tak trudno pojać? czy naprawdę jesteście takie puste i nic nie warte że tylko widzicie sens w rodzeniu dzieci? jakim cudem zleźliśmy z drzewa skoro do dziś są samice które tylko żyją po to aby rodzić i nic wiecej?

Gość olka@@@
Moja znajoma też wzięła ślub jak miała 20 lat. Bała się, że jej chłopak "ucieknie" i chciała mieć weselicho na pół wsi i suknię z welonem ;) Zamieszkali u teściów i panna przeżyła szok; ona myślała, że będzie siedzieć w domu jak księżniczka, mąż będzie ją adprował i teściowa traktowała jak córeczkę. Mąż pogonił do pracy, a teściowa do pomocy w domu. Teraz panna żałuje, że nie poszła na studia i nie użyła życie ;(

Gość Dobrawka88
hehe dobre. A co do autorki to bylas nieszczera i masz teraz konsekwencje

Gość Antonella....
No niestety Autorka musi przełknąć tą gorzką pigułkę albo jakoś dojda do porozumienia albo widze tu tylko jedno rozwiazanie rozwód i tyle.

Gość Dobrawka88
no jej mąż może powiedziec teraz prosto w oczy: DLACZEGO MNIE OKŁAMAŁAS?:)

Gość hnhjhy
Rozwód... Dlaczego na tym forum główne rady to ucieczka od problemów a nie stawianie im czoła? Czy dzieci wychowujecie tak samo jak radzicie innym ludziom?

Gość mam dziecko hej
ja z mężem jestem 4 lata,po ślubie 13 miesięcy. W ciążę zaszłam miesiąc po ślubie,bo oboje chcieliśmy dziecka. Teraz ma 3 miesiące i jest ciężko,ale nie żałuję. Nie wiem czy drugi raz zdecydowałabym sie tak szybko

Gość mam dziecko hej
dodam że mąż ma 32 lata,ja 26

Gość życie to nie
je bajka

Gość na wsi się w XXI wieku
dalej wychodzi za mąż młodo i szybko ma się dzieci. Pewnie autorka wywodzi się ze wsi i jej gostek. Ambicji nie ma, studiów nie potrzebuje, to co jej zostało, tylko zapłodnic się i potem umrzec jak odchowa.

Gość drhtr
Mąż chce dziecka? ok. Ale to on zostanie z dzieckiem w domu a Ty będziesz pracować na dom. I najlepiej jest mu tak oto powedzieć i oświadczyć że mówisz jak najbardziej poważnie. I wiesz co autorko? Od razu mu się dzieci odechce jak się okazę że to on zostanie udupiony z dzieckiem w domu a nie ty.

Gość mam dziecko hej
ty wyżej odwal sie od wsi. Ja za mąż wyszłam mając 25 lat i skończone studia mieszczuchu!

Gość olka@@@
ale nauczyciele na wsiach się cieszą z takich małżeństw bo mają pracę zapewnioną :)

Gość Antonella....
hnhjhy dlaczego rozwód?? bo jak dwoje ludzi rozni sie w tak fundamentalnej kwestii to jak mają żyć razem w atmosferze żalu i pretensji? No chyba ze ma zajsc w ciąze tylko dlatego ze mąż chce i to ma byc kara za kłamstwo ale to chyba niepowazna rada i raczej kara... no wlasnie dla kogo?... chyba dla dziecka.

Gość na wsi się w XXI wieku
to też szybko pobiegłaś do ołtarza :-(

Gość Antonella....
drhtr wspaniała rada, a co jak mąż powie ok zostane w domu a potem da noge i pojdzie do pracy a kobieta zostanie z dzieckiem?

Gość olka@@@
ja też ze wsi :) i widzę, że jak dziewczynę nie ciągnie do nauki to wychodzi za mąż :) no bo co tu na wsi robić... starsi ludzie patrzą i myślą "stara panna"

Gość mam dziecko hej
a ty pewnie jesteś stara panna po 30stce

Gość olka@@@
kończę studia w tym roku jeszcze nie trzydziecha ;)