Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak to jest

gdzie zameldowac dziecko gdy rodzice maja rozne meldunki ?

Polecane posty

przy matce czy przy ojcu ? czy to wogole ma jakies znaczenie ?? w tej chwili mieszkamy calkowicei w innym miejscu ale niedlugo rodzi sie nam dziecko i sie wyprowadzamy.

Gość vi=-
dziecko standardowo meldują przy matce.

Gość D.BillI
a ślub macie?

Dziecko zawsze meldują przy matce, a Ty możesz zameldować sobie tymczasowo, np. w miejscu gdzie teraz miezkacie ( jeśli oczywiście jest inne niż Twój stały adres zameldowania)

Czyli, np. Ty jesteś zameldowana w Warszawie, ojciec dziecka w Poznaniu a mieszkacie w Krakowie ( bez meldunku albo tymczasowym) to dziecko Wam meldują w Warszawie a Ty mozesz zameldować tymczasowo w Krakowie, chyba, ze bedziecie się przprowadzac i meldować na stałe w te miesjce to wtedy tam meldujesz na stałe

dziekuje ewks, czyli nie mam nad czym rozmyslac, maly bedzie przy mnie. w sumie i tak zaraz sie przeprowadzamy w moje rejony wiec nie bedzie problemu :)

Gość cure
Ja z partnerem nie mam ślubu i córka jest zameldowana tam, gdzie ja. :)

Gość yeti123
nie ma obowiązku meldowania przy matce, można równie dobrze zameldowac tam gdzie ma zameldowanie tata dziecka

Gość lora danananana
Skad takie glopoty wiecie ze przy matce trzeba meldowac? z mezem mamy meldunki w zronych miastach a dziecko u meza jest zameldowane pomimo ze w holandi mieszkamy an stale. hehe i co teraz? tylko u matki mozna glupie pisssdy

Gość głupia pisssssda
lora danananana naucz się kurwa czytać co! standardowo meldują zaraz po urodzeniu w miejscu zameldowania matki. a można potem zameldować gdzie się chce!