Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DHEASss

Proszę o pomoc - mam twarz wysypaną!

Polecane posty

Gość DHEASss

Witam, mam powazny problem z cera, twarz wysypana w ropnych podskornych guzkach - mam 35 lat Porobiłam wszystkie badania - jestem umiwona do endokrynologa ale nie moge sie doczekac wizyty - moze ktos mi powie co oznacza wynik DHEAS (strzałka w dół ) 71, 18 zakres 148-407 ??

wynik oznacza że masz adrenopauzę, czyli twój organizm wytwarza za mało androgenów nadnerczowch, to jest związane z wiekiem.

Gość DHEASss
moze tak ale wypryski nie sa normalne, musi byc zaburzenie

Gość DHEASss
jestem młoda, nie mam 55 lat,żeby mi twarz wysypywało

Gość DHEASss
andrenopauza u kobiet? mialam w wieku 18 lat potowrrne problemy z cera, kilka lat brałam Diane, odsatwiłam, brałam znów i teraz mam problemy. Wydaje mi się,że od zawsze coś było nie tak z hormonami u mnie

nie ANDROPAUZA bo to dotyczy mężczyzn ADRENOpauza - wygoogluj sobie to, na endokrynologia.net jest spory artykół

Witam... moja szwagierka ma ten sam problem i walczy z nim juz 4 lata (ma tylko 24 lata)... efekty leczenia są (wcześniej wygladała jakby jej skurę zdarto) choć nie są powalające. Chodzi do dermatologa i endokrynologa, bierze bardzo drogie lekarstwa (250zł na m-ac) niedługo czekają ja kolejne kompleksowe badania (w szpitalu).

Gość DHEASss
mi pomogly Diane 35 mialam idelana cere odstawilam i zaczelo sie, watpie zeby to mialo zwiazek z andronopauza chociaz nie znam sie na interpretacji wybikow

Najlepiej bedzie zaczekac na wizytę... w takich sprawach nikt przez neta nie pomoże... A i jeszcze nastraszy. Życzę powodzenia.

żadna ANDROpauza, to w ogole nie jest to! opis badania DHEAS: W jakim celu badanie jest wykonywane? Badanie jest wykonywane celem oceny stężenia DHEAS i jest pomocne w ocenie funkcji nadnerczy. Kiedy badanie jest wykonywane? Badanie jest wykonywane wtedy, gdy u kobiet występuje nadmierne owłosienie twarzy, innych części ciała (hirsutyzm), uporczywy trądzik, brak miesiączki lub niepłodność. jest napisane o ocenie funkcji nadnerczy, ty masz wynik za mały to znaczy, że nadnercza wytwarzają za mało hormonów androgennych a to się nazywa A D R E N Opauza

moniak opierasz się tylko na gogle czy masz doświadczenie/styczność z takim problemem? Lepiej nie mącić nikomu w głowie jeśli się nie wie. DHEASss czekaj cierpliwie na wizytę. Powodzenia w leczeniu.

znam się po prostu na wielu problemach hormonalnych, widać tu jak na dłoni że wynik jest zaniżony, to oznacza za mało androgenów z nadnerczy, i to właśnie spowodowało nagły wysyp trądziku

Gość DHEASss
za mało androgenów w nadnerczy?czym to jest spowodowane i czemu akurat lek Diane mi pomagal skoro od leczy zespolu androgenne a nie niedobor

diane pomagał Ci kiedyś, i to pewnie bylo też czym innym spowodowane, adrenopauza pojawia się dopiero około 30 roku życia, najczęściej po przekroczeniu tego wieku, te hormony nadnerczy generalnie zaczynają się wydzielać w mniejszym stopniu z wiekiem, ale czasem zbyt szybko opada ten poziom i tak sie stalo u Ciebie co dalej robic wyjaśni Ci już endokrynolog

Gość dheasss
I po konsultacji lekarz stwierdzil, ze androgenny mam zanizone i ze to dobrze i to na pewno nie powoduje tradziku! jest to bardzo dobry lekarz wiec nie wiem o co chodzi powiedzial,ze mam zrobic teraz ACTH oraz kortyzole we krwi