Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melisssa

Pytanie o dentyste w UK w ciązy

Polecane posty

Gość Melisssa

Hej, dostałam od położnej tej formularz do wysłania by miec darmowego dentyste i leki. Powiedziała, że musze do jakiegos dentysty sie zapisac.. Poijam swoja fobie na punkcie dentysty, ale czy musze zapisac sie za wczasu czy jak bedzie problem? Czy jak sie zapisze, bedzie mi chcial kontrolnie sprawdzic ? Co jesli mam duza dziure od wielu lat -ktora jeszcze nie boli, bedzie chcial to odrazu naprawiac? :/ Czy tak jak w PL stosuje sie tu znieczulenie w ciazy? ( w tym kraju wszystko na opak wiec sie obawiam). Najgorsze, ze dla mnie samo wejscie na fotel dentystyczny jest tak skrajnie stersujace, ze w ciazy to nie wiem co to bedzie :(

Wydaje mi się że powinnaś od razu znaleść sobie dentyste(jeżeli nie będziesz miała tax credit to darmowego dentyste masz tylko do ukończenia roku twojego dziecka) a nie zawsze go łatwo znaleść.Dentysta tu jest drogi więc jak masz dziure w zebie to powinnas korzystac dopóki mozesz za free.Ja też nienawidzę dentystów zawsze sie bałam i fotela i bólu ale tu nawet przy zwykłym borowaniu dają znieczulenie wiec nic nie boli no i atmosfera jak dla mnie jest o wiele przyjemniejsza niz w kraju.Znieczulenie w ciązy jest bez skutków ubocznych jak i dla ciebie jak i dla dziecka.

Gość Melisssa
Skorzystać napewno skorzystam, ale chce to jednak odwlec do takiego pewniejszego i spokojniejszego psychicznie dla mnie pułapu ciąży ( dopiero koncze I trymestr). Czy przy rejestracji pokaze tylko ten certyfikat i nie musze sie martwic juz o koszta?

Gość zumaznga
Melisssa nie wiem co prawda jak jest z dentysta w ciazy ale ogolnie...jest super! Ja rowniez mam fobie, boje sie dentysty jak diabel swieconej wody. Nie raz w PL wolalam wziac tabletke przeciwbolowa niz isc do dentysty :O a tu...Mam wspanialego dentyste, zawsze mam znieczulenie, w gabinecie nie smierdzi jak w typowym dentystycznym. Pogaduszki, luz. Chodze do dentysty jak do znajomego a nie jak do lekarza :D