Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cv i list motywacyjny

Czy do urzędu gminy, urzędu pracy i urzędu skarbowego można złożyc CV?

Polecane posty

Gość cv i list motywacyjny

CV i list motywacyjny. Mając tylko średnie wykształcenie i protekcje innych osób.

Gość oczywiście że można
ze średnim wykształceniem również tam pracują ludzie i są nawet mądrzejsi niż ci po studiach :)

Gość owszem że można
ale nie wiadomo czy cię przyjma :O

Gość krescencja ewa
Nie wiem jak w innych urzędach, ale ja pracuję w starostwie powiatowym i tu, na stanowiska urzędnicze, nawet na kilkumiesięczne staże zatrudniają tylko i wyłącznie osoby po studiach z tytułem mgr. Owszem, pracują tu osoby po szkołach średnich, ale one były zatrudniane kiedy takich wymogów jak teraz, nie było, i 'ciągną' ich do emerytury a na ich miejsce zatrudnią potem kogoś po studiach. Na stanowiska typu kierowca, sprzątaczka, pan od napraw - wiadomo- nie szukają osób z wyższym wykształceniem :) --------- Co do składania 'papierów' jak najbardziej można. Ja np. szukałam pracy w zawodzie i pomyślałam, że i tu wyślę, ale najpierw poszłam do sekretariatu i 'sekretarzowej' spytałam się czy nie potrzebują kogoś takiego jak ja. Okazało się, że potrzebują i powiedziała mi, że mam wysłać swoje CV i nie list motywacyjny a podanie o pracę z naciskiem na doświadczenie. Tak też zrobiłam, po m-cu mnie przyjęli :) Bez żadnego naboru, bez żadnej konkurencji. Na moje stanowisko nie trzeba otwierać/ogłaszać jawnego naboru, nie jest to typowe stanowisko urzędnicze jak np. inspektor, podinspektor.

Gość Ale o czym ty w ogóle piszesz
Myślisz, że kogokolwiek przyjmują z ulicy do urzędów? Bez znajomości i konotacji zapomnij dziewczyno. Zresztą praca jako biurwa na rzecz okupanta to upokorzenie - już bardziej dumnie brzmi zawód prostytutki 🖐️

Moja siostra pracuje w urzędzie marszałkowskim i pracę dostała bez znajomości (bo niestety, ale w rodzinie nikt ich nie ma). Ktoś wyżej napisał, że hańba czy cos takiego.... Ona ma ten komfort psychiczny ze z pracy jej nie wypier..... olą, bo zp likwidują, albo cięcia. Co do spełnienia marzeń, cóż też chciałabym stawiać maszty i robic pomiary, ale jak się nia ma co się lubi to się lubi co się ma. Autorko próbuj to nic nie kosztuje.

Gość krescencja ewa
Ja nie dostałam pracy po znajomości. Po prostu potrzebowali kogoś z takimi kwalifikacjami jak ja, choć nie prowadzili naboru na to stanowisko. W komórce w której pracuję było miejsce na 2 osoby, a pracowała 1 - kolega- inspektor. Na stanowisku, które potem ja otrzymałam, wcześniej były różne osoby, stażyści itd. Niektóre przeniesiono do innych Wydziałów, inne same zrezygnowały, bo albo im ta praca nie odpowiadała albo nudziła, albo bały się odpowiedzialności. Wiem też, że na to stanowisko ostrzył zęby kierowca starostwa, licząc że doczeka na nim emerytury. 'Szefostwo' było przeciwne z tej racji, że nie miał ani żadnego wykształcenia ani doświadczenia w tym zawodzie. Z kolei kolega bardzo chciał mieć kogoś do 'pomocy'. Miałam odpowiednie wykształcenie i pewne doświadczenie, to mnie przyjęli. Pochodzę z innej miejscowości i do pracy dojeżdżam, nikt z moich znajomych czy rodziny tu nie pracuje, ani ja nie mam tu żadnych 'wtyk'. Jedyne co mi powiedzieli podczas rozmowy, gdy mnie przyjmowali to to, że PREFERUJĄ osoby z terenu powiatu= wolą dać pracę komuś ze swojego terenu niż spoza. Gadanie, że każda praca w urzędzie to po znajomości to głupie pieprzenie i zazdrość chyba, nic innego. Poza tym jak są nabory, albo nawet i nie, to stawia się jakieś wymagania pracownikowi, typu określone wykształcenie/doświadczenie i śmiesznym byłoby zatrudnienie kogoś kto ich zupełnie nie spełnia.