Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panikara7

Krwawienie, tabsy

Polecane posty

Gość Panikara7

Witajcie! Po przyjęciu tabletki escapelle 9 dni temu dziś dostałam miesiączki ( 3 dni po terminie w którym mogłaby być). Jednak obawiam się, że to może być chwilowe plamienie :( Mam pytanie: lekarz przepisał mi Midianę ( są to moje pierwsze tabletki anty) i nie wiem czy dziś już wziąć czy poczekać i upewnić się, że to normalne krwawienie. Co radzicie ?

Gość Madzialena86m
W ulotce escapelle masz napisane, że krwawienie czyt. miesiaczka może się opóznić do 7 dni od planowanego terminu, więc wszystko jest w porządku.

Gość Madzialena86m
oczywiscie ja bym poczekała, bo prawdopodobnie masz okres

Gość Panikara7
Madzialena86m tylko mi chodzi o to, że te tabletki należy rozpocząć od 1 dnia miesiączki i właśnie nie wiem czy już je brać czy poczekać do jutra. Tyle się naczytałam w necie, że kobiety myślały, że mają miesiączkę a to były zwykłe plamienia...

wiesz co, w takiej sytuacji, gdy krwawienie następuje po wzięciu tabletki escapelle to nawet jeśli ono jest w terminie okresu to nie można naprawde z całą pewnością powiedzieć czy to okres/plamienie/krwawienie wywołane tabletką escapelle ja bym na Twoim miejscu poczekała z rozpoczynaniem tabletek do KOLEJNEGO okresu dopiero, ewentualnie możesz zacząć teraz, ale postawiłabym zabezpieczenie pod znakiem zapytania i gybym była na Twoim miejscu to bym się cały pierwszy miesiąc dodatkowo zabezpieczała, escpelle to ogromna dawka hormonów, nie wiadomo co tam Ci namieszała w organizmie