Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Madzi

obniżona kreatynina

Polecane posty

Gość mama Madzi

Witam. Moja córeczka ma 10 miesięcy. W wyniku badania krwi wyszła obniżona kreatynina. Czy wiecie co to znaczy albo jaka jest przyczyna?

coś chyba z nerkami, poczytaj sobie w necie, nie od razu, że źle, ale poczytaj, albo błąd laboratorium a mocznik jaki poziom?

Gość mama Madzi
Na necie to za dużo nie znalazłam. Mocznik nie był sprawdzany. Ale ma dużo obniżone, bo norma jest od 44 a ma 21

z jakiego powodu badaliście kreatyninę i zawsze powinno sie to badanie robić z mocznikiem dziwne, ze tylko to

Gość mama Madzi
Madzia wymiotowała średnio raz dziennie. Najpierw było usg brzucha, które nic nie wykazało. Pani doktor dała skierowanie na badanie krwi: morfologia kontrolnie, dodatkowo próby wątrobowe no i kreatynina. Jeśli chodzi o leki, to ok 2 tyg przed badaniem miała zapalenie gardła, nie brała antybiotyku tylko Tantum Verde i nurofen na temp. No a kilka dni po badaniu dostała straszny katar i okazało się,że to infekcja wirusowa... Może więc od tego tak obniżony poziom kreatyniny. W każdym razie wczoraj pani doktor powiedziała,żeby narazie nie martwić się tym. Będzie trzeba za jakiś czas skontrolować, bo mówiła,że być może to przez infekcję w organizmie.

no być moze ale następnym razem zróbcie badanie z mocznikiem, to daje pełny obraz funkcji nerek, chociaż kreatynina jest ważniejsza niż mocznik, ale jednak 2 badania razem pokażą czy cos się dzieje

jeszcze jedno słuchaj, a może przyczyną obnióżnej kreatyniny były te wymioty, bo jej poziom spada, gdy człowiek jest niedożywiony ja oczywiście nie sugeruję, że głodzisz córkę, ale moze te wymioty spowodowały jej spadek

Gość mama Madzi
Madzia od samego początku jadła mniej niż inne dzieci. Ale rozwija się prawidłowo. Tylko z tym jedzeniem trzeba chodzić i prosić i czasem naprawdę różne rzeczy robić,aby coś zjadła. A z tymi wymiotami to jest tak, że jak ja byłam mała to wymiotowałam tyle razy ile jadłam;/Pani doktor powiedziała,że jak wszystkie wyniki będą dobre, to być może ma to po mnie.

no ciekawa teoria zrób jej mimo wszystko dla pewności mocznik i badanie ogólne moczu ale najprawdopodobniej ta kreatyninan wynika z niejedzenia i daj znac jak tam wyszły kolejny wyniki sama jestem ciekawa

Gość mama Madzi
Badanie moczu robiłam ok 3 tyg temu i wyszło w porządku.